Ik beëindig het telefoon gesprek met Lola om vervolgens het bericht te openen. Met mijn hart in mijn keel lees ik het bericht.
Landonorris: Hey! I really like your picture. Where is it?
Moet ik nu antwoorden? En... Waarom stuurt hij een berichtje?
SarahvanderVeen: Thanks. It's in Amsterdam nearby my apartment.
Landonorris: Too bad. I'm already back in England. I hope the video didnt cause too much trouble.
Ik glimlach als ik zijn antwoord lees. Van Karin heb ik begrepen dat er veel positieve reacties zijn binnen gekomen op het filmpje. Het restaurant lijdt er gelukkig niet onder. Ze hebben juist meer reserveringen gekregen.
SarahvanderVeen: It's okay. My friends and family think you're my boyfriend. But besides that nothing bad came from it.
Landonorris: Your boyfriend??
SarahvanderVeen: Yes, already told then that it's ridiculous. We only spoke once and I think you have better things to do.
Landonorris: I wouldn't call it ridiculous, I'm a catch! But yes, we've only spoken once.
Ik lees zijn bericht. Wat bedoelt hij? Niet idioot? Ik leg mijn telefoon weg. Eerst mijn eten verder op eten en dan wordt het tijd om te kijken wat er op de tv komt. Dan kan ik altijd nog reageren op dit bericht. Ik weet zeker dat Lola gek wordt als ze dit zou lezen.

Uiteindelijk besluit ik op netflix een serie te gaan kijken. Met mijn voeten op de salontafel zit ik onderuitgezakt op de bank.
Links van me ligt mijn mobiel met het onbeantwoorde berichtje van Lando. Ik pak mijn telefoon en open zijn instagram profiel. Langzaam scroll ik door zijn foto's. Ik zie meerdere foto's van een oranje racewagen, maar ook genoeg waar hij zelf op staat. Ik klik terug naar mijn eigen profiel. Nog maar 1 foto en al zoveel reacties. Ik besluit er nog een te plaatsen. Snel maak ik een foto van mezelf en plaats deze.


Een paar minuten later klinkt het meldingsgeluid. Een reactie op de foto.
Lolaxxl: Yes! <3

De volgende ochtend word ik wakker met het zonlicht in mijn gezicht. Shit. Gisteren niet de gordijnen dicht gedaan. Ik zucht en draai me om, in de hoop mijn slaap opnieuw te vatten. Na een half uur woelen, ga ik recht op zitten. Dit schiet zo niet op. Ik pak mijn mobiel van het nachtkastje en bekijk de notificaties. Veel berichten op instagram.
Ik open de app.
Lolaxxl and 346 others liked your picture.
Wat? 346 mensen? Ik verslik me bijna. 30 new comments
Nieuwsgierig ga ik naar de foto die ik gisteren plaatste. Lola haar reactie staat bovenaan. Ik scroll naar onder en zie veel hartjes voorbijkomen van mensen die ik niet ken. Ik stop met scrollen bij het zien van de volgende reacties:
DanielRicciardo: We're friends now.
Landonorris: Please sing me a birthdaysong next time
Ik glimlach bij het lezen van de reacties, maar begrijp nog steeds niet echt waarom ze dit doen. Ze hebben toch wel vaker in een restaurant gegeten? Ik leg mijn telefoon weg en stap uit bed, ik stap onder de douche en kleed me daarna aan. Als ik zo op tijd wakker ben, kan ik maar beter iets maken van de dag. Ik bel Lola.
'Hey!' begroet ik haar vrolijk als ze opneemt.
'Ah! Mijn favoriete instagrammer!' Ik lach om haar begroeting.
'Wil je mee de stad in? Kan ik wat instawaardige kiekjes van je maken.'
Lola is even stil. 'Dat klinkt als een goed plan. Maar ik ga ook foto's van jou maken! En... ik heb nog een leuk idee.'
'Oh?'
'Ja, ik kom zo wel naar je toe.'
We sluiten het gesprek af. Ik loop van de badkamer naar de keuken en maak mijn ontbijt. In stilte eet ik deze op en drink een kop koffie. Een uurtje later gaat de deurbel en laat ik Lola naar binnen.
'Zo. Heb je koffie?' Ik knik. 'Wil je wat?' Ze loopt zonder te antwoorden de keuken in en komt terug met een kop koffie. 'Ik ken de weg.' lacht ze. We gaan samen op de bank zitten. Lola vertelt over haar werk. Ze werkt in een winkel die gevestigd aan de Kalverstraat in Amsterdam. De kleding die ze verkoopt is dus aardig aan de prijs en haar klanten betalen er graag voor. 'Zaterdag hadden we een paar bn'ers. Denk je dat ze vriendelijk waren?' Ik kijk haar nieuwsgierig aan. 'Vast niet?' Ze knikt. 'Ontzettend verwaand. Het ging niet snel genoeg natuurlijk.' Lola rolt met haar ogen. 'Ik herken het. Vrijdag had ik een groepje dames die het allemaal veel te lang vonden duren.' 'We zijn te goed voor ze.' Ik lach. 'Maar Saartje... Vertel eens... Jij en die eh.. Lando...' Ze kijkt me verwachtingsvol aan. 'Ja?' vraag ik nieuwsgierig, niet wetend waarop ze doelt. 'Wat is daar gebeurd?' 'Zaterdag kwamen ze eten. Ik heb ze die avond bediend. Hij vroeg de weg naar het toilet en later op de avond of ik iets wilde regelen voor een verjaardag die ze vierden.' Lola knikt. 'En dat heeft hij opgenomen en op instagram geplaats.' 'Ja.' 'En hij volgt je nu en plaatst reacties onder je foto's.' 'Ja' 'En verder?' Ik glimlach en pak mijn telefoon. Ik open instagram en klik het gesprek aan met Lando van gisteren. 'En verder dit'. Ik geef haar mijn telefoon en ze leest aandachtig het gesprek. 'Ooh Saartje... Jij gaat hem een verjaardagsliedje zingen en ik neem het op!' Ik frons mijn wenkbrauwen. 'Waarom?' 'Omdat hij je leuk vindt.' Ik lach. 'Ja tuurlijk. Geloof je het zelf?' Lola lacht nu ook. 'Die Max waarvoor je zong? Die is helemaal nog niet jarig. Die is in september pas jarig.' Ik kijk haar glazig aan. 'Dus ik heb me uit staan sloven, voor een verjaardag... Die nog helemaal niet gevierd werd?' Lola knikt. 'Dus je gaat hem een liedje in het Nederlands zingen en naar hem toe sturen.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen