Proloog

“Wat een heugelijke dag”, klinkt over de kade. Aan de rand van de kade, vlak bij een stalen brug die met kabels aan de kade is verbonden, heeft men een houten podium gebouwd. Op dit podium is een man van rond de veertig aan het woord. Achter hem staan nog tien andere. Hun leeftijd loopt uit een van vijfentwintig tot rond de zeventig.
‘Op dit moment zijn we nog verbonden aan het vastenland, maar daar gaat verandering in komen. Zodra deze brug straks wordt losgemaakt zijn we officieel een eigen- alleenstaand land’. Niet alleen op de kade, maar iedereen op de wereld hielt zijn adem in, zo’n moment als dit zou niemand in zijn leven nogmaals meemaken. Tv-zenders van over de hele wereld deden hiervan live verslag.
De man zegt, “in eerste instantie was het een experiment om te kijken of het mogelijk zou zijn om een volledig zelfstandig en klimaatneutraal land te creëren. Het doel van de wetenschappers was om de kennis die opgedaan zou worden bij dit project toe te kunnen passen in de strijd tegen de klimaat opwarming. Echter toen eenmaal het project van de tekentafel kwam en er een prototype ging komen rees de vraag waarom het bij een prototype moest blijven? Waarom zou het prototype niet worden om gezet naar een echt land? Toen men over deze vraag ging nadenken, realiseerde men zich dat het mogelijk zou moeten zijn om het als een echt land te creëren. Er zouden wel problemen ontstaan. Onder meer de vraag hoeveel mensen zou den er moeten kunnen wonen, hoeveel ruimte moet iedereen krijgen, en misschien nog het belangrijkste, wat is een juiste plaats om dit te realiseren. Om groene energie op te wekken was zonlicht, wint en water nodig. De keuze viel uiteindelijk op de Middellandse Zee buiten de territoriale wateren van andere landen.
Op die plaats was geen eiland, of andere basis waarvandaan gebouwd kon worden. Om deze rede hebben wetenschappers en ingenieurs van over de hele wereld samengewerkt om dit te realiseren. De creatie van het eiland is uit handen gegeven aan ingenieurs uit Nederland. Door hun eeuwige strijd tegen het water hadden zij hier al ervaring mee. Toen dit eenmaal lag kwam de beurt aan wetenschappers uit Duitsland om een geavanceerd zonnepanelennetwerk aan te leggen. Voor de waterkrachtcentrales hebben wetenschappers uit Scandinavische landen de handen in een geslagen. Om effectief wint energie op te wekken zijn wetenschappers van de NASA aan de slag gegaan. Zij hebben een speciaal windpark ontwikkeld dat gebruik maakt van vliegers die in de stratosfeer bewegen. Tenslotte is het landschapsontwerp overgelaten aan architecten uit China.
Op het moment dat het hele land klaar was vroeg men zich af hoe de demografische indeling er uit zou moeten zien. Het besluit is geworden dat iedereen ter wereld hier zich thuis moet kunnen voelen. Om deze rede is er een loting uitgeschreven waar men zich op kon inschrijven om hier te komen wonen. Op deze loting werd massaal ingeschreven. Toen men hoorde dat het niet mogelijk was om op regelmatige basis naar het vasteland terug te keren trokken wat mensen zich terug. Alsnog waren er nog genoeg inschrijvingen om ons mooie land te vullen. Om volledig zelfstandig te kunnen worden hebben we op kennis en expertise geloot. Het doel hiervan was om een goede verdeling te krijgen in niveaus.
Nu alles over het ontstaan en doel is gezegd gaan we naar het officiële moment. De bekendmaking van de naam en de loskoppeling van dit mooie land.
De veertigjarige man roept de jongste en oudste mannen naar voren, “Steph, Roth en Zoheme, aan jullie de eer om de naam bekend te maken, en het land los te koppelen.
De oude man stapt naar voren en stelt zich voor als Zoheme. “Aan ons is de eer toegekend om de naam bekend te maken. Het kiezen voor een naam was nog moeilijk. Het doel was een naam uit zoeken die het doel van het eiland uitdrukt, en voor iedereen uitspreekbaar is”. Zoheme houdt op dat moment even pauze. In deze tijd heffen Steph en Roth een bijl boven de twee kabels die het eiland aan het vaste land verbindt.
Zoheme begint te spreken, en zegt “de naam van dit nieuwe land is, Moja. Op het moment dat Moja wordt uit gesproken doorklieven de twee bijlen de touwen en drijft de brug weg.
Iedereen op de kade, en over de hele wereld juicht.

Reacties (1)

 • bels

  Ik ben toch wel benieuwd waar dit heen gaat:)

  1 jaar geleden
  • Deparnieux

   Ja, ik ook. 😁

   1 jaar geleden
  • bels

   Hahaha o geweldig! Heerlijke reactie!

   1 jaar geleden
  • Deparnieux

   Ik heb wel een globaal idee wat het einde wordt, maar hoe ik het precies ga bereiken weet ik nog niet.

   1 jaar geleden
  • Deparnieux

   Oh, en hoe lang het verhaal gaat worden weet ik ook niet. Maar ik hoop dat je het leuk vindt

   1 jaar geleden
  • bels

   Ik ben heel benieuwd:)

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen