Bill POV.

Vandaag is Buck jarig. Het is daarom dat Tom, ik en Ambre naar hem toe gaan. Ook Elaine gaat mee, want dat wilt ze per se. De andere kinderen blijven thuis bij Leon, zodat het niet te druk wordt bij Buck.

Wanneer we bij Buck z’n huis zijn aangekomen druk ik op de bel. “Papa!” Roept de inmiddels twee-jarige Ambre gelijk uit en ze springt bij d’r vader in de armen.

“Hey liefje,” zegt Buck en hij geeft z’n dochter een kus op d’r wang terwijl ik Tom even met een glimlach aankijk.

“Gefeliciteerd met je verjaardag Buck,” zeg ik en ik geef Buck een stevige knuffel. Tom daarentegen feliciteert Buck gewoon met een schouderklopje. Ze mogen elkaar, maar ze zijn niet de beste vrienden zoals Buck en ik dat wel zijn.

We stappen dan naar binnen waar we Eddie ook begroeten. Die is er als, inmiddels verloofde, van Buck natuurlijk al sinds deze ochtend of nacht. “Elaine, zullen we samen kijken welke taart jij lekker vindt?” Vraagt Buck waarna Elaine gelijk knikt en ze loopt met Buck de keuken in.

“Begroet Eddie ook eens liefje,” zeg ik tegen Ambre.

“Hoi Eddie,” zegt ze en ze glimlacht naar hem. Ze is de eerste 2 jaar van haar leven opgegroeid bij mij, Tom, Leon, Buck en ook Eddie, maar de laatste tijd lijkt de kleine meid wat terughoudend te zijn om Eddie te begroeten.

“Is je zoon er niet?” Vraag ik dan aan Eddie.

“Oh, jawel, hij komt er zo aan,” zegt Eddie en ik knik even waarna Ambre zonder wat te zeggen naar de keuken rent, waarschijnlijk om even bij haar andere vader en d’r zus te zijn.

“Bill, zullen we ook naar de keuken?” Vraagt Tom ineens waardoor ik naast mij kijk.

“Ja, goed idee,” zeg ik waarna we naar de keuken lopen, gevolgd door Eddie.

“Papa, papa Buck taart bakken!” Roept Ambre en ik glimlach even.

“Ja, papa Buck heeft een mooie taart gebakken he. Papa Buck is dan ook jarig,” zeg ik tegen Ambre en ik druk een kusje op d’r wang waarna ik even naar Elaine kijk die mij een glimlach toewerpt. Ik besluit de twee meiden dan wat dichter mijn kant op te trekken zodat Buck er langs kan met de taart zodat we die in de woonkamer op kunnen eten. “Ambre, ga maar naast je andere papa zitten, liefje,” zeg ik dan tegen mijn jongste dochter, wat ze dan ook gelijk doet.

Ik daarentegen ga op de andere bank zitten bij Tom, en Elaine tussen ons in. Ik kijk toe hoe Ambre haar andere vader hele verhalen verteld. Niet altijd even verstaanbaar, maar het is schattig om te zien. “Waarom wilt Ambre niet spelen?” Vraagt Elaine ineens.

“Ze is niet iedere dag bij haar andere papa. Ze zal zo wel willen spelen,” zeg ik, want de hele middag gaat ze zeker niet volhouden om alleen hier rond te hangen, zonder iets te doen.Zoals verwacht wilt ze een kwartier later wel spelen en ze neemt Elaine met zich mee. Ondanks het leeftijdsverschil tussen de twee meiden gaan ze toch goed en veel met elkaar om. Misschien heeft dat er ook mee te maken met dat Elaine nog altijd niet super is in vriendjes maken, ook al heeft ze er nu toch twee. Het is niet zo dat ze op school helemaal niemand heeft.


Laat in de middag is het dan toch tijd om naar huis te gaan. “Komen jullie meiden?” Vraag ik.

“Ik bij papa blijven,” zegt Ambre verdrietig waarna ik even naar Buck kijk.

“Is dat okay?” Vraag ik en Buck knikt gelijk.

“Natuurlijk,” zegt Buck.

“Het verstoord geen verdere verjaardagsplannen?” Vraag ik.

“Chris is er ook toch,” zegt Buck en ik knik even. Daar heeft hij een punt.

“Veel plezier bij je andere papa,” zeg ik en ik geef Ambre een stevige knuffel waarna ik ook Buck, Eddie en zijn zoon gedag zeg om daarna weer samen met Tom en Elaine naar huis te vertrekken. Terug naar onze andere kinderen.

Reacties?

Reacties (1)

 • Luckey

  Hihi leuk
  Al moet ik wel even in komen hoe zit ook al
  Weer

  1 jaar geleden
  • syllie1992

   Dat snap ik. Het laatste hoofdstuk was best een tijdje geleden al natuurlijk.

   1 jaar geleden
  • Luckey

   Haha ja lees vanavond me weer even goed in dan komt het goed:)weet de grote lijnen wel

   1 jaar geleden
  • syllie1992

   Hihi, okay, dat is goed:)

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen