Georg haalt zijn schouders enkel op. "Gewoon om te proberen." Hou gewoon je mond... lalala... Stop nu gewoon. "Dus jij hebt wel eens wat geprobeerd?" Laura kijkt nieuwsgierig naar Georg. Georg knikt instemmend. "Ja, ik mag dan wel een 'voorbeeld' functie hebben. Maar ik ben ook gewoon jong en wil dingen uitproberen. Zo raar is dat niet dat iemand van onze leeftijd iets wil uitproberen. Zij het wiet, een pilletje, een lijntje. God, sommige gaan gelijk voor spuiten. Ik kan mij ook voorstellen dat dat interessant is voor sommige." Maak het nu niet erger dat het al is. Tom is over de rooie, hij staat hier nog net niet te schuimbekken dat ik misschien een pilletje heb geprobeerd. "Dus, jij zit tegen wording ook gewoon aan de coke?" Tom heeft een hoofd dat sarcastisch geweldig beschrijft. Dit gaat niet de goede kant op. Ik wordt opgefokt door zo'n pilletje. Tom is het schijnbaar de hele dag al. "Oké, relax, iedereen. Iedereen heeft wel eens iets geprobeerd. Behalve jij Bill, dat weten we nu wel." Michael probeert de boel te sussen. Wat niet echt lukt.

Tom zijn houding staat mij niet aan, ik voel ondertussen mijn bloed koken. Gerda is dichter bij Dave gekropen. "Hoe kom jij aan dat litteken in je wenkbrau?" Dave begint te lachen, gaat met zijn rug tegen de leuning van de bank zitten. "Haha, dat is een goed verhaal. Dat staat op Bild." Gerda kijkt hem vragen aan. "Ja, ik kan nogal opgefokt raken. Dan, dan maak ik niet de beste keuzes zeg maar." Even is het stil. Ik kan het niet. "Dan moet je ook niet een steen tegen mijn slaap aan rammen. Was er niks gebeurt met dat hoofdje van je. Daarnaast is het ook niet fair om een mes te trekken." Ik kijk hem bits aan. "Ja, waar. Maar..." Hij steekt zijn vinger op. Ik kan enkel mijn armen in mij zij zetten. "Maar, ik begon al 6-0 achter. Nee, nog even wachten. Ik heb namelijk niet op kickboksen gezeten. Plus ik heb al helemaal geen wedstrijden gebokst. Dus, ik vond het op dat moment fair, ik snap ook wel dat het niet echt heel erg fair was tegenover jou." ik kan alleen maar bits antwoorden. "Denk je?" Echt, die jongen snapt het af en toe niet. Deze mensen zijn niet gewend aan hoe wij met elkaar omgaan. Ons leven bestaat uit haat liefde, dat snappen deze mensen niet. Die kennen het concept haat liefde niet. Als we elkaar nodig hebben kruisen onze paden altijd. In de tussentijd kunnen we elkaar niet luchten of zien.

"Sorry, maar dat is ziek. Dat doe je niet. Ook niet als je kwaad bent." Dave haalt zijn schouders op. "Ik heb erger mee gemaakt wat iemand doet als hij of zij kwaad wordt." Ik weet precies waar hij naar verwijst. Hij verwijst naar mij. Naar mijn finest hour, ik die Dominique van de trap af duw. Kon 4 hoog aan mijn reet roesten op dat moment. Laura kijkt hem verbijsterd aan. "Dat is nog zieker. Doe normaal! Wat voor vrienden heb jij." Hij haalt zijn schouders op. "Gelukkig is de grootste gek mijn ex." Natuurlijk. Moet hij nu echt deze verwijzing maken? Tom kijkt van mij naar Dave, terug, zijn hoofd spreekt boekdelen. Vertel? Niet op de goede manier. voornamelijk op de kwade manier. Als jij nu niet gauw gaat vertellen wat er allemaal speelt, dan zwaait er wat.

Tom P.O.V:
Dave geeft Dunya een kus op haar wang. Ze is er niet blij mee. Ik ben trouwens ook niet blij. Mij een beetje waarschuwen dat ik niet van alles moet proberen en dat zelf gewoon lekker pillen staan poppen op een festival. Wat zal ze allemaal nog meer hebben uitgeprobeerd? Ik weet niet waarom, maar het irriteert mij mateloos. Dunya is op haar hoede. In alles wat ze vertelt, ze is vaag, ik begrijp nu dus dat ze dat expres doet. Niet per ongeluk, nee ze weet dondersgoed wat wel en niet waar is. Ze weegt alleen af wat ze wel en niet kan delen op dat moment. Mijn hoofd blijft kloppen. Onbewust pak ik zo'n zelfde pilletje en weer neem ik een hele. Ik zie dat Dunya een halve heeft genomen. Het boeit mij even niet. Ze kijkt mij even onderzoekend aan. Ik neem snel een slok water, om het pilletje weg te spoelen.

Waarom moet ze zo doen? Wat is het nut van zo doen? Je kan gewoon eerlijk zijn. Oké, Georg snuift nu schijnbaar ook. Georg houdt Dunya in de gaten. Dat doet hij al sinds hij dat heeft gezegd, Dunya haar houding laat zien dat ze alert is. Waarom is ze alert? Waarvoor moet ze alert zijn? Ik wil alleen weten waarom ze niet eerlijk zegt dat ze gebruikt heeft. Prima dat ze geëxperimenteerd heeft, dat doe ik toch ook? Dat doet Georg, daar hoef je je niet voor te schamen hoor. Dat is vrij normaal maak ik hier uit op. Dunya, begint zenuwachtig aan haar nagels te pulken, afwezig kauwt ze op haar nagels. "Dus, pillen? Welke heb je allemaal geprobeerd?" Vraag ik dan maar aan der. Ze haalt haar schouders op. Er zijn genoeg verschillende pillen. Je hebt XTC, je hebt Amphetamine, er zijn nog zo veel andere dingen. Waarom is ze hier niet gewoon eerlijk in? Dan is er niks aan de hand. "Op ADE wordt meestal MDMA gebruikt, andere feesten vaak wat anders. Is net waar je lekker op gaat." Net waar je lekker op gaat? "Waar ga jij lekker op dan?" Ik voel dat ik in de aanval ga. Ik weet ook niet waarom. "Weet ik veel Tom, gewoon wat er op dat moment beschikbaar is en net hoeveel goed spul kost." Net hoeveel het kost? Wat is dat nu weer voor antwoord? Net hoeveel het kost?

Laura kijkt van mij naar Dunya en terug. "Hoeveel kost zo'n pilletje dan?" Vraag ze. Dunya haalt haar schouders op. "Weet ik veel, ik weet echt niet meer wat de straat waarde is op dit moment. 3 misschien 5 euro. Ik weet het eigenlijk niet echt." Ik wil wat zeggen, maar bijt toch op mijn tong. Waarom weet je het niet echt? gebruikte je liever iets anders dan? Waarom weet je trouwens wel hoeveel het kost. "maar moet ik dan denken aan XTC?" Laura is oprecht geïnteresseerd. "Euhm, ja..." Dunya schud even haar hoofd. In mijn hoofd voel ik de watjes hun werk doen, toch blijf ik gefokt. "Wat doet coke dan?" Ze vraagt het gewoon "50- 60, als je echt goed spul hebt kan je zelfs meer vragen." Ik ben verbijsterd. Waarom weet zij hoeveel coke kost. "En een lijntje?" Waarom vraagt ze dit? "2,5 -3? geen idee. gaat meestal per gram."

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen