Met een zucht opende Dianthe Howard haar ogen ze drukte het knopje van de wekker uit en keek naar de tijd, het was half acht in de ochtend dat betekende dat over een uur haar vriend Caleb voor haar deur stond om samen naar school te rijden, ze was blij want vandaag was het haar laatste schooldag voor de vakantie ze had haar zomer al helemaal volgepland met haar vrienden en natuurlijk haar allerliefste vriendje waar ze nu vier maanden een relatie mee had.
Ze stond op en bekeek zichzelf in de spiegel, ze keek naar haar blauw grijze ogen die ze altijd al mooi vond maar ook altijd de ogen van een moordenaar noemde dit omdat haar ogen precies op die van haar vader leek, Voldemort zo heette hij en hij was een van de gevaarlijkste tovenaars van heel de tovergeschiedenis. Haar bruin krullend halflang haar had ze dan weer vermoedelijk van haar moeder, ze wist niet wie ze was alleen dat ze met haar geboorte was overleden, dat vond Dianthe wel jammer ze was benieuwd hoe haar moeder was of ze net zo psychopaat als haar vader was of dat ze juist het tegenovergestelde was.
Ze haalde haar schouders op misschien zou ze ooit wel weten wie ze was en hoe ze was, wanneer de tijd daar is.
Dianthe waste haar gezicht, deed wat make-up op, haar haren in een staart en trok haar kleding aan een spijkerbroek, een zwart off-shoulder T-shirt en zwarte sneakers.
De eerste paar maanden in de dreuzelwereld was moeilijk maar gelukkig had ze samen met professor Perkamentus voorbereidingen kunnen treffen, al hoewel hij niet wist naar welke land ze ging en ze dus ook nog veel dingen zelf moest doen bijvoorbeeld een baantje vinden en een school wat haar beide is gelukt.

Half negen was het inmiddels toen ze getoeter hoorde, ze pakte haar schooltas en zag een prachtige zwarte VW auto staan, ze liep erheen en ging bij de bijrijderskant zitten haar vriend had blond haar en prachtige blauwe ogen hij deed haar aan een Malfoy denken Lucius en zijn zoon Draco hadden dezelfde blonde haren en de blauwe ogen als Caleb had, ze gaf Caleb een kus en vertrokken naar school wat vijftien minuten verder was.
Bij de picknick tafel zag ze vier van haar vrienden zitten, Brianna met haar vriend Killian, Katherine en Elizabeth. Hand in hand met Caleb liep ze naar haar vrienden toe. ´Dianthe!´ riep Brianna vrolijk en ze omhelsde haar beste vriendin. ´Luister om de zomervakantie in te luiden willen we vanavond een slaapfeestje houden bij mij, we gaan dan films kijken, eten bestellen, praten.´ zei ze vrolijk. ´Kom je ook?’ ze zette een pruillipje op waardoor Dianthe moest lachen. ‘Natuurlijk kom ik.’ Brianna maakte een vreugde dansje en ging weer aan de picknick tafel zitten.
Ze zat bij Caleb op schoot en keek naar de parkeerplaats waar een schoolbus aangereden kwam, auto’s, fietsers en leerlingen die over de stoep of de weg liepen in de menigte zag Dianthe iemand staan die haar aandacht trok deze persoon was geheel in het zwart met een capuchon over haar hoofd waardoor ze diegene gezicht niet kon zien, ze keek ernaar en merkte dat haar ademhaling wat omhoog ging deze persoon keek naar haar, gelijk gingen er verschillende gedachtes in haar om was het een dooddoener? Iemand van het ministerie van toverkunst? Iemand van Zweinstein? Ze begon zich angstig te voelen en wist niet wat ze moest doen. ‘Dianthe!’ ze schrok op toen ze een duwtje in haar schouder van Katherine kreeg, ze keek haar geïrriteerd aan. ‘Ik vroeg of ik dadelijk met je mee zou gaan naar je appartement om wat spullen te halen voor Brianna slaapfeestje?’ vroeg ze haar geïrriteerde blik negerend. ‘Ja is goed.’ Zei ze wat afwezig en ze keek weer naar de plek waar de gedaante stond maar ze zag dat hij weg was, zou ze het zich hebben verbeeld?De laatste les voor de zomervakantie was aangebroken het was geschiedenis en deze had ze met Caleb, ze zaten naast elkaar in de klas. ‘Wat was er vanochtend buiten Di?’ vroeg Caleb, ze keek hem vragend aan. ‘Je leek wat afwezig, je hoorde Katherine vraag niet.’ Vervolgde hij. Ze zuchtte ze wist dat ze niks tegen hun kon zeggen over haar ware identiteit waarom ze hier was en de angst om ontdekt te worden. ‘Ow het was niks het was gewoon..’ ze schudde zachtjes haar hoofd. ‘Ik was nog niet helemaal wakker.’ Loog ze. Caleb glimlachte naar haar en gaf haar een kus op haar wang. ‘Je kan me alles vertellen, dat weetje toch Di?’ Dianthe glimlachte en knikte.

Reacties (1)

  • Darksorrow

    Mooi geschreven!
    het lukt haar best aardig op die school tot nu toe

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen