Tom P.O.V:
Het filmpje laat zien hoe de man haar hoofd tegen de traptreden aan slaat. Hoe zijn vingers weer op de zelfde plek om haar keel vormen. Terwijl hij knijpt slaat jij haar ook nog in der gezicht. Dat ze ons net heeft geroepen ben ik al weer vergeten. “Guys?!” Ze klinkt helemaal schor, alsof ze door een dicht geknepen keel probeert te reageren. Dat ze dit zegt omdat het echt niet goed met der gaat laat ik even voor nu. Dunya kan zich uiteindelijk los maken. Rent verder de trap op. Ik zie hoe ze door haar enkel heen zakt. Haar zij vast houdt en hoe ze vervolgens hard op onze deur klopt. “Guys!” Ze roept het nu, helemaal in paniek. Bill heeft zijn handen op haar zij liggen. Ze is lijkwit. Maar echt! Lijkwit. Der ogen rollen af en toe in der kassen. “Ik pak handdoeken” Michael staat snel op, heeft een random handdoek gepakt en neemt Bill over. Hard drukt hij tegen de wond. "Ik denk dat deze gehecht moet worden." Zegt Bill als hij naar haar schouder kijkt. Dat zal wel, maar ze gaan der voor gek verklaren als ze daar zo aan komt. Waarom moet dit nu net weer? Dit is toch te ziek voor woorden. Wie doet zo iets? Oké, in Dunya haar geval der stiefvader. Maar what the fuck! Dat is ziek!

Langzaam komt er weer wat kleur in der gezicht. Michael heeft een compres om der zij gedaan. "NU, ga jij gewoon rustig op een stoel zitten en haal het niet in je hoofd om te bewegen. Ik doe je wat!" Gromt hij naar der. Hij kijkt naar haar schouder. Pakt nog een handdoek en drukt die heel hard tegen het sneetje aan. "Die is niet diep, hoeft niet gehecht te worden." Zegt hij. "Wat dacht je? Ik zoek hem even op?" Dunya schud haar hoofd. "Nee, ik wou naar jou toe lopen omdat we hierheen gingen en ineens staat hij daar in de gang. Allemaal wartaal aan het uitslaan. Die heeft weet ik wat gebruikt. Helemaal doorgesnoven." Doorgesnoven? Wat bedoelt ze daar nu weer mee? Moet ik mij daar iets bij voorstellen? Wat is doorgesnoven? Bedoelt ze dat hij teveel heeft genomen? of bedoelt ze dat hij heel veel coke door zijn neus heeft geboord?
"Wat bedoel je?" Ik snap het even niet meer. "Dat hij te veel heeft gesnoven." Zegt ze. Bill zijn ogen worden groot. Oké, dus toch. Euhm... zijn we hier dan wel veilig? Of kunnen we beter naar buiten gaan? Iemand doet de deur open en hangt vervolgens vol in de ketting. "Kom op jongens! Haal die ketting er even af." Dunya zit al in de start houding om op te springen. Laat zich vervolgens met een zucht zakken. Bill doet de deur open. Toch kijkt hij even door het spionnetje voor hij de ketting er af haalt. "Wat hebben jullie gedaan? Jullie zien er uit alsof jullie een geest hebben gezien!" Roept David uit. Georg daar en tegen ziet al dat er weer van alle mis moet zijn gegaan.

Hij kijkt mij enkel vragend aan. "Zie je straks." Antwoord ik. Ik weet niet wat ik moet doen, maar het is belachelijk dat dit gewoon onder onze neus heeft kunnen gebeuren. Er moet serieus wat geregeld worden. Want anders haalt ze de kerst niet eens. Zonder grappen, maar dat haalt ze anders echt niet. Ik dacht dat Dominique een grapje maakte. Maar serieus echt niet. Wat heeft ze hem dan wel niet beloofd? Als hij dit doet? Zou ze geen contact met Dominique meer hebben? Denkt die vent serieus dat zij heeft opgenomen? Hoe weet hij dat? Waarom weet hij dat ze met Dominique heeft gebeld? Dat is toch van de zotten? Bill heeft haar een glas cola gegeven. Met twee handen houdt ze het glas vast. Ondanks dat trillen haar handen nog enorm. "Nu, ik zie hier 4 koppen die er uit zien alsof er net een lijk is langs geweest. Dus, wat is er aan de hand?" Michael gooit zijn telefoon naar David. "Kijk maar. Kan ze echt niet met jullie mee? Dit wordt der dood. Ik denk niet dat ze veilig is bij ons. Hij komt er te makkelijk door. Wij hebben geen beveiliging en zo mee." David verslikt zich in zijn drinken. "Geen wonder dat ze die bank vast pakte. Wanneer is dit gebeurd?" Hij kijkt van Michael naar mij en dan naar Bill. "net" Antwoord Bill. David spuugt al het drinken wat in zijn mond zat uit. "Je maakt een geintje toch?" Zegt hij ongelovig. Alle 4 schudden wij ons hoofd. "Geef me even. Ik ga wat regelen. Dit kan echt niet!"

David verdwijnt de kamer uit. Even tel ik op mijn vingers hoeveel dagen we ondertussen op weg zijn. We zijn donderdag ochtend vertrokken. Het in ondertussen maandag middag. Dus dat is donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag. Dat is 4 en halve dag. Waarvan ze al 3 keer een aanvaring met die man heeft gehad. Dat kan gewoon echt niet. Onverwacht gaat mijn telefoon af. Snel kijk ik wie mij belt. "Hey, what up?" Dominique zucht even. "Oké, ik begrijp net van Dave dat hij mijn pa weer om jullie hotel heeft gezien. Just checkin in zeg maar." Ik zucht. "Ja, ik had denk ik beter niet op kunnen nemen gister met Dunya haar telefoon. Dat euhm... heeft wat gevolgen gehad. zeg maar." Ik krab even aan mijn hoofd. Geen wonder dat ze zo naar die telefoon bleef staren en helemaal verstijfde toen ik opnam. Fuck. "Wat is er gebeurd?" Dominique klinkt bezorgd en verslagen. "Nou, euhm... ze euhm... Ze bonsde bij ons op de deur en toen hebben we der binnen gelaten. Maar euhm... je pa stond daarna tegen de deur aan te schoppen en zo. Dus euhm...." "Geef der zelf maar even. Shit."
Ik geef de telefoon aan Dunya, ze heeft gelukkig al wat gedronken. "nee, het gaat wel, gewoon geschrokken. Dom, relax. Ik heb een paar blauwe plekken, en wat sneeën, die helen wel. Niks ernstigs of zo. Nee. Ja... Weet ik veel? Dom, David gaat kijken of hij iets kan regelen. Ik weet het ook niet. Ja ik doe voorzichtig. Nee, Dave is de afgelopen dagen voornamelijk heel lief geweest. Ja dat vind ik ook verdacht. Dom! Doe relax, ik ben niet alleen, ik ga ook niet alleen de straat op. JA ik weet dat hij maf is. Ja ik weet wat hij allemaal kan doen, daar was ik zelf bij of niet? Relax, ik denk er nog over na. Het staat in ieder geval op film. Ja, op fim. Nee, die heeft niks. Ik doe voorzichtig. Moet je Tom nog?" Ik kan zo wel een beetje raden wat hij allemaal heeft gezegd.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen