Foto bij hoofdstuk 23.

Louise heeft een date, dus ik heb het mijzelf comfortabel in haar kamer gemaakt. Ik zit op haar bed met een zak chips naast mij, ongegeneerd haal ik er een hand chips uit terwijl mijn blik gevestigd is op Grlmore Girls. Ik vind het heerlijk om in mijn eentje soms te zitten, helemaal als ik dan gewoon een zak chips kan opeten. Want hey, wie doet mij wat?
Ik steek net mijn hand weer in de zak als er op de deur geklopt wordt en de zachte stem van Irma, de moeder van Louise aanklopt. "June, lieverd, mag ik binnenkomen?" Snel veeg ik mijn handen aan de deken af die op mijn schoot ligt en ik veeg het zout van mijn lippen, voor ik ook maar denk aan antwoord geven. "Ja natuurlijk, kom erin." Ze glimlacht als ze mij ziet zitten, waarschijnlijk omdat ze precies weet hoe ik er 2 tellen geleden nog bijzat.
"Oké, je mag niet boos op mij worden. Maar er is bezoek voor je beneden, er werd mij verteld dat je niet naar beneden zou komen als ik zou zeggen wie het was. Dus dat doe ik dus niet, zodat je naar beneden komt." Mijn ogen worden groot en ik ben bang dat mijn moeder en vader beneden staan, wat zouden ze van mij willen?" Ik knik en sla de dekens weg, ik voel meteen hoe ik zenuwachtig word. "Je wilt wel even je gezicht schoonmaken liefje." Ik giechel en doe snel wat ze mij zegt, ik loop de badkamer in en maak mijn gezicht schoon. Mijn haar is los en ik haal mijn handen door mijn krullen zodat ze fijn omhoog vallen, ik smeer een beetje vaseline op mijn lippen en pers ze even op elkaar zodat er meer kleur opkomt.
Irma knikt goedkeurend, "veel beter. Ze zouden nog denken dat ik niet goed voor je zou zorgen." Deze opmerking maakt mij nog nog zekerder van mijn ouders die in de woonkamer zijn, waardoor ik met een naar gevoel naar beneden loop.
Jax, de vader van Lou zit op zijn plek op de bank. Hij ziet er nogal opgelaten uit en kijkt naar de grote stoel tegenover de bank, het is een voordeel, het kan maar 1 van mijn ouders zijn. Want ik zie verder niemand en de persoon moet duidelijk in de stoel zitten waar Jax zo naar kijkt. Hij lijkt dan ook blij als ik binnenkomt, "ah June. Geweldig, er is bezoek voor je." Ik laat een giechel los, "dat had ik begrepen, maar bedankt Jax." Maar de glimlach op mijn lippen vergaat meteen als ik zie wie er uit de grote stoel reist.

"Wat doe jij hier?"

Harry draait zich naar mij om, ik zie meteen dat hij eruit ziet als zichzelf. Hij draagt uitdagende kleding, voor zijn milieu. Hij heeft een parelketting om, een geel overhemd met witte bloemen erop aan. Een spijkerbroek met een Gucci merk erop en zijn afgetrapte Vans. Zijn hand die al weer door zijn dikke haar gaat, laat zien dat die weer gesierd is met ringen.
"Ik vroeg je wat, wat doe jij hier?" Harry kijkt even naar Jax en Irma, die meteen door hebben wat hij wil. "Wij gaan wel even," probeert Irma, Jax van de bank te krijgen. Maar ik hou ze snel tegen, "niks daarvan. Naar buiten jij, je jaagt ze niet hun eigen huis uit." Mopperend jaag ik Harry het huis uit, terwijl ik Jax hoor lachen, dat je geen ruzie met mij wil.
Nu we eenmaal buiten staan kijk ik Harry woedend aan, om mijzelf te beschermen sla ik mijn armen over elkaar en geef hem een 'val dood' blik.
"Hoor jij geen etentje te hebben met je perfecte verloofde?" Hij rolt met zijn ogen, draait zich om en begint te lopen. Ik sta even verbaast naar zijn rug te kijken, maar dan besluit ik toch maar achter hem aan te gaan. "Ja, maar ik heb haar laten zitten. Ze zit nu waarschijnlijk woedend in mijn appartement, dus ik blijf daar nog wel even weg."
Ik pers mijn lippen op elkaar om een glimlach weg te dwingen, "helemaal wat iemand zoals jij verdient, is het niet?" Hij hoort de ondertoon in mijn stem en kijkt mij schuin aan, "maar goed. Ga je mij nog vertellen wat je hier doet of lopen we maar wat door de straten hier?"
Zijn tong gaat over zijn lippen, ik zie aan hem dat hij zoekt en denkt over wat hij gaat zeggen. Maar Harry zwijgt en loopt verder,we lopen de straat uit, langs een speelveld met een schommel en een glijbaan. Als we bij een afgelegen stuk komen, achter de huizen draait hij zich abrupt om.
"Vaarwel, dat is wat je tegen mij zei. Na dat je die show uitvoerde, vaarwel. Je liep weg, hoe kun je?" Hij is niet langer rustig, maar vooral boos. Ik snap er niks van, waarom is hij daar boos over?
"Ik verbied het je, dat woord te gebruiken." Zijn houding straalt te veel testosteron uit, uitslover. "Je verbied het mij? Wat wil je van mij? Je verloofde zit verdomme in jou appartement, te wachten tot je thuis komt." Ik slaak een gilletje als Harry opeens uithaalt en zijn vuist tegen een bakstenen muur stoot, van een woonhuis. "Fuck, godver, waarom snap je mij niet?" Mijn gevoel zegt dat nu het moment is weg te gaan, want hij is gek, knettergek op dit moment. Maar een ander stemmetje in mijn hoofd zegt dat hij alleen gebroken is, dat hij geen idee heeft wat hij doet. Natuurlijk luister ik naar het laatste stemmetje en besluit naar hem toe te lopen.
"Hey rustig aan, stop alsjeblieft. Je hand ligt open en daar moeten we wat aan doen, straks infecteert het nog." Ik geef Harry een kleine glimlach, terwijl zijn lichaam langzaam in elkaar zakt. Voorzichtig pak ik hem bij zijn arm en leid hem terug naar het huis van de ouders van Lou. Maar op het pad werkt hij tegen, "ik kan daar niet zo naar binnen. Ik wil niet dat ze mij zo zien, dat vind ik beschamend." Ik knipper even met mijn ogen, zoveel persoonlijkheden in zo'n korte tijd.
"Waar wil je dan heen? Kan je perfecte verloofde je hand verbinden?" Harry schud nee, deze beweging laat de dikke, bruine krullen op zijn hoofd heen en weer gaan. " Ik doe het zelf wel, maak je vooral niet druk om mij."
"Wel, dat is al te laat. Harry je druipt bloed op de grond, verman jezelf en kom binnen."
Uiteindelijk doet hij dat, we weten in de keuken te komen zonder dat Irma of Jax ons storen. Zwijgend verbind ik zijn hand, terwijl ik zijn blik op mij voel branden.
"Zo, klaar. Sla alsjeblieft geen muren meer, het is het niet waard." Harry grijnst, terwijl hij mij aankijkt. "Daar kan ik het niet met je eens zijn." Zijn grijns wordt breder als hij mijn verwarde uitdrukkingen ziet, maar hij laat het gaan en staat op. "Het is al laat, ik zou moeten gaan." Ik knik, terwijl ik ook opsta. Ik loop met Harry mee naar de deur, voor het huis staat een bekende glimmende auto. Ik zie James uitstappen en rond de auto lopen om de deur voor Harry open te doen, ik zwaai naar hem terwijl Harry de auto instapt.
Een beetje betreurd kijk ik hoe de auto de straat verlaat, Harry zei helemaal niks meer toen hij de deur uitliep.
Als ik weer naar boven toe loop en de bel hoor, hoor ik de verbaasde stem van Irma klinken. Niet veel later die van Harry, "waar is ze?" "Boven, die kant op." Als bevroren sta ik op de overloop, ik hoor voetstappen op de trap en niet veel later verschijnt Harry.
"Jij kan misschien vaarwel zeggen maar ik niet, ik heb je verdomme nodig. Dus nogmaals, ik verbied het je om die woorden ooit nog te zeggen." Terwijl hij praat komt hij dicht naar mij toe, zo dicht dat ik zijn parfum, kan ruimen en kan zien hoe zijn overhemd genaaid is.
"Kom bij mij terug, ik heb mijn vriendin en secretaresse nodig."
Mijn ogen schieten omhoog bij zijn woorden, "wat?" Mijn stem klinkt onzeker, ik weet niet zeker of ik dit wel goed gehoord heb.
"Je had gelijk, ik weet hoe mijn vader is. Ik snap hoe je situatie was nu, ik heb dat stinkende appartementje van je bezocht waar je eerst woonde. Die klootzak had je totaal in de hand, dat snap ik nu. Het spijt mij hoe ik je behandeld heb, toen je net bij mij kwam en later.
Je zei dat je om mij geeft, shit June, dat doe ik ook om jou. Ik probeerde dat gevoel te negeren, maar dat lukt niet. Je bent mijn beste vriend, die ik nodig heb. Het spijt mij dat ik je heb weg gejaagd, maar ik heb alles hersteld. Je kunt maandag weer beginnen, ik heb je kantoor opgeknapt. Het is weer jou kantoor, geloof me. Het appartement naast die van mij, die is nog precies hoe die was." Ik zie hem in zijn broekzak graaien en hij haalt er een sleutel uit, "deze is van jou. Denk erover na, alsjeblieft." Dan drukt hij zijn lippen op mijn wang en vertrekt zo snel als hij gekomen was.

Reacties (1)

  • LeLouisx3

    "Kom bij mij terug, ik heb mijn vriendin en secretaresse nodig."
    mijn vriendin of mijn "vriendin" 😏 Go get her Harry (en zet meteen die verloofde van je op straat. Of schenk ze terug aan je vader, die heeft dat wellicht geregeld voor je

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen