Foto bij Hoofdstuk 16.

Ik sloot mijn ogen een boog nog dichterbij. Zijn warme adem op mijn huid voelde goed. Het voelde vertrouwd. Mijn hele lichaam snakte naar het gevoel van zijn lippen op die van mij.
'Jake!' De stem van Seth liet me schrikken en ik deinsde automatisch achteruit. Een geïrriteerde zucht verliet Jacob's lippen en hij liet me los.
'Ja?' zei hij en liep naar de woonkamer waar Seth in de keukenkastjes aan het zoeken was.
'Waar had je die zure matten gelaten?' vroeg hij en ik moest mijn best doen om mijn lach in te houden.
Ik volgde Jacob naar de woonkamer en ging op de bank zitten. Jacob griste een plastic boodschappen tasje uit de kast en haalde de snoepjes eruit.
'Kom je zo weer terug? We gaan zo truth or dare spelen,' vroeg hij hoopvol toen hij het zakje met zure matten openscheurde en er gretig twee in zijn mond propte.
'Ja, ik kom zo. Becca wilde even opwarmen.'
'Sorry.' zei ik met een glimlach op mijn gezicht.
'Geeft niet, zo lang je je maar niet voor ons verstopt. We vinden het leuk dat je er bent. Dat hoorde ik Embry net ook nog zeggen.'
'Oké, je hebt me door.' Grapte ik en grijnsde breed naar hem.
Hij lachte en propte nog een zure mat in zijn mond om vervolgens zijn weg terug naar het kampvuur te vervolgen.
Jacob weef met zijn hand in zijn nek en nam naast mij plaats op de bank. Hij deed zijn mond open om iets te zeggen, maar sloot hem direct weer.
Het was een ongemakkelijke stilte. Ik keek naar mijn handen en friemelde wat aan het vest.
'Heb je het warm genoeg?' vroeg hij toen om de stilte te verbreken. Ik knikte en keek hem in zijn donkerbruine ogen aan. Had dat korte moment waarop Jacob mij bijna gekust had, onze vriendschap aangetast? Gingen we nu op een ongemakkelijke manier met elkaar om? Eerlijk gezegd verlangde ik naar zijn aanraking, een kus met hem, zijn armen om me heen. Een gepassioneerde omhelzing die zou leiden tot een vurige kus. Ik betrapte mezelf erop dat ik bloosde bij de gedachten. Mijn lippen krulde omhoog en ik keek weg om de blos op mijn wangen te verbergen.
Had ik al die tijd mijn gevoelens voor Jacob genegeerd of was dit het moment geweest waarop ik erachter kwam dat ik romantische gevoelens had voor Jacob? Tuurlijk wilde ik graag bij hem zijn. Het voelde vanaf het eerste moment op het strand al zo vertrouwd. Was ik zo blind geweest?
Ik schudde mijn hoofd zacht om weer op aarde te komen en dacht opeens aan het eindfeest. Ik had nog een week de tijd om een date te vinden voor het eindfeest, en het liefst zou ik met Jacob gaan. Ik besloot om het maar direct, recht voor z'n raap te vragen.
'Jacob, wil jij met mij mee naar het eindfeest? Ik zou het heel fijn vinden als je er voor me bent.'
Hij keek me schuin aan en trok zijn wenkbrauwen op. 'Mogen er buitenstaanders komen dan?'
Ik haalde mijn schouders op. 'Vast wel,' zei ik glimlachend. 'Anders smokkel ik je wel binnen via de achterdeur. Ze weten ook altijd liters alcohol mee te smokkelen.'
'Een beetje alcohol binnensmokkelen is wel wat makkelijker dan een persoon,' lachte hij en ik rolde met mijn ogen.
'Dat komt wel goed, ik zal het wel even navragen. Maar wil je? Het hoeft niet hoor als je niet wilt..'
'Ja, ik wil met je mee. En als ik niet naar binnen mag, maken we gewoon ons eigen feestje. Hier in de tuin met muziek, ballonnen, cocktails en een kampvuur.'
Ik grijnsde breed en klapte enthousiast in mijn handen. 'Oh ja! Dat lijkt me echt geweldig.'
'Zolang je maar niet op mijn tenen gaat staan tijdens het dansen,'.
Ik trok mijn wenkbrauwen op en legde mijn handen op mijn heupen. 'Jacob Black, hoe durf je aan mijn skills te twijfelen?' vroeg ik verontwaardigd.
Hij grijnsde en stond op. 'Laat maar zien dan.'
Ik volgde zijn voorbeeld op en ging tegenover hem staan. Hij stak een hand uit en ik legde mijne gretig in die van hem.
Ik deed een stap dichterbij en hij sloeg zijn andere hand rond mijn middel. 'Geen muziek?'
Hij schudde zijn hoofd en trok me dichter naar zich toe. 'Een echte danser kan ook dansen zonder muziek. Je hebt de skills toch?' plaagde hij en ik grijnsde.
We schuifelden wat rond en Jacob liet mij een pirouette draaien. Ik was erg onder de indruk van zijn ritmische gevoel en ik deed stiekem een stapje dichterbij waardoor onze lichamen tegen elkaar stonden.
'Weet je,' zei ik zacht en keek hem diep in zijn ogen aan. 'Als ik bij jou ben, vergeet ik al mijn zorgen. Bedankt daarvoor.'
'Graag gedaan. Ben ik trouwens goedgekeurd?' Hij liet me nog een pirouette draaien en liet me toen los.
Ik knikte goedkeurend en knikte naar de deur. 'Laten we maar teruggaan,'
'Goed idee. Seth zal wel staan te springen van de suikerboost.'
We lachten en liepen door de deur weer terug naar het kampvuur.

Truth or dare spelen met bijna alleen mannen, was natuurlijk één grote grap. De smerigste opdrachten kwamen voorbij en de waarheden gingen bijna allemaal over bedgeheimen. Maar ik heb gelachen en dat was het hele punt van deze avond. Een fijne afleiding.
'Fijne avond nog allemaal, tot de volgende keer!' Ik zwaaide naar de anderen toen ik bij Jacob in de auto stapte. Het was tijd om naar huis te gaan.
De motoren maakte een pruttelend geluid en Jacob reed langzaam de weg op.
'Wat vond je van ze?'
'Leuk, ik kan het wel goed vinden met Seth, Embry, Quil en ik denk ook Leah.'
'Jared en Paul niet?'
Ik beet op mijn lip en schudde mijn hoofd. 'Die moet ik nog wat beter leren kennen, maar de eerste indruk is niet goed. Ik heb ze natuurlijk amper gesproken bij het klifduiken en vanavond kreeg ik niet zo'n beste indruk van ze,' vertelde ik eerlijk.
Ik nam het boek, wat ik van Jacob had gekregen, weer in mijn handen en bladerde er doorheen.
Zijn lippen krulden omhoog en hij keek trots toe hoe ik hier en daar wat plaatjes bekeek en wat zinnen las. Mijn oog viel op een plaatje van een wolf en las vluchtig de tekst die erbij stond.
'Ik heb dit weleens gehoord, maar dat zijn toch sprookjes? Denken jullie echt dat jullie afstammen van wolven? Dat kan toch niet?' vroeg ik oprecht geïnteresseerd.
'Ja, dat is de legende van onze stam.'
Ik fronste en bladerde verder in het boek. Ondertussen spookten de woorden van Jacob door mijn hoofd. Lees het boek, dan wordt alles duidelijk.
Hoofdschuddend klapte ik het boek dicht en focuste me op de weg. 'Morgen ga ik vanaf het begin lezen. Ik ben wel benieuwd geworden.'
'Goedzo.'
'Wanneer zie ik je weer?' vroeg ik. Ik vond het oprecht jammer dat hij dalijk weer weg zou zijn. Dan zou ik weer alleen zijn en zou de pijn en het verdriet weer terugkomen. Zeker in de avonden als ik probeerde te slapen, kreeg ik flashbacks naar de dag van het ongeluk.
'Wanneer je wilt.'
'Morgen naar de film gaan? Dat hadden we afgesproken op het strand. Weet je dat nog?'
Hij grijnsde breed en knikte. 'Dat weet ik nog. We gaan eerst eten in de diner waar je moeder werkt. Dan gaan we naar die nieuwste horrorfilm. Ohja, en we gaan ook op mijn motor.'
Jacob parkeerde de auto een paar huizen voor mijn huis, zoals afgesproken. Ik had geen zin in vragen van mijn ouders over Jacob. 'Ik blijf hier wachten tot je binnen bent,' zei hij en draaide de motor uit.
'Dankjewel voor deze avond, Jake,' zei ik nog een keer dankbaar en omhelsde hem kort.
'oh, je vest!' riep ik uit en wilde hem uittrekken. Jacob legde zijn handen op die van mij. 'Houd maar, jij hebt hem harder nodig dan ik.'
Ik glimlachte dankbaar en keek naar zijn handen op die van mij. We keken elkaar vervolgens seconden lang diep in elkaars ogen aan en ik voelde de aantrekkingskracht tussen ons. Hij glimlachte, legde zijn handen weer op mijn wangen en trok me naar zich toe. Hij drukte zijn lippen op die van mij en kuste me teder. Een bom van vlinders ontplofte in mijn buik en ik kuste hem zacht terug. Zijn warme zachte lippen, ik kon er geen genoeg van krijgen. Jacob was dan ook degene die de kus beëindigde. 'Dat had ik eerder vanavond moeten doen.' Hij leunde met zijn voorhoofd tegen die van mij en wreef met zijn duim over mijn wang.
'Inderdaad,' stemde ik in. Mijn hart maakte sprongetjes en als ik een hartslagmeter had, dan draaide die nu overuren.
'Nu snel naar binnen, voordat je ouders ongerust raken.'
'Slaaplekker, Jacob.'
'Slaaplekker, Becca.'
Ik glimlachte naar hem, opende de portier, pakte mijn boek en stapte de auto uit. 'Tot morgen.'
Met de grootste grijns ooit, liep ik naar huis. Om de paar stappen keek ik over mijn schouder om te zien of Jacob er nog was. Hij bleef netjes wachten tot ik de deur van mijn huis achter me sloot.

Reacties (1)

  • Slughorn

    Ik dacht eerst: NEE! stomme zure matten.
    Maar toch nog een kus, yeah!

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen