Ik sla ook mijn armen over elkaar heen. "Moet ik nog uit leggen wat ik daar van vind of weet je dat ook nog?" Dave begint te grinniken. "Maar al te goed. Die..." Hij kucht even "Homo's" waarna hij weer kucht. Tom zijn mond valt open. "Lekker bezig... Echt je haalt plus punten." Ik haal mijn schouders op. "Ja sorry, ik wist toen nog niet dat jullie mijn neefjes waren enzo." Ik haal kort mijn schouders op. Tom kan er wel om lachen. Michael zijn gezicht is wat wit weg getrokken. "Wat voor opvoeding heb jij gehad?" Verbijsterd kijken Gerda en Laura elkaar aan. "Niet veel soeps." Dave knikt bevestigend. Ik geef hem een zet, waarna hij lachend van zijn hurken af valt en op zijn billen beland. "Maar is dit normaal als je opgroeit in Amsterdam?"Ik en Dave schudden onze hoofden. "Nee, Dunya heeft gewoon pech gehad. Als ze iets eerder in de zelfde straat had gewoond was ze niet zo mislukt hoor." Ik geef hem een por in zijn zij. Dit is wel weer genoeg voor nu. "Gingen jullie dan ook naar. Hoe heet dat ook al weer. Dat dance event." Zegt Laura. "Bedoel je ADE?" Vraagt Dave. Ze knikt. "Ja dat inderdaad, mijn broer is daar helemaal fan van. Deden jullie dat ook?" Dave knikt bevestigend. "Ook met pillen en zo?" "Ja, duh? Het is dan ook gewoon legaal in Amsterdam. Je ontkomt er niet aan." De ogen van die meiden worden groot. Ik ben nu wel weer een beetje klaar met delen.

Tom kijkt mij even kort aan, zijn kop zegt genoeg. Die is kwaad! Die gaat zo voor de uitbrander. Ik gebaar dat ik ga roken, Tom komt mij snel achter na. "Pillen?" De deur is nog niet dicht, ik blaas de rook uit. "Serieus pillen? Wat nog meer? Spuiten, snuiven?" Tom zijn houding laat zien dat hij laaiend is. "Dat waren feestjes Tom, relax, ik weet wat ik doe." Hij gooit zijn armen op. "Ja natuurlijk weet jij wat je doet, of ben je vergeten dat je in het afgelopen halfjaar 1x in het ziekenhuis bent beland omdat je aan het OD'en was? Vergeet die tweede keer niet. Want mevrouw weet wat ze doet." Ik heb hier zo geen zin in. Echt, waarom moet hij nu ineens weer barsten? Ik dacht dat die bom ondertussen wel ontmanteld was. "Nee, dit ga ik nu niet bespreken met jou. Dat gaat je trouwens ook geen fluit aan. Wat ik wel of niet heb geprobeerd of waar ik wel of niet mee geëxperimenteerd heb. Of moet ik jou er op wijzen dat ik je gewaarschuwd heb. Want het gaat je eigenlijk ook geen flikker aan." Ik weet niet waarom ik het zo zeg, maar ik kan het even niet anders brengen. "Het gaat mij geen flikker aan? Het gaat mij geen flikker aan. Verdomme Dunya! Ik probeer je te begrijpen, jij gooit die deur dicht, niet ik. Jij." Ja, ik gooi die deur dicht omdat ik er zelf ook niet bepaald trots op ben dan ik liever en naald in mijn arm had dan een stuk brood in mijn maag.

Laat staat dat hij snapt waarom het zo'n belangrijk deel van mijn leven uit maakt. Want dat zal hij nooit kunnen begrijpen. Daarvoor moet je hebben mee gemaakt wat ik heb mee gemaakt. Dat heb jij niet, dus daar kan je ook niet over oordelen. "Dat heeft een hele goede rede. Tom dit is niet het moment om het daar over te hebben. Ooit, maar niet nu. Pas gewoon op met wat je uitprobeert. Dat is het enige wat ik je te zeggen heb." Hij kijkt mij aan. "Heb je verder nog iets toe te voegen? Want een blowtje is iets heel anders dan een lijntje. Of hebben wij het nu over iets anders?" "Wat wil je dat ik zeg Tom? Want je zit te vissen en ik houd niet van vissen." Ik druk mijn peuk uit, om vervolgens terug naar binnen te gaan. Dave zit op de praat stoel, vertelt wat voor gekkigheid we op school uit haalde. "Je had er bij moeten zijn. Met ADE veranderde school in een grote Rave den. Iedereen met een fake id had een kater, maar echt serieus een kater. 3 flessen wodka in je eentje baas maken kater." Overdrijven is ook een vak. "Eerder een halve, wat een hele is niet goed voor je lever." Hij wuift mijn reactie weg.

Gerda hangt aan zijn lippen. "Dus jullie hebben op de zelfde school gezeten. Maar hoe kan het dan dat jullie samen uit gingen en zo?" Dave trekt zijn scheur open. "Omdat zijn broer en die van mij beste vrienden zijn. Dus we zijn een beetje verplicht bij elkaar gezet" Ik kijk hem steng aan. "Ja, dat en wij hadden gewoon een super goede klik toen der tijd." Ik kijk hem gek aan. "Ja, wij hebben een geweldige klik. Moet jij ook een hersenschudding, want ze zijn vandaag in de aanbieding." Hij steekt zijn handen op. "Oké, ik stop al. Relax, white flag and all." Hmm... is het enige wat ik uit breng. "Waarom zeg jij dat? Hij was zo leuk aan het vertellen!" Gerda blijft verliefd zijn kant uit kijken. Laura knikt begrijpend. "Oké, oké, ik snap het wel, het is ook een beetje to much. Maar jullie hebben dus wel eens een pilletje geprobeerd. Hoe voelt dat?" Natuurlijk, gaat zij hier nu ook over beginnen? "je wordt high." Is mijn antwoord. "Ik wil dan alleen maar dansen, lekker dansen." Natuurlijk wil meneer alleen maar dansen. Dave snapt niet wanneer het tijd is om zijn bek te houden. Tom staat tegen over mij, zijn armen over elkaar geslagen."Lekker dansen?" Dit wordt een uitbrander. Oké, incasseren. Gewoon incasseren. Niet meer over verder praten.

"Hey, maar hebben jullie wel eens mensen mee gemaakt die gesnoven hebben?" Laura is nieuwsgierig, dat is niet erg, maar nu is niet het moment. Georg haalt ontspannen zijn schouders op. "is net heel veel anders dan een pilletje hoor. Werkt alleen sneller. Ligt er denk ik ook aan wat je hebt gesnoven." Tom zijn mond valt open. "Jij?" Zegt hij met een toon die ik nog niet eerder heb gehoord.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen