Vandaag was het dan eindelijk 1 September gisteren toen ik thuis kwam had ik samen met mijn moeder mijn spullen ingepakt, ik had snel afscheid genomen van onze huis elf en vandaag was het dan zover mijn ouders brachten mij naar het station en samen rende we door het muur tussen perron 9 en 10 en belanden we op het station waar de Hogwarts expres stond.
‘Oké lieverd, goed je best doen en stuur ons een brief zodra je kan.’ Haar vader gaf haar een knuffel en haar moeder gaf haar een kus op haar wang. ‘Tot in de kerstvakantie.’ Zei ik en snel liep ik de trein in, ik vond een lege coupe waar ik ging zitten.
Ik keek naar de gang waar ik allerlei studenten zag lopen, studenten die hun eerste of tweede jaar ingingen maar ook studenten die al wat ouder zijn en waarschijnlijk al hun laatste jaar ingingen.


De trein begon langzaam te rijden en verving het station voor landschap mijn coupedeur ging open en ik keek naar een smal dun meisje met zwart haar dat tot haar schouders kwam.
‘Hoi, alles zit vol vind je het erg als ik er bij kom zitten?’ ik schudde mij hoofd en het meisje ging tegen over mij zitten, ik was benieuwd waar Tom eigenlijk was dat hij mij gisteren vertelde zou ook hij naar Hogwarts gaan maar toch had ik hem nog niet gezien.
‘Ik ben Leah Nightingale.’ Stelde het meisje zich voor. ‘Rosetta Draguar.’ Zei ik.
We praatte gelijk over onze families, over Hogwarts, professoren en de verschillende afdelingen en merkte al gelijk dat we hetzelfde dachten als het over bloedzuiverheid ging.
We keken beide op toen de deur weer openging en deze keer twee jongens met zwart haar en blond haar in de deuropening verscheen, een van die jongens was Tom Riddle.
‘Ah Rosetta, hier zit je.’ Zei hij en ook deze keer weer zonder te vragen ging hij naast mij zitten.
‘Abraxas kom.’ De jongen met het blonde lange haren en blauwe ogen ging tegen over Tom zitten. ‘Dit is Abraxas Malfoy, die heb ik net in de trein ontmoet.’ Zei hij tegen mij, hij keek Leah vragend aan. ‘Leah Nightingale.’ Stelde ze zichzelf voor. Tom knikte vriendelijk naar haar.
‘Ik heb zoveel plannen op Hogwarts.’ Vertelde Tom ik keek hem vragend aan, ik vroeg me af wat hij daarmee bedoelde iets in zijn stem en in de manier hoe hij keek ik weet niet maar ik kreeg zo gevoel dat deze jongen voor veel problemen kon zorgen.
‘Abraxas had me wat dingen verteld waaronder dingen over een klasse oudste worden en hoofd monitor dus dat is mijn ambitie op deze school.’ Ik glimlachte dat leek me vrij onschuldig zelf had ik die ambitie niet, ik wilde graag goede cijfers halen en een fijne schooltijd hebben.


De trein ging verder, het begon donker te worden en er werd ons verteld dat we er bijna waren we trokken dan ook onze school uniforms aan en nadat we dat hadden gedaan stopte de trein bij Hogsmeade station.

‘Eerstejaars hierheen!’ we keken op toen we iemand hoorde roepen en keken naar een van de professors van Hogwarts, we liepen er met zijn vieren heen en sloten achteraan bij de andere eerstejaars. Nadat iedereen er was liep de professor aan en moesten wij hem volgen.
In paartjes van drie moesten we in een boot gaan zitten die ons naar het gigantische kasteel vervoerde ik keek met grote ogen naar het prachtige kasteel.
Bij de haven werden we door dezelfde professor naar binnen geleid de trap op waar hij bleef staan bij een grote eikendeur waar achter geroezemoes klonk.
‘Jullie gaan dadelijk door deze deur naar binnen voordat jullie gaan zitten zullen jullie eerst gesorteerd worden in een van de vier afdelingen deze zijn: Hufflepuff, Ravenclaw, Gryffindor en Slytherin. Wacht hier.’ De professor liep even naar binnen en liet ons alleen gelijk klonk er zacht gefluister leerlingen vroegen zich af wat ze moesten doen, of ze een test moesten doen of een opdracht moesten uitvoeren, sommige hadden zelfs gehoord dat ze zelfs een fout konden maken en dat ze je dan naar huis stuurde maar ik wist dat dat onzin was.
De professor kwam terug en we moesten hem volgen naar binnen, waar aan het einde een kruk stond met een oude hoed.
‘Ik lees jullie namen op, jullie nemen dan plaats op deze kruk zetten deze hoed op die roept jullie afdeling en dan ga je daar zitten.’
Er hing een gespannen sfeer het was dan ook spannend om hier te staan met allemaal ogen op je gericht en niet wetend in welke afdeling je wordt gezet.
‘Abbot Alyssa.’ Een meisje met blond haar liep naar de kruk toe, de hoed nam even de tijd maar uiteindelijk hoorde we dat zei de eerste nieuwe studente uit Hufflepuff was.
‘Flame, Asher.’ De volgende was een jongen deze werd in Ravenklauw.
‘Draguar, Rosetta.’ Ik keek Leah zenuwachtig aan maar die glimlachte bemoedigend, rustig liep ik naar de stoel toe, nam plaats.
‘Ah daar hebben we een Draguar, Hmm eens zien je zou makkelijk kunnen passen in Ravenclaw.’ Even was het stil. ‘maar ik denk dat ik je toch zet in.’ De zenuwen in mijn lijf leken met elke seconde groter te worden en ik zuchtte opgelucht toen de hoed eindelijk. ‘Slytherin!’ riep.
Met een daverend gejuich bij de Slytherin tafel nam ik daar plaats.
‘Malfoy, Abraxas.’ Zelfverzekerd liep Abraxas naar de hoed toe en ik bewonderende hem om die zelfverzekerd het leek erop alsof hij al wist in welke afdeling hij zou geplaats worden. De hoed raakte dan nog eens zijn hoofd niet aan en hij riep al ‘Slytherin!’ ik was zo blij dat hij in mijn afdeling kwam, ik kende Abraxas natuurlijk nog niet zo goed als dat ik Tom kende maar hij leek me wel een prima iemand. Ook Leah Nightingale en Tom Riddle kwamen in Slytherin, we gaven elkaar een hand en glimlachte, blij dat we bij elkaar zaten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen