Dunya P.O.V:
Ik wordt wakker van de wekker. Vermoeid wrijf ik in mijn ogen. Wat een nacht. Om de haverklap wakker, onrustige dromen en bizarre dromen. Met tegenzin stap ik uit bed, direct voel ik een steek in mijn zij. Dat wordt gewoon weer pillen nemen. Ik wil ze gewoon niet meer. Het is rommel en het zorgt er voor dat ik het gevoel heb dat ik stukken mis. Ik mis ze ook echt. Of zo voelt het in ieder geval. Ik mis geen stukken, maar zo voelt het. Daarnaast helpen die paniek aanvallen ook voor geen meter. Ik ben daar ook helemaal klaar mee. Maarja een bijwerking van die pillen is dat je je paniekerig kan voelen. Dus even overleven.

Op de overloop ruik ik al koffie. Oeh! Lekker! “Morge!” Bromt Tom, hij ziet er ook niet uit alsof hij een geweldige nacht heeft gemaakt. Michael bromt ook wat. Ik smeer een broodje, neem een hap en open dan de la. Ik zucht, ik wil dit gewoon niet meer. Zonder ga ik de dag niet overleven. Dus incasseren en hopen dat het hierna klaar is. “Zou je dat wel doen? Zeker na eergisteren?” Michael kijkt mij met een schuin oog aan. Ik wil wat antwoorden op dat moment loopt Simone de keuken in. “Kom op, niet zo treuzelen, gewoon innemen en niet vergeten om mee naar school te nemen. De dokter heeft gezegd dat je ze echt 3x daags moet innemen!” Haar ondertoon laat al weten dat ze geen tegenspraak duld. Ik neem met lichte tegenzin het tabletje in. Nu weet ik ook wel dat het voor mij beter is, maar toch. Liever niet. Ik stop opvallend een strip in een vakje van mij tas. Blegh, ik vind dit altijd zo’n kut gevoel. Wat als de ineens een tassen controle doen. Halen ze dit uit mij tas. Dan hebben we de poppen aan het dansen! Niet normaal natuurlijk.

Michael kijkt mij met priemende ogen aan. Die gaat daar natuurlijk wat van vinden in de auto. Tom kijkt van hem naar mij en als reddende engel stelt hij voor om ons wel weg te brengen. Hij moet toch die kant uit om iets te regelen voor de tour en stagiaires. Michael knikt maar snuift wel in de tussen tijd.

Tom P.O.V:
Ik zie aan alles dat Dunya de tabletjes met tegenzin mee neemt, laat staan in neemt. Ik zie hoe Michael haar aankijkt. Die is niet blij. Laat ik ze maar naar school brengen. Misschien kan ik David overtuigen om Dunya mee te nemen. Na gister avond vind ik het zeg ook wel een prettig idee om haar mee te hebben. Straks heb ik nog eens zo’n paniek aanval, wat dan? Met mijn kop koffie en sleutels in de hand loop ik naar de auto, Dunya gaat achter mij zitten. Mich naast mij. We zijn de afrit amper af of Michael gaat van wal. “Jesus! Wat denk je? Is een keer niet genoeg?!” Hij roept het maar der. Ik voel hoe ze naar voor komt. Haar hoofd hangt tussen ons in. Via de achteruitkijkspiegel spiegel zie ik hoe haar ogen vuurspuwen.”Heb jij stront in je oren? Heb je niet gehoord wat Simone heeft gezegd? Ik heb niet bepaald een keuze. Dus houd er godverdomme gewoon over op. Ik red mezelf wel. Ik ben niet Dominique!” Haar stem zorgt er voor dat de rillingen over mijn rug lopen. Waarom zegt ze dit zo?

Ik wil wat terug zeggen maar Michael is mij voor. “Nee, tuurlijk red jij je wel! Je vergeet alleen een ding. Eergisteren had je een OD te pakken en gister was je zo high dat je niet op je poten kon blijven staan. Dus jij red je wel!” Dunya heeft Michael zijn haar binnen een seconde te pakken, de trekt zijn hoofd naar achter, haar hoofd is dicht bij dat van hem. “Moet jij eens heel goed luisteren. Ik heb genoeg mee gemaakt om te weten wanneer ik me zorgen moet maken. Eergisteren was niet mijn fout net als gister. Of was je vergeten dat je neefje beide keren net voor de tyfus uitbrak er was. Niet mijn keuze” het laatste sist te ze in zijn oor. Ze duwt zijn hoofd naar voor. Michael draait zich met een ruk naar haar om. “Nu is het allemaal Dave zijn schuld en wat heb jij er tegen gedaan?” Ik zie hoe Dunya op haar lip bijt. Duidelijk opgefokt. “Kunnen we het ergens anders over hebben? Met wie gaan jullie mee op tour?”

In mijn ooghoek zie im hoe michael als een klein kind zijn armen over elkaar slaat. Dunya antwoord iets met een club tour en atari teenage riot. Die is daar dus niet blij mee. “Wat vind jij er van dat jullie stagiaires mee krijgen? Of maakt het je geen klap uit?” Dunya doet duidelijk moeite om haar stem te beheersen. Ik hoor hoe ze achter in haar keel een grom bedwingt. “Ik had liever dat we geen of andere mensen mee kregen op de tour.” Dunya knikt, waarna ze een instemmend geluidje laat horen. “Kan ik mij iets bij voorstellen”

Ik rijd net het parkeer terrein van de school. “Dankjewel!” Dunya plant een kus op mijn wang waarna ze de deur opent en weg is ze. Sneller dan ik had verwacht ben ik bij David thuis. Zijn dochtertje rent rond mijn benen. “Hey, ik verwacht jou pas volgende week! Is er iets?” Hij rent achter haar aan. Pakt der op en zet haar in de kinderstoel. “Ik was gewoon benieuwd waarom je keuze was gevallen op Gerda en Laura als stagiaires? Ik zit er nog al mee in mijn maag dat we Dunya niet kunnen mee nemen.” David geeft eerst de kleine een hap te eten. Zucht even, gaat met een hand over zijn gezicht. “Tom jij en Dunya zijn een hotspot voor paparazzi. Ik heb het interview gezien. Je geeft niet voor niks aan dat ze een dochter van een vriendin van Simone is. Je zal dus wel een rede hebben om haar buiten de spot light te willen houden. Die rede wil ik graag weten. Want dan snap ik waarom jij en Bill zulke tegenstrijdige dingen zeggen. Gaat het wel? Je ziet nog al bleek” Voor het eerst sinds tijden is David de rust zelfs. Ik ga op een stoel tegenover hem zitten. “Nee, het gaat niet echt. Ik weet niet wat ik heb David. Ik had gister avond een paniek aanval en mijn hoofd is een grote bak ellende. Alsof ik in een slechte film ben beland. David ik wil Dunya niets opleggen wat met beroemd zijn te maken heeft. Bill en ik hebben die keuze gemaakt, ik kan die keuze niet aan Dunya opleggen. Ik zou het prettig vinden om haar mee op toer te hebben zodat ik een oogje in het zeil kan houden. Maar ik snap jou ook.” Ik ga met mij handen door mijn haar. Echt alles gaat naar de godver!

Reacties (1)

  • EchelonSoul

    Tom is echt lief en geeft om Dunya, als zij dat nou eens ziet 😒

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen