Bill POV.

"Ben je klaar voor jouw eerste dag op school, lieverd?" Vraagt mijn moeder en ik kijk haar even aan.

"Op mijn nieuwe school bedoel je," zeg ik. Het is alweer de vijfde school in twee jaar tijd. Ik ben elke keer lid van het voetbalteam geweest, maar om echt een topspeler te worden is het van belang om langer bij een team te kunnen blijven spelen.

"Dat bedoel ik ja. Je weet dat ik je heb beloofd dat we hier pas weg gaan na je eindexamen," zegt mijn moeder, maar in die beloftes geloof ik al een tijdje niet meer. Ik pak dan maar mijn spullen waarna ik vertrek. Het is nooit leuk om ergens terecht te komen waar iedereen elkaar al kent. Dat maakt het maken van vrienden gelijk een stuk moeilijker.Bij de school aangekomen loop ik met lichte tegenzin naar binnen en ik loop naar de rector toe. "Jij moet Bill zijn," zegt hij en ik knik even. "Ik zie dat je in jouw vorige scholen allemaal bij het voetbalteam hebt gezeten," zegt hij.

"Klopt, voetbal is mijn passie," laat ik de rector weten.

"Dat is ook waarom ik onze sterspeler heb gevraagd om jou deze middag wat wegwijs te maken. Is dat okay?" Vraagt de rector en gelijk knik ik.

"Meer dan okay zelfs," zeg ik met een glimlach waarna hij mij mijn rooster aanbied. Alle dagen zijn lang, op de donderdag na. Dan hoop ik dat het team donderdag middag in ieder geval traint, ook al ben ik in de avonden anders ook altijd beschikbaar.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Oh dit gaat leuk worden
    Voetballen maar!

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen