De volgende avond sta ik weer in het restaurant. Het is nog vroeg en de gasten druppelen langzaam binnen. 'Sarah?' Karin loopt naar me toe. 'We hebben een reservering voor een groep, wil jij die doen? Ze hebben de zaal boven gereserveerd.' ik knik. 'Heb je hier beneden dan genoeg handen?' Karin glinlacht. 'Maak je je daar maar geen zorgen over. Jij moet er voor zorgen dat ze niks te kort komen.' Ik knik en loop naar boven. Deze zaal is voor de mensen met nog meer geld. De vips van de vips.
Ik kijk de kleine zaal rond. Het is sfeervol ingericht. In het midden staat een grote lange tafel met mooie grote stoelen er om heen. Ik plaats mezelf achter de bar en vul de voorraden aan. Daarna maak ik de tafel verder klaar en zet de muziek zachtjes aan. De kaarsen steek ik aan. Niet veel later komt Karin naar boven gelopen met een gezelschap. 'Dit is jullie ruimte voor vanavond. Sarah helpt jullie verder en zal er voor zorgen dat jullie niets te kort komen. Ik glimlach beleefd en loop voor het gezelschap aan. Het is een kleine groep jonge mannen, jongens, met twee jonge dames. Ik help de dames aan tafel en begroet vervolgens iedereen. Ik leg het concept uit en neem van iedereen de eerste drank bestelling op. Achter de bar bestudeer ik iedereen. Een paar zijn ongeveer van mijn leeftijd en een enkeling schat ik wat ouder. 'Sorry.' een van de jongens staat voor me. 'Can you help me? I'm trying to find the restroom.' ik glimlach. 'Yes of course. Follow me.' ik loop voor hem aan richting het toilet dat zich net om de hoek bevindt. 'Thank you!' hij glimlacht. 'you're welcome.' ik loop terug en start met het serveren van de drankjes. Over en weer wordt druk gesproken. Voornamelijk in het Engels. Karin had me al uitgelegd dat ik Engels zou moeten spreken. Een van de redenen dat ik deze groep vanavond serveer denk ik. Karin is een goede manager, maar Engels is een van de weinige talen die ze niet vloeiend spreekt. De jongen die ik naar het toilet begeleid heb, komt ook terug de zaal in en neemt weer plaats aan tafel.
'Hey Lando! Is that girl not something for you!?' Een van de mannen met donker haar, donkere ogen en een bijzonder grote glimlach klopt op zijn schouder en wijst naar mij. Ik glimlach ongemakkelijk. 'I don't think my dad would approve.' grap ik, maar enigszins meen ik het serieus. De jongen lacht. 'Sorry about that. My friend Daniel thinks that i need to have a girlfriend.' ik knik. 'its okay' zeg ik en ga verder met serveren. De jongens grappen en grollen verder. Een belletje achter de bar gaat. Het teken dat een van de gangen klaar is om geserveerd te worden. Er worden meerdere gerechten aangeboden waarvan iedereen kan opscheppen. Ik loop naar het luik en open deze. Hierin staan dampende schalen en borden met eten. Kreeft, biefstuk en ander luxe serveer ik uit. 'Enjoy your meal.' zeg ik glimlachend en met dat begint iedereen op te scheppen en te eten. Zo nu en dan schenk ik de drankjes bij en vul het eten aan waar nodig. Als ik even achter de bar sta om glazen om te spoelen komt er iemand naar me toe gelopen. Het is de jongen van het toilet. 'Sorry, me again.' ik glimlach 'How can i help you?' 'Well, it's the birthday of one of the guys. And i was wondering if you could arrange something to suprise him.' ik kijk bedenkelijk. 'Not sure if that's possible. What are you thinking of?' 'I don't know, maybe you could sing him a happy birthday song?' ik glimlach. 'I'll ask my manager if she could gather everyone from our staff. What's his name?' de jongen kijkt blij verrast. 'It's Max, the blond guy over there.' Hij wijst naar een van de gasten. 'Okay I'll see what i can do.' en daarmee pak ik de telefoon en bel naar beneden. Karin die net als ik niet heel enthousiast is, belooft een paar meiden naar boven te sturen. 'Laat ze dan ook maar een goede fooi betalen.' verzucht ze. We hangen op en ik schenk de dames aan tafel een wijntje bij. De jongen met de brede glimlach seint me, Daniel dacht ik. 'Yes? How can I help you?' 'Can I ask you a personal question?' ik kijk hem bedenkelijk aan. 'Sure.' alles voor een goede fooi. 'Why do you work here? I mean as a servant?' ik glimlach. 'I really have nothing else to do.' 'But do you enjoy it?' ik haal mijn schouders op. 'It pays my bills and I don't really know what I could do besides this.' de jongen knikt. 'You should try to find your passion.' mijn blik gaat naar de deuropening van de zaal waar twee van de meisjes van beneden. 'Excuse me. I have to sing a birthday song.' ik loop naar de meisjes toe die eveneens niet echt enthousiast worden van het idee, maar we zetten ons beste beentje voor. Zodra we beginnen zie ik de toilet jongen zijn telefoon pakken. Fijn. Nu kan iedereen meegenieten van onze zangkunsten. Max, de jarige van het gezelschap kan er wel om lachen gelukkig. 'Happy birthday to you!' we eindigen het liedje waarna luid geklap volgt. 'To Max's birthday!'
De meisjes en ik lopen weg van de tafel.
'O my God. Karin zei niet dat het f1 coureurs waren!' ik kijk Laura, de jongste van de twee vragend aan. 'Wat bedoel je?' Ze staat stil. 'Dat zijn coureurs, van de formule 1! Je gaat me toch niet zeggen dat je ze niet kende?' ik schud mijn hoofd. 'Nee eigenlijk heb ik geen idee.' Laura rolt met haar ogen. 'Jij hebt zo-veel geluk. Die fooi wordt vast mega groot.' ze loopt snel de zaal uit.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen