'Alles oké?' ik draai me om. Max, de jarige van het gezelschap kijkt me vragend aan. 'Eh Nederlands?' Hij knikt. 'Sorry, dat was mijn collega, ze zei iets over dat jullie formule 1 coureurs zijn ofzo.' 'Oh ja, we hadden al door dat je dat niet wist. Eigenlijk wel fijn voor een keer niet herkent te worden. Ik ben Max Verstappen.' De naam komt me bekend voor. 'Ik geloof dat mijn vader een van jouw sponsoren is.' ik kijk bedenkelijk. 'Maar goed. Kan ik je ergens mee helpen?' Max glimlacht. 'We wilden graag afrekenen als dat goed is?' ik knik en loop naar de kassa. 'Pin of Cash?' Max zwaait met een plastic kaartje. 'Dit is de rekening' Ik leg het geprinte briefje voor hem neer. 'Top.' hij betaalt en haalt vervolgens een envelop uit zijn zak. 'We wilden jou ook nog bedanken voor je goede service van vanavond.' hij overhandigd mij de envelop. Ik bedank hem en neem de envelop aan. 'Dat had niet gehoeven.' Een van de jongens komt naast Max staan en slaat een arm om zijn nek. 'What are you guys talking about?' 'Nothing important Charles. I hear you've had enough to drink. Let's get a cab and go back to the hotel shall we?' Charles knikt. 'Sounds like a great idea.' De anderen staan ook op van de tafel. Bij de deur bedank ik ze een voor een en wens ze een fijne avond. De toilet jongen, Lando geloof ik, is als laatste. 'You did an amazing job singing! Thank you.' ik glimlach. 'No problem. Have a great evening.' en hij loopt de zaal uit.

Eenmaal opgeruimd, zucht ik van opluchting. Het is al laat in de avond en het restaurant is inmiddels helemaal leeg. Karin komt naar boven gelopen. 'Ik hoorde dat ze erg tevreden waren.' ik knik. 'Goed gedaan Sarah. Dat is waarom ik je boven zette.' 'En omdat je wist dat ik ze niet kende?' ze lacht 'Dat leek me voor hun ook wel net zo fijn. Je weet hoe sommige kunne reageren.' zegt ze doelend op de jongere meisjes beneden. Laura, is rustig, maar we hebben een paar gehad die bijna flauwvielen bij het zien van een BN'er. 'Als je hier klaar bent, kun je gaan.'

De kou van de nacht, houdt me scherp terwijl ik terug fiets naar huis. De lange avonden breken me op en ik kan niet wachten tot ik weer in mijn bed lig. Gelukkig heb ik morgen vrij. Ik rijd mijn straat in en net als altijd zet ik mij fiets braaf op slot en loop naar boven.

Een luide ringtone ontwaakt me uit mijn slaap. Ik ga met mijn hand maar mijn nachtkastje en pak mijn telefoon. 'Hallo?' het is even stil aan de andere kant van de lijn. 'Hallo? Hallo? Hoe durf je me zo te begroeten.' zegt Lola, mijn beste vriendin, verontwaardigd aan de andere kant van de lijn. 'Goedemorgen' mompel ik. 'Het is vroeg, wat is er aan de hand?' Lola zucht. 'Ik zag je voorbij komen op instagram.' ik ben even stil. 'Ik heb geen instagram.' Lolah zucht weer. 'Nee dat weet ik. En toch sta je er op.' ik ga recht op in bed zitten. 'Hoezo ik sta er op?'
Lolah lacht. 'Je staat op het profiel van ene Lando Norris ofzo. Hij heeft een filmpje geplaatst dat je aan het zingen bent voor Max.' het is even stil. 'Je hebt staan zingen voor formule 1 coureurs en je hebt niet gedacht dit te moeten vertellen aan je beste vriendin?'
'Lola, ik wist niet eens wie ze waren. Nog steeds niet trouwens. Wat is er zo bijzonder aan ze?'
'Ze zijn super knap Saar. En rijk en succesvol.'
'Je weet dat ik daar niks om geef.'
'Ik vind dat het tijd wordt dat je instagram aanmaakt, kun je gelijk dat filmpje checken. Facebook is zo passé.'
'Goed. Ik maak het wel aan, maar daarna slaap ik verder.'
Een tevreden geluid komt vanuit Lola en we hangen op. Ik snap niet wat er zo bijzonder aan is, maar aangezien Lola zo volhardend is, download ik de app en maak een account aan. Ik app Lola mijn gebruikersnaam. Op het moment dat ik mijn telefoon wil wegleggen appt ze terug.
Hier, dit is het filmpje waar het om gaat.
Ik klik op de link en Instagram opent zich. Het beruchte filmpje speelt zich af. Laura en ik staan beide zingend bij Max. Onder het filmpje staat een beschrijving: Best servant ever!
Ik glimlach. Heel charmant. Nieuwsgierig scroll ik iets naar onder en lees de comments.
DanielRicciardo: She sure was a great servant! Should be your girlfriend!
Maxverstappen1: Best birthday ever!
Charles_leclerc: Why can't i remember this?
Ik scroll verder naar beneden en zie foto's van de toilet jongen, Lando. Ik bekijk er een aantal en open daarna het app gesprek met Lola. -En wat was en nou zo bijzonder?
- Je bent viral gegaan. Als in: heel veel mensen hebben het filmpje gezien en vragen zich af waar je werkt, wie je bent enzovoort.
-Viral?
-Ja. Je bent insta famous!
-Oke.
-Daar droomt elke social media gekkie en influencer van! Stuur Lando een bericht. Misschien kun je hem bedanken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen