'Er is er een jarig, hoera, hoera, Dat kun je wel zien: dat ben jij, dat vinden wij allen zo prettig, ja ja, En daarom zingen wij blij... Hij leve lang, hoera hoera, hij leve lang, hoera hoera, hij leve lang hoera, hoera.' Lola stopt de opname en laat het filmpje zien. 'En die moet ik dan naar hem toe sturen?' 'Ja, en dan zet je er bij dat dit voor Max zijn verjaardag is in September. Eens kijken wat hij dan doet.'
Ik open instagram en ga naar het gesprek met Lando.
SarahvanderVeen: *video*
SarahvanderVeen: This is for Max's birthday. You can keep it and send him for his real birthday.
'Waarom zou hij dat doen?' Vraag ik onzeker aan Lola. Ze haalt haar schouders op. 'Ik denk toch echt dat hij je zaterdag knap vond en zo zijn kans waagde.' 'Knap?' 'Ja, je moet niet zo onzeker zijn Saar! Je bent super knap.' Ik glimlach. 'Dankje. Ik zou wel willen dat ik wat zekerder zou zijn, zoals jij.' Lola knikt begrijpend. 'Ik zal wel eens een paar mooie kiekjes van je schieten.'

En niet veel later waren we in de stad aan het rondlopen met onze telefoons in de hand. Naast de foto's van voorwerpen en uitzichten, maken we foto's van elkaar. Lola doet haar best om me op mijn gemak te stellen en maakt daarna een foto. 'Deze is instawaardig!' Ze draait het scherm naar me toe.

Pov Lando:

Zaterdagavond
Een wat oudere dame loopt voor Lando en de rest uit een trap op. Ze wenkt hen en braaf volgen ze haar naar boven. Dit was een van de weinige restaurants waar ze een aparte zaal hebben. Zo kunnen ze in rust eten, zonder fans.
Als iedereen boven is, stelt de vrouw Sarah voor. Ze nemen plaats aan tafel en ze legt heb uit dat er straks vanalles op tafel wordt gezet en ze mogen eten wat ze op kunnen. Daniel stoot Lando aan. 'She's about your age.' Lando kijk hem vragend aan. 'So?' Hij heeft Sarah kort bestudeerd, maar begrijpt niet echt waar Daniel op doelt. 'You should ask her out! She's gorgeous. And I think she doesn't know us. Win win.' Daniel heeft een brede grijns op zijn gezicht. 'Thats so cliché. And yes she's beautiful...' Lando kijkt naar Sarah die weg loopt en drankjes inschenkt achter de bar. 'I'll go talk to her.' mompelt hij en staat op. Wat moet hij in vredes naam tegen haar zeggen? Lando krijgt veel aandacht van vrouwen, maar is te bescheiden om daar iets mee te doen of om zoals de andere jongens daarvan te profiteren. Eindelijk is hij bij de bar. Als ze hem niet op merkt schraapt hij zijn keel. 'Sorry.' shit... En wat moet hij nu zeggen? 'Can you help me?' vraagt hij snel. 'I'm trying to find the restroom' voordat hij het doorheeft vraagt hij naar het toilet. Wat moet ze daar wel niet van vinden. Hij kon zichzelf wel voor zijn hoofd slaan. Daniel is zo veel beter hierin. Sarah glimlacht. 'Yes of course. Follow me.' sarah loopt voor Lando uit en brengt hem bij de toiletten. 'Thank you!' nog voordat hij de toiletten in duikt hoort hij 'you're welcome.' Lando opent snel de deur en zucht luid. Een paar minuten wacht hij en loopt terug naar de zaal. Daniel kijkt hem vragend aan als hij weer naast hem gaat zitten. 'Where did you go?' 'I didn't know what to say... So I asked for the restroom.' Daniel lacht. Op dat moment loopt Sarah weer richting de tafel. 'Hey Lando! Is that girl not something for you!?' Een enorm schaamte gevoel overvalt Lando. Sarah glimlacht, maar niet gemakkelijk. 'I don't think my dad would approve.' Lando haalt opgelucht adem. Ze vatte het gelukkig goed op. 'Sorry about that. My friend Daniel thinks that i need to have a girlfriend.' 'It's okay.' en snel gaat ze verder met serveren. 'Daniel, really?' Lando kijkt hem geïrriteerd aan. 'You shouldn't think too much. Just enjoy your life. You're a catch.' Lando lacht. Charles kijkt op. 'You're trying to hit on her?' Daniel knikt. 'I think we should help him.' en zo maken de heren een plan. 'We'll just fake its Max's birthday. Is that okay with you Max?' Max knikt. Lando raapt al zijn moed weer bijeen en loopt naar Sarah toe.
'Sorry, me again.' Lando kijkt haar vragend aan. 'How can i help you?'
'Well, it's the birthday of one of the guys. And i was wondering if you could arrange something to suprise him.' Sarah kijkt bedenkelijk. Wat als ze niet wil? Dan geeft hij het op. Daniel en Charles pushen hem vaker dit soort dingen te doen, vaak met weinig resultaat. Maar deze keer hoopt hij toch dat het werkt.
'Not sure if that's possible. What are you thinking of?' 'I don't know, maybe you could sing him a habby birthday song?' probeert hij.
'I'll ask my manager if she could gather everyone from our staff. What's his name?' Lando is verrast door haar antwoord. 'it's Max' en hij wijst naar de coureur aan tafel.
Als Daniel nog een gesprek probeert aan te knopen met Sarah onderbreekt ze hem als er twee meisjes in de deuropening van de zaal staan. En niet veel later zingen ze zoals beloofd het verjaardagsliedje voor Max. Snel pakt Lando zijn telefoon zodat hij het kan opnemen.
Aan het eind van de avond is Charles aardig ver heen en heeft het moeilijk om normaal te praten en lopen. Tijd om te gaan. Max betaalt de rekening en een voor een verlaten ze de zaal.
'You did an amazing job singing! Thank you.' Lando probeert nog snel een gesprekje aan te knopen terwijl iedereen de trap af loopt. Waarom is hij zo zenuwachtig? Hij gaat haar waarschijnlijk nooit meer zien. Ze glimlacht 'No problem.' Vanaf beneden hoort hij hoe zijn vrienden vragen waar hij blijft. Hij zegt snel gedag en loopt de zaal uit.
Daniel komt naar hem toe. 'Now post that video on your Instagram. I bet ya ten dollars, she will see it and respond on your post.' Lando knikt. 'And than you can get in contact with her!'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen