Foto bij #001 - Pandora

In een keurige straat in London viel de avond. De zon ging onder en de maan nam haar plek in. De lucht kleurde verschillende warme kleuren tot de zon volledig onder was. Alle huizen in de straat hadden witte stenen en een kleine trap naar de voordeur. Midden in de straat stond nummer 59. Achter de voordeur was het hele huis gesierd in de kleuren blauw en zilver. Er lag een donkeren eikenhouten vloer en alle meubels stonden perfect uitgemeten op hun plek. Er was geen stofwolkje te ontdekken in het gehele huis. De tafel in de eetkamer was gedekt met een donkerblauw tafellaken, zilveren servies en grote wijnglazen.
Op de bovenste verdieping, op de zolderkamer, zat Pandora Lovegood op haar bed. Ze droeg een los vallend room wit jurkje, haar haren waren warrig en ze staarde naar de deur van haar kamer. Haar moeder had aan de deur een donkerblauwe jurk gehangen. Ze zou die vanavond tijdens haar moeders werkdinertje moeten dragen. Pandora bleef maar staren naar de blauwe stof. Het was alsof ze het gevecht met haar moeder voerde met deze jurk. Zolang ze die jurk niet aantrok, hoefde ze niet te doen wat haar moeder van haar verwachtte. Voor nu kon ze nog in haar eigen wereldje blijven.

Pandora liet zich achterover vallen op haar bed. Onder haar haalde ze een donkerrood T-shirt vandaan. Heel even bracht ze het shirt naar haar neus en rook eraan. Meteen kwam er een gevoel van opluchting over haar heen. Het waren maar een paar uurtjes, dan was Ashley er weer.
Plotseling hoorde Pandora voetstappen op de trap naar de zolder. In paniek stopte ze het shirt van Ashley onder de dekens en pakte een boek, om te doen alsof ze aan het lezen was. (Lezen was een van haar moeders goedgekeurde activiteiten).
De deur ging open en in de deuropening verscheen een prachtige vrouw. Ze was slank, had asblond haar en sprekende ogen. Natuurlijk droeg ze een donkerblauwe jurk, welke veel overeenkomsten had met de jurk die ze voor haar dochter had uitgekozen.

"Wat doe je nu nog op bed, liefje?" Vroeg Annie Lovegood, haar stem leek niet overeen te komen met haar uiterlijk, Waar haar uiterlijk deed vermoeden dat Annie een zachte vrouw was, verraadde haar strenge manier van spreken haar. "Kom op, sta op! Kleed je om!"
Pandora draaide zich om en legde haar boek weg.
"Wat was je aan het lezen?" Vroeg haar moeder met gefronste wenkbrauwen, terwijl ze haar dochter onderzoekend aankeek.
Pandora haar oog was daarentegen gevallen op de wasbak in de hoek van haar kamer. Op de wasbak stond een glas met daarin twee tandenborstels. Shit, als haar moeder dit zou zien... Ze moest zorgen dat haar moeder zo snel mogelijk haar slaapkamer zou verlaten.
"Oh, de ontwikkeling van Magische Wetshandhaving in de 20e eeuw." Zei Pandora en ze liet de kaft aan haar moeder zien.
Annie knikte. "Heb ik je dat boek niet al vorig jaar met kerst gegeven?" Annie draaide zich om en liep naar de spiegel boven de wasbak. Pandora haar hart begon sneller te kloppen.
Annie onderzocht zichzelf kritisch in de spiegel en draaide zich toen weer om naar haar dochter.
"Hoe het ook zij, maak je klaar! De Selwyns kunnen hier ieder moment zijn!"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen