Foto bij Part 54|| Does he know

Yeah, he knows everything there is to know
Your secret tattoo, the way you change moods
The songs that you sing when you're all alone
Your favorite band, and the way that you dance
|Does he know - One Direction|

Geen idee wat Louis bezielt maar hij is al de hele dag enorm vrolijk. Hij loopt fluitend rond of heeft een gigantische glimlach op zijn gezicht. Ik daarentegen ben al de hele dag chagrijnig. Is het doordat we deze morgen om half vijf moesten opstaan om op de tourbus naar Porto te stappen, heeft het hele gedoe op Twitter er iets mee te maken? Ik weet het niet, maar iedereen blijft best even uit mijn buurt. Om te voorkomen dat ik nog meer mensen afsnauw heb ik me in de loungeruimte van de bus gezet met mijn laptop voor mijn neus en mijn oortjes in. Louis is me gevolgd maar zit aan de andere kant van de ruimte, hij voelt precies goed aan dat hij me beter wat met rust laat vandaag.
Gisterenavond heb ik stukjes van het optreden in Madrid gefilmd, die wil ik nu gaan monteren zodat ik straks een voorstel kan doen aan Lexi en de rest van het social media team. Het lijkt me leuk als er ook korte stukjes video online komen, maar daarvoor moet ik dus eerst toestemming vragen. Veel zin om me uit te sloven heb ik niet, want de kans is groot dat ze het voorstel afkeurt en dat ik niet meer verder mag meewerken aan de sociale media van de band. De eerste avond in Madrid had ik een post gemaakt met daarop een groepsfoto en een foto van Harry. Het duurde niet lang vooraleer er in de comments werd gehint dat de fotograaf van op het concert op de tourbus blijft omdat ze de lakens deelt met Harry. Op dag twee maakte ik opnieuw een post, dit keer met een foto van een dansende Niall en Liam en een foto van Niall, Louis en Zayn. Blijkt plots dat ik nu samen zou zijn met Niall omdat hij twee keer op de foto staat of toch met Harry omdat die er plots niet meer bijstaat. Je zou gek worden van alle theorieën die de ronde doen. Ik probeer ze zoveel mogelijk te negeren, maar dat is niet altijd even gemakkelijk als de meldingen binnenstromen en als mensen zoals Janah ze naar je doorsturen. Ze begrijpt precies niet goed waarom ik niet reageer op haar berichten.De schuifdeur gaat open en Niall komt binnen. Ik kijk op en zie net dat Louis naar hem een gebaar maakt om Niall te waarschuwen voor mijn humeur. Als Louis merkt dat ik naar hem kijk en zag wat hij net deed, glimlacht hij onschuldig naar me. Ik kijk hem enkel strak aan, sending him the daggers zoals hij het zou uitdrukken. Louis en Niall trekken beiden hun wenkbrauwen op en verdwijnen snel door de schuifdeur. Ik hoor ze lachend de trap opgaan naar de lounge boven. Een luide zucht ontsnapt, wat is er mis met mij? Waarom ben ik zo humeurig en wat kan ik doen om mijn humeur in orde te krijgen voor we aankomen in Porto? Misschien moet ik even mijn hart luchten bij iemand. Ik ontgrendel mijn smartphone en typ een bericht naar Amélie en Céline.
Ik denk dat er vanavond meer vier jongens meer zullen optreden. Ik ben zo humeurig vandaag... De eerste die iets fout zegt, die wring ik de nek om.
Dan valt het me op dat het pas kwart voor negen is, wellicht liggen die twee nog te slapen. Het is tenslotte vakantie. Ik mis ze wel, na de afgelopen drie dagen zou ik er alles voor over hebben om ze even te zien en mijn hart bij hen te luchten. Een golf van gemis overvalt me, hoe fijn de tour tot nu toe ook is en hoe goed ik het kan vinden met de jongens toch mis ik mijn vrienden thuis. In een opwelling open ik de vlogs die we maakten tijdens onze schoolreis in Londen, met een glimlach kijk ik naar het scherm. Seppe, Viktor en Sverre zijn in beeld tijdens de boottocht van Greenwich naar het centrum van Londen, even later komen Amélie en Céline in beeld. Wat me nu pas opvalt is dat Louis ook heel kort in beeld komt, echt maar een seconde en je moet eigenlijk al weten dat hij er was om hem op te merken. Ik verdwijn uit beeld, wellicht ging ik op dit moment Louis achterna. Amélie en Céline maken grapjes waardoor ik luidop moet lachen. Ik zet de video op pauze want ik moet echt dringend naar het toilet. Ik probeer toiletbezoekjes uit te stellen tot we op onze bestemming zijn aangekomen, want geef nu toe er is niets aangenaam aan een toilet op de bus maar vandaag haal ik het echt niet. Zodra ik op het toilet ben wordt alles duidelijk, de verklaring voor mijn humeur en moodswings ligt volledig bij het maandelijkse probleem. Ik had nochtans geprobeerd om mijn menstruatie uit te stellen of weg te laten door de pil door te nemen in plaats van een stopweek in te lassen. Natuurlijk is dat niet gelukt, wat had ik ook verwacht met mijn onregelmatige cyclus! De enige reden waarom ik startte met de pil was om regelmaat te krijgen in mijn cyclus, maar zelfs dat helpt dus niet. Aah well, al een geluk dat we vanaf morgen twee weekjes pauze hebben in de tour. Ik keer terug naar de lounge en installeer me terug achter mijn laptop om verder te kijken naar de video. Mijn smartphone licht op en Louis' naam verschijnt. Waarom stuurt die nu een bericht als hij letterlijk hierboven zit?
Is it safe to come in or will you murder me? xx
It's safe for you 😛
Nog geen tien seconden later schuift de deur open en zie ik enkel een hand dat met een witte handdoek zwaait. 'I come in peace!' zegt Louis. Het gebaar doet me lachen. Hij komt naast me zitten en kijkt mee naar het scherm. Hij schuift een reep chocolade naar me toe zonder iets te zeggen. Verward kijk ik hem aan.
'I have four sisters, I know what's up...'
Ik lach ongemakkelijk: 'Sorry, normally I'm not that bitchy when it happens.'
'Doesn't matter', hij drukt een kus op mijn wang. 'What are you doing?'
'Reminiscing about the school trip to London.'
'Mind if I sit here and watch with you?'
'No not at all, but I don't think you'll understand everything.' Ik haal mijn oortjes uit de laptop zodat het geluid via de laptop afspeelt.
'Doesn't matter, I just want to be with you.'
Seppe, Amélie, Céline en Janah verschijnen in beeld tijdens de wandeling door het stadscentrum van Londen. Seppe spot met het accent van onze gids. Ik lach erom, die gids was zo verschrikkelijk. Er werd ons beloofd dat alles in het Nederlands zou worden uitgelegd, tot het zover was natuurlijk. Dan sprak ze in zo'n bekakt Brits accent alsof ze de Queen is.
'Hold on this is Céline and Amélie, right? Who are the others?' vraagt Louis
'Janah and Seppe.'
'Janah as in the girl who sends you screenshots?'
'Yep.'
'And who is this boy? I can't say that name.'
'Seppe, he's my ex.'
'Your ex?' Hij fronst even. 'You never really mentioned an ex before.'
'There is not much to say about it. We were together for a couple of months, he broke up with me. We didn't talk for months and in London he came to to talk about it and asked if we could still be friends.'
Louis knikt: 'Are you still friends?'
Ik haal mijn schouders op: 'I don't know. I mean there is not really a reason to hate him or to fight...'
Louis humt even en kijkt verder zonder nog iets te zeggen. Spot ik daar enige vorm van jaloezie? Schattig, onze wereldster is jaloers.
Ik pauzeer de video en klap mijn laptop dicht. 'Are you jealous?'
'What? Why would I be jealous?'
'I don't know, you're acting different all of a sudden.'
Louis kijkt me strak aan. 'So now I'm the one who's acting different, all right miss Moodswing.'
Ik sla mijn handen voor mijn gezicht en begin heel hard te lachen. Die zat, terechte opmerking.
'I'm really sorry! You think the others are mad at me for being so moody?'
'Yeah you really hurt Niall's feelings when you send him the daggers earlier this morning.'
'Guess I should give him this chocolate bar?'
'Nah, he'll be fine! Anyways, I think we're nearly there, you ready to get off the bus?'
'Yeah almost, let me put my shoes on and put this stuff away.'

Hier sta ik dan, net even een uitgebreide douche genomen en ik kan je zeggen het deed deugd om even de tijd te nemen in plaats van altijd alles snel te moeten doen. De jongens zijn een uurtje geleden vertrokken naar de soundcheck. Zodra we van de bus stapten bood ik mijn excuses aan bij de jongens voor mijn niet zo vriendelijke gedrag deze morgen. Gelukkig tilden ze er niet al te zwaar aan, meiden hadden er een drama van gemaakt. Een halfuur na het inchecken zijn ze vertrokken voor de soundcheck maar Louis wou niet dat ik meeging. Geen idee wat hij nu weer in zijn schild aan het voeren is, maar de grijns op zijn gezicht en het gefluit dat maar niet ophoudt verklaart niet veel goeds. Hij heeft me gevraagd om ervoor te zorgen dat ik klaar ben tegen vijf uur, dan komt hij me oppikken om samen naar het stadium te gaan. Ik trek een zwarte skinny jeans aan, een T-shirt en leg alvast mijn jeansjasje klaar om straks aan te trekken boven het T-shirt of gewoon mee te nemen. Uit ervaring weet ik ondertussen al dat het flink kan afkoelen 's avonds en dat enkel een T-shirt soms iets te weinig is. Nu ik toch tijd over heb, maak ik van de gelegenheid gebruik om wat extra moeite in mijn voorkomen te steken. Ik stijl mijn haar, tijdens het schooljaar deed ik dit elke dag, maar sinds het touren heb ik er ofwel geen tijd voor ofwel geen zin in. Meestal gooi ik mijn haar dan ook in een staart of een dotje, vandaag laat ik het los hangen en doe ik zelfs wat make-up op. Niet veel, gewoon wat mascara, oogschaduw en lipgloss. Naast me ligt mijn smartphone waarop een playlist met mijn favoriete liedjes speelt, ik kan het niet laten om mee te zingen wanneer ik me klaarmaak voor de spiegel.
'Cause you got that James Dean daydream look in your eye and I got that red lip, classic thing that you like
And when we go crashing down, we come back every time 'cause we never go out of style, we never go out of style


Ik schrik op wanneer Louis luid zijn keel schraapt naast me en op de pauze knop klikt op mijn smartphone.
'Is this how girls get ready?' vraagt hij.
'Yeah most of the time that's what we do.'
'Okay...' hij pauzeert even en kijkt me dan aan via de spiegel, 'don't ever sing that song again.'
'Why not? Is such a bop!'
'Zoé, are you serious right now? If Harry would have heard you, you were dead.'
Verward kijk ik hem aan. Wat staat die jongen hier allemaal te vertellen? Ik snap er echt niets van. 'Why would Harry kill me for singing a song by Taylor Sw-' Ik spreek mijn zin niet uit en gniffel alleen maar als het kwartje valt. 'It's about him, isn't it?'
Louis haalt diep adem.. 'Most likely, yeah.'
'Guess we'll never go out of Styles...' giechel ik.
'Shut up! Seriously, if you want to die just sing this near Haz.'
'I'll keep it in mind.' Ik neem mijn vestje en tas en vertrek dan samen met Louis naar het stadium. De anderen zijn daar gebleven en wachten nu op ons. Zoals gewoonlijk brengt een busje ons naar de achterkant van het stadium waar we toegang hebben tot de backstage. Eenmaal binnen begint de drukte weer: kledij wisselen, styling, nog snel iets eten, tanden poetsen, micro's en in-ears uitdelen en een korte briefing.
'Tonight we're playing the new setlist.' Ze reageren allemaal super enthousiast, Louis misschien zelfs nog iets enthousiaster dan de anderen. De tune van de intro begint te spelen en het gegil wordt luider.
'Let's go boys!' Ze brengen hun handen samen in het midden en doen die dan met een kreet weer omhoog. Ik heb nu nog exact 60 seconden om voor het podium te staan als ze opkomen. Ik zet het op een lopen door de backstage en haal het voor het einde van de intro.
Straight of the plane to a new hotel... Just touched down, you can never tell.
Daar heb je een punt, Harry. Jullie zien er alle vijf fantastisch wakker uit ondanks de onregelmatige slaapuren die we hebben. De setlist gaat verder zoals gewoonlijk, ik hoorde nog niets anders dan de voorbije dagen, ik word wel steeds nieuwsgierig wat ze in petto hebben voor het publiek.
Na Strong neemt Harry het woord: 'Tonight, we want to bring a few new songs that we've written while on tour or that we haven't sung live before. The next song is inspired by someone and I am pretty sure she'll know who she is as soon as she hears the lyrics. Here we go!'
Niall neemt zijn gitaar en gaat bij Dan en Sandy staan. Snel maak ik een foto. Liam zingt als eerst. Yeah he knows everything there is to know Al zingend wijst hij naar Louis. Wacht eens, is dit een lied over mij?
Your secret tattoo, the way you change moods. The songs that you sing when you're all alone. Your favorite band, and the way that you dance, but baby Ja, sowieso over mij. Zoveel secret tattoos zijn hier niet in de zaal vanavond...
Als Louis me aankijkt bij het zingen van So keep trying, but you know I see. All the little things that make you who you are ben ik het helemaal zeker. Waauw! Ik had nooit kunnen denken dat ze een lied over mij zouden brengen. Nog acht liedjes te gaan, als alles verder normaal verloopt, en ik kan Louis in de armen vliegen. Daarom mocht ik dus niet mee komen naar de soundcheck en daarom loopt hij al de hele dag te fluiten. De rest van het optreden bevind ik me precies in de zevende hemel. Ik zweef precies ergens op een wolk en ben me amper bewust van mijn omgeving. Wanneer de laatste nummers starten begeef ik me al backstage en maak ik snel de Instagrampost voor vanavond. Net als ik klik op 'post' verschijnen de jongens. Louis kijkt me met een brede glimlach aan en ik spring in zijn armen. Het kan me niet schelen dat hij vol zweet hangt van het optreden. I love this man with all my heart!

Reacties (1)

 • bels

  Het eerste wat ik dacht was, jeeeej het is de eerste geworden! *hot,hotter,hotst*

  En haat aan onregelmatige cyclus! (De hint? *wenkbrauw wiebel*)

  Hahahaha ik vind het stukje van taylors nummer echt geniaal, hoop dat dat vaker voor komt, hihi!

  Maar echt, ze zijn zo lief samen(H)Niet te doen!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen