Tom POV.

"Mevrouw, onze drie dochters komen hier echt niks tekort," laat ik haar weten.

"We zijn verplicht een onderzoek te starten na een melding voor de welzijn van de kinderen," zegt de vrouw.

"Maar de kinderen mogen wel bij ons blijven toch?" Vraag ik, want ik moet er niet aan denken dat ze ergens anders moeten worden ondergebracht omdat ze ons als onbetrouwbaar zien.

"Omdat het maar om één melding gaat en er verder nog geen bewijzen zijn mogen de kinderen tijdens het onderzoek gewoon hier blijven," laat de vrouw weten en ik zucht opgelucht. "Morgen gaat een arts de kinderen onderzoeken en wij kunnen onverwacht langskomen om een kijkje te nemen. Wat we nu wel gelijk willen doen is de leefomstandigheden bekijken zodat jullie niet de kans hebben dat ineens te veranderen," zegt de vrouw, ook al hoeft er wat mij betreft niks te worden verandert. Volgens mij is alles hier perfect.

"Kom maar binnen," zeg ik waarna de vrouw van de kinderbescherming naar binnen loopt. "Dit is het halletje, zoals u ziet hebben we gewoon veiligheidshekjes bij de trap," zeg ik waarna ik verder loop. "En dit is de woonkamer," zeg ik en de vrouw knikt en ik zie haar rondkijken en ik vraag mij stiekem af wat ze allemaal opschrijft. Hopelijk alleen positieve dingen. "Voordat we naar boven gaan moet ik mijn verloofde wel even wakker maken zodat hij niet wordt overvallen door u bezoek," zeg ik en de vrouw knikt waarna ik snel naar boven loop.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Oh god
    Grrr
    Ze hebben goed huis en alles kind veilig gemaakt

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen