Tom POV.

Wanneer we net twee dagen in ons huisje zitten, zit Bill met de zwangerschapstest in z'n hand, ook al heeft hij hem nog niet uitgevoerd. "Nu de kinderen even bij mijn moeder zijn, is dit het ideale moment om de test te doen," zeg ik, want als hij instort, of wat dan ook, ben ik er om hem op te vangen en krijgen de kinderen er niks van mee.

"Okay," zegt Bill waarna hij langzaam naar de wc loopt en ik wacht hem op. "Nu even wachten," zegt Bill zachtjes en ik leg mijn arm om hem heen. Wanneer de test positief blijkt te zijn begint Bill te huilen en ik trek hem dicht tegen mij aan. Het is dom van mij geweest dat ik heb gedacht dat hij er klaar voor zou zijn, want ik zag hoe goed hij het inmiddels doet met Mascha en z'n broertjes, maar ik heb er nooit over nagedacht of hij er ook emotioneel klaar voor zou zijn. Als ik dat had beseft had ik de morning after pil wel gehaald om Bill nog wat ruimte te geven.

"Je bent bang, is het niet?" Vraag ik en Bill knikt langzaam. "Okay, schat, onthoud, jouw laatste zwangerschap, dat, dat misging kwam door die gasten, anders had je het gered. Deze keer zal ik je beschermen zodat, dat niet meer gebeurt," zeg ik.

"En de andere miskramen dan?" Vraagt Bill zachtjes.

"Jouw abortussen en die twee zwangerschappen, ik denk dat, dat elkaar allemaal in een te rap tempo opvolgde. Ik heb het gevoel dat je op lichamelijk gebied nu wel lang genoeg hebt gewacht," stel ik hem gerust. "Daarnaast ben je nu al meer dan een maand zwanger, dus voordat de drie maanden om zijn schiet ook al op," zeg ik en ik weet dat een maand lang kan duren, maar de kinderen en ik zorgen er wel voor dat, dat niet zo hoeft te voelen.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Afleiding genoeg
    En nu is wel omdat ze beide willen al is voor Bill zwaar

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen