Foto bij Hoofdstuk 21

Ik heb fanart gemaakt van mijn eigen fanfiction hihi. Hierboven een scene van vorig hoofdstuk:D


Samuel neemt toch de (gelukkig lege) lift. Zijn ego staat hem niet anders toe. In de trainingsruimte staan de andere Beroeps minus Naeve in een groep te overleggen. Samuel loopt er naartoe en gaat er ongemakkelijk bij staan.

“Sam, precies degene die ik nodig had. Vandaag gaan we de minst hopeloze andere tributen hoop geven op een bondgenootschap,” zegt Aderyn.

“Daniel,” zegt Samuel.

Aderyn knikt. “Inderdaad,” zegt ze op een toon alsof ze tegen een kind praat, “Wij gaan met Daniel kletsen. Jij gaat praten met Flynn.”

“Flynn?” zegt Samuel verbaast. Hij en Aderyn weten allebei dat een bondgenootschap met Flynn nog geen vijf seconden stand zou houden. “Ben je helemaal gek geworden?”

“We moeten alle opties nagaan,” zegt Cabe.

Aderyn glimlacht. “Jij hebt gister al geoefend met andere tributen kletsen. Nu is het tijd je vaardigheden in de praktijk te brengen.”

Samuel steekt zijn handen in zijn zakken. “Ik zal mijn best doen.” Hij keert de andere Beroeps de rug toe en loopt verder de trainingszaal in. Dit is kinderachtig, denkt hij in zichzelf. Natuurlijk gaat Aderyn hem de schuld geven als het niet lukt de tribuut die wraak wil nemen op District 2 over te halen een bondgenootschap te beginnen met District 2.

Flynn is in gesprek met Bob ofwel Alex. Aangezien ze op de werpbaan voor messen staan, neemt Samuel aan dat dat is wat ze proberen te doen. Veel actie is er niet.

“Flynn.” Samuel loopt de baan op en overschreeuwd hun gesprek. “Een moment.” Het is geen vraag.

Samuel weet het niet zeker, maar hij meent een vleug van haat over Flynns gezicht zien golven. Zijn uitdrukking is neutraal als hij antwoordt, “Samuel, waar kan ik je mee helpen?”

“Je maakt kans op een bondgenootschap met de Beroeps.” Dat maakt hij niet.

“Daar maak ik graag gebruik van,” zegt Flynn. Samuel heeft het vermoeden dat Flynns woorden even oprecht zijn als zijn eigen.

“Flynn,” zegt Alex verraden, “Wat bedoel je?”

“Het aanbod geldt niet voor je vriendje, natuurlijk,” zegt Samuel vlot. “We weten allebei welk lot hem te wachten staat.”

Flynns ogen vullen zich met woede en een zichtbare huivering trekt door zijn schouders. Hij gaat voor Alex staan. “Luister eens jij klootzak, als je Alex met ook maar één vinger aanraakt, dan maak ik je fucking dood.”

“Dat is een nee?”

“Dat is een flikker op, verdomme.”

“Dan zeg ik geen tot ziens.”

Samuel draait zich om en vertrekt. Hij kan een grijns niet onderdrukken. Ruzie is veel leuker als hij het zelf opzoekt.

Daarna omringt Samuel zich met blauwe trainingssimulaties. Ze spatten uiteen onder zijn speerpunt, zwaardrand, bijlblad, opnieuw en opnieuw. Samuel legt de bijl terug en rekt zijn schouders uit. Messen nog, dan is hij klaar voor de ochtend.

Flynn en Alex zijn nergens meer te bekennen. Het is Florian die met een geconcentreerde blik in zijn ogen op de baan staat. Het lukt hem redelijk; ongeveer de helft van de messen blijft in het doel steken.

“Enig succes?” vraagt Samuel.

Florian werpt nog een mes. Het raakt de rand van het doel, maar stuitert weg. Hij fronst. “Meer dan vanochtend.”

“Ga zo door,” zegt Samuel. Hij verzamelt een groot aantal geschikte werpmessen en start de simulatie op. Dan is de tijd voor denken is voorbij. Een aantal van de simulaties weten door zijn defenses heen te breken, maar de meeste is Samuel de baas. Als de blauwe figuren vervagen veegt Samuel het zweet van zijn voorhoofd. Hij sluit zijn ogen en neemt een paar seconden om op adem te komen. Wanneer hij ze weer opent, vallen ze op Florian, die toe staat te kijken.

“Ik heb geteld en je bent vier keer dodelijk geraakt,” zegt Florian met een grijns. “Moet ik op zoek naar een andere bondgenoot?”

Samuel voelt de neiging om boos terug te bijten. Hij haalt nog een keer diep adem en drukt de woede weg. Florian bedoelde het duidelijk niet als een belediging. “Het staat je vrij het zelf te proberen,” zegt Samuel met een gebaar naar het simulatiepaneel.

Florian lacht. “Dat laat ik aan jou over. Ik focus me wel op deze mooie rode cirkel.”

“Prima idee,” zegt Samuel. Hij voelt zich vreemd opgelucht. Zijn gesprekken met Aderyn en Chris hebben zijn perspectief verdraaid van wat normaal is.

Spreek van de duivel, en Aderyn doet haar intrede. “Sam. Ik realiseer me dat je niet de slimste bent. Maar je moest praten met Flynn, niet Florian.”

Samuel slaat zijn armen over elkaar, meteen chagrijnig. “Vertel me niet wat ik moet doen.”

Aan Aderyns gezicht is niet af te lezen dat ze hem heeft gehoord. “Een makkelijke fout om te maken, natuurlijk. Hun namen beginnen met dezelfde twee letters.” En dan richt Aderyn haar aandacht op Florian. “Vertel me, schat, wat maakt een bondgenootschap met deze creep voor jou aantrekkelijk? Zijn zwaardvechtkunsten kunnen het niet zijn.”

“Om te beginnen noemt hij me geen schat,” zegt Florian, “Schat.”

Samuel is de draad helemaal kwijt. Hij kijkt verward opzij naar Florian, die een brede nepglimlach op zijn gezicht heeft geplakt. “Ik héb ‘gekletst’ met Flynn,” zegt Samuel, voordat het gesprek helemaal een onbekende kant op loopt. “Hij is niet bijster geïnteresseerd. Misschien omdat de reden dat hij hier is, is om mij en Naeve te vermoorden.”

Aderyn richt haar ogen nadenkend op het plafond. “Och jongen, wat jammer toch. Maar geen zorgen, ik vraag het hem morgen zelf wel. Mijn hulp met jouw dood is een passende wortel, denk je niet?” Een zelfvoldane glimlach verschijnt op haar lippen.

Een paar stille seconden lang kijkt Samuel stil naar Aderyn. Hij had kunnen verwachten dat de details van zijn bondgenootschap met Florian niet geheim zouden blijven. Maar hij had niet verwacht dat Aderyn zo snel, en op zo’n wijze, haar mening duidelijk zou maken. Als zij het weet, weten Cabe en waarschijnlijk May en Sean het ook. En dat betekent dat Samuel zijn positie in de Beroeps definitief vaarwel kan wuiven.

“Wat een drama. Zeg Aderyn, is het niet tijd voor jouw dagelijkse dosis zielige tributen pesten?” zegt Samuel uiteindelijk. De implicaties van de situatie voor de arena en voor zijn leven duwt hij zo ver mogelijk van zich af.

“Waarom ben ik hier?” zegt Aderyn. Ze zwaait wijds met een arm en draait zich om. “Veel plezier samen, jochies.”

En Aderyn verdwijnt van het toneel, Samuels humeur fiks slechter achterlatend. Hij begint verslagen de werpmessen van alle hoeken van de simulatieruimte op te rapen.

Samuel wordt aan Florians aanwezigheid herinnert als hij zegt, “Je bent zonet uit de Beroeps gezet, Sam. Loopt alles volgens plan?”

Samuels gezicht betrekt. Nu heeft Florian de afkorting van zijn naam van Aderyn overgenomen. “Met Aderyn en haar rotgedrag was het alleen een kwestie van tijd voor de Beroeps uit elkaar zouden vallen.”

Dat is niet wat er gebeurt is. Met de Beroeps gaat het prima. Ze zijn enkel met zijn vijven nu. Florian heeft genoeg mededogen om het niet hardop te zeggen. In stilte verzamelt Samuel de laatste paar messen en dumpt hij ze in het rek. Florians focus ligt weer op de werpbaan.

“Ik zie je nog wel,” zegt Samuel als hij klaar is om te vertrekken. Een van de kronkels in zijn maag herkent hij als honger.

Florian kijkt op en knikt. “Tot ziens, Sam.”

Samuel wacht op het ongemakkelijke gevoel wat de bijnaam altijd in hem teweeg brengt. Hij opent zelfs al zijn mond om Florian kort en bot mee te delen dat ‘Sam’ niet acceptabel is. Dan ontspant hij zijn schouders bewust, en vertrekt hij naar de lift.

Reacties (2)

 • Duendes

  DE FANART WOAH LOVE THAT(nerd)
  En ohmygosh het is heerlijk hoe erg Samuel Flynn uit zit te dagen like hij doet het zo expres en het is zo geniet ohgosh
  En OEF dat is kinda pijnlijk alsnog wel eh om zo uit de Beroeps gekickt te worden yikes lekker direct? En Florian die het zo droog observeert awh ik support de friendship van Florian en Samuel zo erg dus Adey moet niet zo stom doen hmm - Also Samuel die de bijnaam van Florian accepteert zonder tandenknarsen is echt wel bromance goals(blush)

  1 week geleden
  • Incidium

   Ja Adey doet graag dramatisch haha. Florian is heerlijk droog ja.
   Samuel, iets doen zonder tandenknarsen? Waar heb je dat afgrijselijke leugen gehoord? Onacceptabel:D

   1 week geleden
 • Samanthablaze

  Love de fanart
  Flynn is zo defensive over Alex en is gewoon meteen zo lomp, maar Samuels reactie is echt wel heel erg genieten
  Also Adey is een bitch en Florian en Samuel zijn echt wel een heerlijk duo

  Ze zijn enkel met zijn vijven nu.
  Tbh Cabe is wel best goed in verbergen hoe kwaad hij is op Adey. De Beroeps zijn een puinhoop en de duo's maken het zeker niet beter, maar well die twee uit 1 maken al snel duidelijk dat ze weinig interesse hebben in samenwerking

  Dan ontspant hij zijn schouders bewust, en vertrekt hij naar de lift.
  Cute

  1 week geleden
  • Incidium

   ja samuel zit bij flynn echt in de fuck it mindset haha. Is wel mooi
   vanuit Samuels oogpunt zijn de Beroeps best wel één front rip. Er komt nog wat interactie met Naeve met meer diepte dan oogrollen maar met D4 verder niks. Maar! wie wil er Beroeps als je Florian hebt. Niet Samuel ;D

   1 week geleden
  • Samanthablaze

   Fair enough, dat is sowieso een stuk gezelliger

   1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen