Foto bij 007

      Het harde geluid van mijn vuist tegen het kluisje laat Abby helemaal in elkaar duiken. Ik duw me ondertussen terug recht, waardoor er weer ruimte is tussen onze lichamen. Zonder me nog één blik te gunnen, grist ze haar spullen van de grond en kruipt onder mijn arm uit. Haar tas klemt ze hard vast op haar schouder, terwijl ze zich richting de kantine begeeft. Een kleine spottende gniffel kan ik toch niet onderdrukken, terwijl ik haar voorbeeld volg. Echter loop ik de totaal tegenovergestelde richting uit.
      'De show is over!', brul ik kwaad naar de roedel, terwijl ik mijn armen in de lucht gooi. Ik hoor hoe iedereen begint te wandelen, terwijl ik me richting mijn locker begeef. Ik snap dat ze graag in de buurt wouden blijven voor als het zou zijn misgelopen, maar ik heb geen babysit meer nodig! Ik heb mezelf namelijk weer helemaal onder controle. Daarnaast zit mijn schooldag er op voor vandaag.
      Verdoken in mijn gedachten, haalt Jake me in gemakkelijk in. Nu pas merk ik op hoe ik me stampend richting mijn locker begeef en Jake me stilzwijgend op de hiel volgt. Misschien is het inderdaad toch niet de beste beslissing om me alleen uit de school te begeven, aangezien het kleinste me momenteel volledig kan laten uitbarsten.
      'Malia, was je niet een beetje te hard?', verbreekt Jake voorzichtig de stilte, terwijl we bij mijn kluisje aankomen. Ik kan hem alleen een kwade blik werpen, waardoor hij zich meteen terug trekt. Als hij kon, zou hij zijn woorden het liefste ook inslikken. Dat hij deze vraag zelfs durft te stellen? Eerlijk gezegd was ik zelfs nog niet hard genoeg voor haar! Ze had ook gewoon vriendelijk tegen me kunnen zijn, in plaats van me te gaan beschuldigen en met haar vingertje te wijzen. Ik bedoel, dit alles verteld zoveel meer over haar goedgelovig karakter, dan over mij! Ik ben zo klaar vandaag met deze school, want wij hebben hier gewoon meer roddels dan heel New York te samen! Echter gaat Sam dit nooit accepteren en me proberen te verplichten om terug te gaan. Hij zou zeggen dat ik me zo niet moet laten doen en het gewoon allemaal moet negeren, want hij begrijpt dit toch niet. Hij had namelijk deze problemen niet, want hij was niet zo jong als ons toen hij voor de eerste keer omvormde.
      Ik moet dus een goede reden vinden om niet terug te moeten naar deze school, maar wat? Ik kan toch moeilijk zeggen dat ik hem kom aflossen? Het is niet eens mijn beurt. Ik ben morgen avond aan de beurt. Wacht eens? Als ik hem nu wel aflos, dan heb ik toch nog genoeg tijd om slaap in te halen? Maar, wie zou er nu eigenlijk moeten aflossen? Kom op, Malia, denk!
      'Ik neem je ronde over!', komt grommend over mijn lippen gerold, wanneer de volledige planning me weer te binnen schiet. Jake zou normaal nu moeten aflossen en ik ben morgenavond met Paul.
      Jake knikt kort op mijn grommende woorden, waardoor ik me meteen besef hoe mijn beta stem zich ongevraagd heeft weten te mengen. Normaal kan Jake er nog tegen in gaan, maar dat doet hij nu wijselijk niet. Hij weet dat het geen nut heeft om deze discussie nu met me te voeren, aangezien Sam dat ook gaat doen. Echter weet Jake toch dat ik zal winnen, want de roedel denkt namelijk dat Sam een zwak voor me heeft. Volgens hen krijg ik altijd mijn zin van hem, maar ze moesten de waarheid eens weten! Alles zou al snel veranderen.
      Rustig open ik mijn kluisje, terwijl ik een korte blik op de klok werp. Ik heb nog één uur voor ik Sam moet gaan aflossen in de plaats van Jake. Dan kan ik thuis nog wel even wat eten en de preek aanhoren van oom Billy. Oké, daar heb ik dus ook totaal geen zin in! Dan ga ik wel even langs bij tante Sue, een beetje tijd voor mezelf! Billy zou toch maar weer beginnen over mijn verplichtingen tegenover de roedel.
      Een zucht verlaat mijn mond, terwijl ik mijn kluisje terug in zijn slotje gooi. Ik neem mijn sleutels uit mijn rugzak en hang deze op mijn schouder. Ik kijk even naar Jake en wenk dan dat hij me moet volgen, omdat ik ga vertrekken. Stilzwijgend volgt Jacob me naar de uitgang. Ik blijf even in de deuropening hangen, waarna ik me toch nog een keer naar mijn grotere neef omdraai. Nog voor ik iets kan zeggen, verbreekt Jake de stilte.
      'Ik zal zeggen dat je je niet goed voelde', stelt hij me gerust, waarna hij me een vriendelijk glimlach schenkt. Ik kan niet anders dan rustig terug te glimlachen en trek hem in een korte knuffel.
      'Bedankt Jake!', fluister ik oprecht in zijn oor, waarna ik hem weer los laat. Jake wuift het meteen weg en lacht zijn witte tanden volledig bloot.
      'Daar heb je familie voor, Maya.', gaat Jake er op in en neemt de deur van me open. Ik zou niet weten wat ik zonder mijn neef zou moeten doen! Nadat ik ook mijn vader door de klopjacht ven Bella ben verloren, zijn hij en oom Billy het weinige dat ik nog heb. Uiteraard heb ik mijn meter, tante Sue nog, maar ook zij heeft het moeilijk met het verlies van haar man en mijn vader. Alsof Bella niet genoeg schade had aangericht, breekt ze Jacob ook nog helemaal vanbintnenuit. Als er iemand is waar ik nooit mee door één deur zou kunnen gaan, dan is het Bella en haar stinkende gezelschap.

Dit was het weer voor vandaag,
hopelijk heb je er van genoten!
XOXO
Creativitylab

Reacties (3)

 • _Stiles_

  Groot gelijk Malia!
  Jake is inderdaad echt een lieverdje!

  1 maand geleden
 • SoulWolf

  Snel verder gaan aub!!!

  1 maand geleden
 • Potions

  Haar stinkende gezelschap hahaha(lol)

  Jake is zo lief(H)

  Snel verder

  1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen