12 april 2019

'Sarah?' Ik kijk op van de kassa. Karin loopt naar me toe. 'Peter vraagt naar je.' Ik knik en loop naar de keuken. 'Ja?' Ik steek mijn hoofd om de deur. 'Die foto's die je gemaakt hebt van ons, heb ik op onze facebook pagina geplaatst. Moet je kijken wat de reacties zijn.' Peter pakt zijn telefoon uit zijn broekzak en draait zijn scherm naar me toe.


David Kerkhof and 200 other people liked this picture
Load other comments...
Carolien Jansen Wat een gave foto!
Klaas Dijkhof Kan ik deze fotograaf ergens boeken?
Leonie Kraak Ik moet denk ik maar eens reserveren bij dit restaurant

'Wat een leuke reacties.' zeg ik enthousiast. 'Jazeker. En ik ben maar zo brutaal geweest om een afspraak voor je te maken bij een bedrijf.' Ik kijk hem verbaasd aan. 'Waarvoor?' Peter tikt een paar keer op zijn scherm. 'Dit bedrijf wil graag dat jij foto's voor ze komt maken.' Ik val stil. Een bedrijf wil dat ik foto's kom maken? 'Maar wat als ze de foto's niet goed vinden?' Peter lacht en slaat met zijn hand op mijn schouder. 'Maak je je daar maar geen zorgen om. Morgen ochtend om 10 uur word je verwacht. Je bent vanavond eerder vrij. En nu de keuken uit, deze borden moeten naar tafel 4.' Peter wijst naar de 2 borden met dampende biefstukken. Ik knik en neem de borden mee.


Zaterdag 13 april 2019

Lando: You're going to do great! Don't be nervous (:
Sarah: Thank you! Good luck with qualy

Ik stap op mijn fiets. Het is koud voor april. Vanacht heeft het zelfs een beetje gesneeuwd. Met mijn dikke jas aan en mijn rugzak om, fiets ik naar het centrum. Peter heeft zijn enthousiasme over kunnen brengen op een groot bedrijf. Dat heeft er voor gezorgd dat ik foto's mag gaan maken. Het maakt me zenuwachtig. Peter en al mijn collega's ken ik goed, daarom was het maken van foto's van hen geen probleem. Ik fiets de hoek om en kijk op mijn horloge. 9:55. Dat wordt flink doortrappen, maar dan ben ik er precies op tijd. Ik zet aan en begin sneller te trappen. Nog twee straten en dan ben ik er. Voor een zaterdag ochtend is het aardig druk op de weg. Ik ontwijk een overstekende man en zie het pand al in de verte verschijnen. Het Grand Hotel Krasnapolsky van NH Hotels. Mijn fiets laat ik uitrollen en ik stap af. Snel doe ik hem op slot en loop naar de glazen deuren die zich automatisch voor me openen. Achter een balie in de ontvangsthal zit een jonge vrouw met een headset. Ze kijkt me vragend aan. 'Hoe kan ik u helpen?' 'Goedemorgen.' Zeg ik vriendelijk. 'Ik kom voor meneer Heuwekemeijer.' Haar blik gaat naar het scherm. 'Ah ja ik zie het. Sarah?' Ik knik. 'Loop maar even met me mee.' Ze staat op en loopt vanachter de balie voor me uit. 'We zijn erg blij dat je gekomen bent.' zegt ze. Op haar hoge hakken loopt ze toch redelijk snel door de gangen van het hotel. Dan staat ze stil en klopt op een grote zwarte deur. 'Binnen.' horen we duidelijk vanuit de kamer. 'Sarah is er voor de foto's.' Zegt de vrouw als ze de deur heeft geopend.
'Fijn dat je er bent Sarah.' We hebben eerst een gesprek van een half uur voordat hij me rond leidt in het hotel. 'Peter is een goede vriend van me van vroeger. Hij was zo enthousiast.' Ik glimlach als hij vertelt over hem. 'Hij is altijd enthousiast.' zeg ik. 'Zo. Loop maar rond en schiet de plaatjes waarvan jij denkt dat ze geschikt zouden zijn voor op onze website.' Ik knik. 'Dat is erg ruim.' 'Ja, maar ik vertrouw er net zoals Peter op dat het goed komt.' En met die woorden loopt de man weg. Ik slik even. Zo'n groot hotel. Ik haal mijn tas van mijn rug en pak voorzichtig mijn camera er uit.
Twee uur later en honderden foto's verder, ga ik uitgeput in de lobby zitten. Ik ga door de foto's heen die ik heb gemaakt. Er zitten een paar goede bij. Hopelijk denken ze er hier ook zo over. De vrouw achter de balie kijkt me glimlachend aan. 'Zin in koffie?' Ik knik. Niet veel later komt ze terug met een kop koffie. 'Heb je nog mooie plaatjes kunnen maken?' Ik knik en laat haar de foto zien die op dat moment op het scherm te zien is. 'Wouw! Ja dat ziet er inderdaad goed uit. Daar zullen ze heel blij van worden.'
Ik drink in stilte mijn koffie en loop dan nog een uur rond om hier en daar wat foto's te maken, maar tevreden ben ik niet echt met deze serie. Bij de eerste foto's heb ik duidelijk een beter gevoel. Ik loop naar de balie. 'Ik denk dat ik het nu wel heb.' Ze glimlacht. 'Fijn. Dan mag je ze hier naar toe sturen.' Ze overhandigd me een visitekaartje waarop een naam en e-mailadres staat van de PR afdeling. 'Bedankt.' En ik loop naar buiten en haal mijn fiets van het slot.

Inkomende video oproep van Lando

Mijn telefoon trilt in mijn jaszak. Ik haal hem er voorzichtig uit en neem op. 'Hey!' zeg ik vrolijk, maar zie aan het gezicht van Lando dat hij niet zo vrolijk is. 'What's wrong?' Lando probeert te glimlachen, maar dat gaat hem niet zo goed af. 'Qualy didn't go as planned.' Ik fiets mijn straat in. 'Oh. What's your position?' '15.' Ik voel de teleurstelling die Lando eveneens zo intens moet ervaren. Ik stap van mijn fiets en loop met mijn telefoon in mijn hand naar mijn voordeur. 'I really hope that tomorrow will be better.' Zeg ik en draai mijn voordeur van het slot. 'Me too. But please let's talk about something else. How did your photosession go today?' 'The hotel is so beautiful. It's almost impossible to make really ugly pictutes.' Ik begin breed te glimlachen als ik over mijn ochtend vertel. 'It's good to see you so happy.' 'I wish we can see each other soon' zeg ik zacht. 'Me too.' 'Who's that?' Ik hoor een stem op de achtergrond en het beeld van Lando beweegt heen en weer. 'Aha! So that's the reason you're so distracted.' In beeld verschijnt jongen met donker haar, donkere ogen en een McLaren pet op zijn hoofd. 'You must be Carlos.' Zeg ik beleefd. 'Yes. And who are you?' Ik glimlach ongemakkelijk. 'Please Carlos.' Hoor ik Lando op de achtergrond zeggen. De telefoon van Lando wordt terug gegeven. 'Sorry about that.' 'It's okay.' lach ik. 'Sometimes they can be so protective...' 'They are like family.' Vul ik aan. 'Exactly.' 'It's okay. My friend Lola can be like that too.' We praten nog even met elkaar, maar Lando moet snel ophangen. Hij heeft nog een aantal interviews en gaat daarna in de rust voor morgen. 'Talk to you soon sweatheart.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen