Duss dit zou gaan over Florian en het feest. Maar toen had ik al 1.5K geschreven en was Samuel nog steeds niet op het feest. Dus dat houden jullie nog van me tegoed haha.

Over Florian: hij is een goed personage, met meer diepte dan Samuel en zijn egocentrische persoonlijkheid hier doorhebben. En de credits daarvoor gaan naar Slughorn :D

Door de liftdeuren heen is het wapengekletter in de trainingszaal al te horen. Pijlen en speren raken de grond, zwaarden raken elkaar. Vanuit het man-op-man gevecht onderdeel klinkt de doffe klap van een lichaam wat de grond raakt. Samuel ziet hoe Florians blonde gestalte een hand omlaag reikt naar het slachtoffer van zijn succesvolle worp. De trainer staat weer op, en de twee gaan tegenover elkaar staan in vechthouding. Terwijl Florian knikt en dezelfde worp opnieuw uitvoert, loopt Samuel naar hem toe.

“Niet slecht,” zegt Samuel, en wordt dan onderbroken door de doffe klap van Florians succes. “Heb je dit eerder gedaan?”

Florian staart even naar Samuel en trekt een wenkbrauw op. “Samuel! Wat brengt jou hier?”

“Je hebt die worp prima onder de knie. Wil je het proberen op iemand die weet hoe je tegen te werken?”

Florian aarzelt. Een vastberaden blik verschijnt in zijn ogen. “Kom maar op.”

Samuel klimt de ring in en gaat in houding staan. Hij bestudeert Florians houding. Er zit te veel spanning in zijn schouders, maar zijn voeten staan stevig. Hij beweegt met doelmatige precisie, grijpt Samuel met genoeg kracht vast, en leunt niet te ver naar voren. Florian is even groot als Samuel, al in al zijn ze aan elkaar gewaagd. Samuel concludeert dat er geen misbruikbare zwaktes in zijn techniek zitten een fractie van een seconde voordat de muur begint te draaien. De lucht wordt uit Samuels longen gedreven en hij staart naar het plafond, op zijn rug.

“Zeker niet slecht,” weet hij na een paar hijgende ademteugen uit te brengen. Florian lacht zacht en steekt zijn hand omlaag. Samuel pakt hem aan en wordt met aanzienlijke kracht van de grond getrokken.

“Dankjewel,” zegt Florian. “Maar, waarom ben je hier?”

Samuel grijnst. Pubert zegt dat hij mysterieus is, nietwaar? Daar kan hij gebruik van maken. “Ga zo door, en dan zullen we zien.”

“...Je wil een bondgenootschap, met mij?” vraagt Florian, van de kaart geslagen.

“Vergeleken met de liefdesproblemen en het drama van zekere anderen, maak je goede kans.”

“Ja, dat kan ik goed begrijpen,” zegt Florian, half lachend. Dan trekt er een wolk over zijn gezicht. Doodserieus zegt hij, “Hoe weet ik dat je niet meteen een mes in mijn rug steekt, zodra we de cirkel verlaten?”

Een redelijke zorg. Als de Beroeps als een groep besluiten Aderyn buiten te sluiten, is dat inderdaad het lot wat Florian te wachten staat.

“Dezelfde reden dat jij dat niet bij mij doet,” zegt Samuel. “En die twee uit District 1 zijn mij wat te arrogant. Wat denk jij?”

Florian knikt langzaam. “Ik kan je helpen hen uit te schakelen. Dan hebben we een deal.” Hij steekt opnieuw een hand uit naar Samuel, dit keer om te schudden.

Samuel accepteert de hand en schudt kort. Dan gebruikt hij de grip om een verraste Florian op de grond te gooien. Nog voor hij de tijd heeft om zijn spieren aan te spannen landt Florian op zijn rug.

Samuel stapt de ring uit en steekt zijn handen in zijn zakken. Zonder om te kijken loopt hij weg. De hele weg naar de baan voor het speerwerpen voelt hij Florians ogen priemen in zijn rug.Een paar hemelse uren lang sluit Samuel de wereld buiten. Geen geluid komt binnen behalve de klap van een speer in een trainingspop. Als hij dat laatste schoonheidsfoutje uit zijn systeem wil krijgen, moet hij er tijd aan besteden. Keer op keer gooit hij dezelfde speer op dezelfde manier in dezelfde dummy, op de langste baan in de zaal. Het ziet er niet indrukwekkend uit en niemand valt Samuel lastig.

Een laatste keer trekt Samuel een speer uit de pop. Het wapengekletter is sterk in volume afgenomen, realiseert hij zich. Als hij de instructeur aankijkt, werpt die een demonstratieve blik op zijn pols. Slecht een paar enkele tributen zijn nog in de zaal, nog minder trainen actief. Samuel pakt zijn viertal speren op en legt ze terug in het rek.

Het feit dat Samuel de tijd is vergeten betekent dat de lift leeg is. Hij bereikt de tweede verdieping zonder onderbrekingen. Dat stopt zodra de deur opengaat. Pubert rent van kamer naar kamer, pauzeert voor vijf seconden om iets te doen op een tablet of computerscherm, en gaat weer verder. Er liggen meerdere outfits op de bank en op de koffietafel een stapel regenboogkleurige riemen.

“Samuel!” zegt Pubert, “Wat denk je van dit jasje? Valt het op modieuze wijze net op het randje van ‘Classically Chic’ of is het een no-go?”

Samuel kijkt naar het jasje. Het is felpaars, met lange franje op de schouders. “Komt al die extra stof niet in je drinken terecht?”

Pubert legt het jasje terug op de bank en kijkt nadenkend naar de andere items. “Nee, nee, dat gebeurt je een paar keer en dan leer je hoe je het moet voorkomen. Wat denk je, paars met blauw of blauw met paars?”

Het verschil zal voor Pubert bestaan. Samuel haalt zijn schouders op, “Ik vertrouw op jouw oordeel.”

Pubert gaat met zijn hand over zijn harde gelkuif en zucht. “Paars met blauw. Heb je al nagedacht over jouw outfit?”

Een plots angstgevoel van onnodige proporties raast door Samuels hoofd. “Uh, grijs?” probeert hij.

Pubert kijkt Samuel een paar seconden nadenkend aan. Nu dit al een paar keer is gebeurd, is Samuel er een beetje aan gewend. Pubert knikt en maakt een nadenkend geluidje. “Goed, goed, grijs, ja, oke,” prevelt hij tegen zichzelf.

Samuel loopt de verdieping verder op. Hij vindt Naeve, zittend aan de eettafel, een tablet in haar ene, een mok in haar andere hand. Ze kijkt op als Samuel binnenkomt en gebaart met de mok naar een tweede tablet, wat op de tafel ligt. “Onze mentors hebben per tribuut belangrijke informatie voor ons voorbereid,” zegt ze op spottende toon.

Onzeker met wie Naeve probeert te spotten, gaat Samuel een paar stoelen van haar vandaan zitten. “Waarom vertellen ze het ons zelf niet?”

Naeve rolt met haar ogen. “Ze hebben een vergadering met de mentoren van District 1 en 4. Wat jij zou weten, als je op tijd was geweest.”

Samuel leunt achterover in de stoel en start het tablet op. In tegenstelling tot Puberts vele schermen, heeft deze een zwart-wit beeld. Er staat een document op open.

Samuel scrollt er doorheen. Aan Cabe worden twee pagina’s gewijd, aan Aderyn drie. Daarna ziet hij tot zijn verbazing twee-en-een-halve pagina over Naeve, maar niks over hemzelf. District 3 past in zijn geheel op de halve pagina die na Naeve nog over is. May krijgt vier pagina’s, Sean twee. De rest is allemaal minder dan een pagina, uitgezonderd Flynn (twee pagina’s) en Chris (anderhalf).

“Wat hebben ze over mij te melden?” vraagt Samuel aan Naeve.

Ze geeft hem een blik en neemt een langzame slok uit haar mok. “Hopeloos geval. Je bent overal slecht in. Om jou te verslaan hoef ik je alleen maar te vertellen dat Adey je een neerbuigende blik geeft.”

Samuel rolt met zijn ogen en begint te lezen. Het grootste deel van de woorden wordt besteed aan een analyse van de sterktes en zwaktes van de Beroeps in een gevecht. De meeste andere tributen moeten het doen met één sterk en zwak punt, samengevat in één zin. Zo is August Shire uit District 6 een snelle sprinter en slecht in boogschieten.

Flynn uit District 8 heeft inderdaad zijn broer verloren aan een eerdere spelen. Wat Pubert er niet bij had gezegd is dat die broer door de destijdse District 2 tributen een langzame marteldood heeft gekregen. Flynns wraak heeft een specifiek doelwit.

Chris, of Christian Swan, uit District 11 wordt in veel woorden vergeleken met zijn zus. De conclusie is dat hij meer fysieke kracht heeft, maar vele malen minder tact. Vooral dat tweede had Samuel zelf al door.

Niet veel later komen Robert en Valentina terug van hun vergadering. Hun plek in de Beroeps staat voor nu vast, delen ze mee, met nadruk op voor nu. De avondmaaltijd volgt en verloopt grotendeels in stilte. Pubert probeert tevergeefs een gesprek te beginnen over het weer (het is regenachtig). Naeve staat als eerste zonder iets te zeggen op en vertrekt naar haar kamer. De mentoren volgen haar voorbeeld.

Samuel kijkt toe hoe Pubert een laatste piepklein visgebakje in nog kleinere stukjes snijdt en er de helft van opeet. Hun blikken kruisen en Pubert lacht, gebarend naar de kruimels op zijn bord, “Op het feest vanavond worden hapjes verzorgd. Marlo kennende is het een waar buffet.”

Natuurlijk. Samuel slaat zijn armen over elkaar. “Goed om te weten,” mompelt hij.

Pubert checkt zijn horloge, en kijkt er dan nog een keer naar. “Jouw outfit ligt klaar, trouwens. Ik heb lang getwijfeld over een gekleurd detail, maar ik ben eruit. Ik hoop dat het past!” Hij glimlacht en staat op, gebarend dat Samuel op moet schieten. “Maar we hebben nog maar een uur, en daar gaat nog een kwartier vervoertijd vanaf. Doorwerken dus! Vanavond wordt absoluut fan-tas-tisch.”

Het gekleurde detail blijkt een paar donkere maar op de een of andere manier toch fel paarse lakschoenen. Ze vallen extra op onder het simpele donkergrijze pak. Het past prima, voor zover Samuel er verstand van heeft. Samuel besluit op Pubert te vertrouwen dat dit een goede modekeus is en past bij zijn mysterieuze aura.

Het volgende halfuur bestudeert Samuel de lichten van het Capitool vanuit het raam. In District 2 waren was zijn raam niet op de straat gericht, en daarbij was de straat minder druk. Gelukkig zijn de gordijnen donker.

Het lukt Pubert net om zijn eigen deadline te halen. Twaalf minuten voor zeven verlaat hij zijn kamer, in een nieuwe outfit en kapsel. De krulschoenen van de boete hebben een comeback gemaakt. Samuel voelt zich meteen minder stom om zijn eigen schoenen.

“Zullen we?” zegt Pubert.

Samuel grijnst scheef. “Ik wil wel eens zien of die Marlo zijn reputatie verdient.”

Reacties (4)

 • Duendes

  Mijnhemel Samuel, lieve schat, misschien is Florian op de grond smijten niet helemaal de beste manier om de bromance te bevestigen- maar also het is echt wel kinda cute awhhh
  En ik vind het zo leuk hoe hij ondertussen vrienden is met Pubert awh en tbh zijn outfit klinkt best wel fancy Pubert heeft echt zijn best gedaan yeah love that - ohno Pubert gaat echt huilen als Samuel de Arena in gaat awhhh

  1 jaar geleden
  • Incidium

   wat is een beetje elkaar op de grond smijten tussen vrienden bondgenoten:D
   het is fijn te weten dat de side characters een beetje bevallen. Oh god Puberts reactie als hij ziet hoe alles fout gaat met Samuel in de arena. Dat is sad D:

   1 jaar geleden
  • Megaeraaa

   En Pubert's reactie dan als hij ziet dat er tomatensaus op die fancy schoenen is gekomen

   1 jaar geleden
  • Duendes

   Pubert is echt mijn all-time favorite side character tbh en ohnee die gedachte breekt mijn hart nooo arme Pubert awh gosh

   1 jaar geleden
 • Megaeraaa

  Oh nee, de paarse schoenen!

  Samuel besluit op Pubert te vertrouwen dat dit een goede modekeus is en past bij zijn mysterieuze aura.
  Noteer: minder op Pubert's modeadvies vertrouwen!!!

  Wacht, wil hij nu serieus als D2 een bondgenootschap sluiten met Florian??

  1 jaar geleden
  • Incidium

   Florian is plan B als de Beroeps uiteenvallen in drama en onzin:D
   mooi hoe iedereen Chris meteen gelooft dat de schoenen lelijk zijn haha. Wie had anders verwacht van onze eigen mode expert:D

   1 jaar geleden
 • Samanthablaze

  Dan gebruikt hij de grip om een verraste Florian op de grond te gooien.
  Dé manier om je bondgenootschap officieel te maken :')

  “Samuel!” zegt Pubert, “Wat denk je van dit jasje? Valt het op modieuze wijze net op het randje van ‘Classically Chic’ of is het een no-go?”
  Oké maar echt alle liefde naar Pubert

  Een plots angstgevoel van onnodige proporties raast door Samuels hoofd.
  Wat een mood

  maar niks over hemzelf
  Je kunt... Naeves tablet stelen, als je graag wil weten wat er over je gezegd wordt

  (anderhalf)
  Not gonna lie, hij zou salty zijn als hij zou weten dat hij minder heeft dan Flynn

  “Hopeloos geval. Je bent overal slecht in. Om jou te verslaan hoef ik je alleen maar te vertellen dat Adey je een neerbuigende blik geeft.”
  Damn girl zoveel salt

  De conclusie is dat hij meer fysieke kracht heeft, maar vele malen minder tact.
  HÉ- nee wacht nvm dit is accurate

  Samuel heeft echt wel een leuke dynamiek met Florian en Pubert. Love it

  1 jaar geleden
  • Incidium

   Het op de grond gooien van Florian heb ik direct uit de oude roleplay kunnen kopieren haha. Het is wel mooi, Samuel moet even zijn ego repareren.
   Naeve heeft sws Samuels tablet gejat om te lezen wat ze over haar zeggen :') ik kon het alleen nergens goed verwerken imo.
   Ik vind het leuk dat Samuel nu ook praat met mensen die hij mag. Ja oke hij gebruik 80 excusen om tijd met ze door te brengen die niet zijn, ik heb vrienden nodig. Maar het is beter dan niks haha.

   1 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Valid
   Awh, vertel, wat stond er?
   Het is cute, hij doet zo zijn best awh

   1 jaar geleden
  • Incidium

   een hoop onnodige details over dat ze ernstig ziek is geweest etc uit haar originele character sheet.
   Samuels sheet noemt hem wss opvliegend, antisociaal, en slecht in zwaardvechten:P. Het lijkt me best waarschijnlijk dat iemand Ethan heeft geinterviewd:|

   1 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Oh ja, oeps, dus dan weten ze al meteen best wel wat

   1 jaar geleden
 • Deparnieux

  De aubergine kleurige schoenen zijn dus inderdaad Puberts schuld.

  1 jaar geleden
  • Incidium

   Puberts schúld? Ze zien er prima uit, het is Chris die er een hekel aan heeft haha. Of zijn ze toch lelijk? Wie weet. Samuel zeker niet.
   En een aubergine is de verkeerde groente om te noemen, denk ik:D

   1 jaar geleden
  • Deparnieux

   Sorry, uiteraard bedoel ik aubergine. Ik had het gedicteerd waardoor de spelling raar ging doen. En waarom de verkeerde groente?

   1 jaar geleden
  • Incidium

   ik doelde op Samuels aanvaring met een zeker object dat begint met kom en eindigt op kommer:D
   het heeft verder niks met zn schoenen te maken

   1 jaar geleden
  • Deparnieux

   Ahha...natuurlijk... Onze danser met zijn danspartner De Komkommer.

   1 jaar geleden
  • Incidium

   als tqg een ballet of opera was, was er sws iemand in komkommerkostuum

   1 jaar geleden
  • Deparnieux

   Sowieso.

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen