De zomervakantie was omgevlogen en Zaheer stond aan de vooravond om terug te keren naar Hogwarts. Hij had zijn zomer vooral gespendeerd met zijn vrienden Rabastan Rowle en Walden Rosier, wier hij al kende van kinds af aan en uit hetzelfde milieu als hemzelf kwamen. De drie jonge tovenaren waren allen namelijk geboren in een volbloed families die bloedzuiverheid hoog in het vaandel hebben staan.
      Zaheer had de zomer doorgebracht in Villa Rowle en had zich daar uitstekend vermaakt. De vakantie was leuk geweest met ontelbare feestjes, mooie meiden, alcohol dat rijkelijk vloeide en lekker weer, maar nu was het back to reality. Gisteravond laat was Zaheer thuis gekomen op verzoek van zijn vader om zo zijn laatste paar vrije dagen samen te kunnen spenderen. Quality time noemde Cygnus dat. Bij het idee alleen al rolde Zaheer met zijn ogen. Hij zou wel weer naar een of ander dinertje worden gesleept om zo de goede naam van de Selwyns hoog te houden.
      Cygnus Selwyn was een intimiderende, maar wrede man die afstamde uit een van de welvarendste en machtigste families in de tovenaars gemeenschap. Door zijn karakter en ambitie werkte hij zich snel op naar hogere functies binnen het Ministery of Magic. Zij harde en kille werk werd al snel beloond, want een aantal maanden geleden werd hij eindelijk benoemd tot Head of the Department of Magical Law Enforcement, waardoor het aanzien van de Selwyns steeg. Sindsdien sleept Cygnus Zaheer van het ene dinertje naar het andere, waarbij hij verwacht dat Zaheer op zijn charmantst is. Zaheer, wier toch een lichte angst koestert jegens zijn eigen vader, volgt deze bevelen braaf, maar ook al te graag op. Hij vindt het heerlijk om mensen om zijn vinger te winden en lijkt in vele opzichten toch veel op zijn oude heer.
      Vandaag was de familie Lovegood aan de beurt voor een bezoekje. Mevrouw Lovegood was werkzaam voor Cygnus en de twee leken een klik te hebben op de werkvloer, waarna de uitnodiging voor een dinertje al snel volgde. Annie Lovegood was getrouwd met William Lovegood en hadden samen een dochter die toevallig in hetzelfde jaar op Hogwarts zat als Zaheer. Als Zaheer het goed onthouden had was haar naam Pandora en was ze gesorteerd in Ravenclaw. Zelf wist hij maar weinig over haar en had daarom zijn vriend Ezra gevraagd om het een en ander over Pandora te weten te komen. Zo wist hij dat Pandora bekent stond als dromerig en experimenteel, waardoor zij in zijn vriendengroep al snel als weirdo werd bestempeld. Wat de twee jonge tovenaars echter niet wisten is dat deze dinertjes bedoeld waren in de hoop om de twee families voor altijd met elkaar te kunnen verenigen.
      Met een handdoek om zijn middel stapte Zaheer onder de douche uit en keek stilzwijgend naar zijn eigen silhouet in de levensgrote spiegel die aan de wand in zijn badkamer hing. Zijn blonde haren hingen als natte slierten langs zijn gezicht en zijn licht groene ogen stonden dof en leeg. De alcohol en slapeloosheid van de afgelopen weken hadden zo te zien de nodige sporen achtergelaten. De wallen onder zijn ogen waren nog licht zichtbaar en zijn hoofd bonkte aan alle kanten. De kater was duidelijk nog aanwezig. Veel zin in het etentje bij de Lovegoods had hij daarom ook niet. Zijn vader had hij nog niet gezien sinds hij thuisgekomen was, maar Cygnus kennende had hij vast het een en ander over Zaheer’s uiterlijk en gedrag op te merken. Wel fijn dus die quality time tussen vader en zoon.
      Netjes gekleed in een wit overhemd met daar overheen een donkergroene trui en een lichte broek stond Zaheer geduldig onderaan de trap in de gang te wachten tot Cygnus vanuit zijn werk thuis zou komen. Ze hadden afgesproken dat hij Zaheer zou oppikken en meteen door zouden gaan naar Londen. Zaheer keek op zijn horloge, die aangaf dat ze al lang en breed bij de Lovegoods hadden moeten zijn. Cygnus nam het begrip fashionable late wel heel erg ruim. Eindelijk hoorde hij beweging achter de deur en niet veel later verscheen Cygnus. Cygnus was een man van weinig woorden, waardoor hij met een kleine knik zijn zoon begroette terwijl zijn ogen Zaheer van top tot teen bekeken. Afkeurende schudde Cygnus zijn hoofd. De wallen had hij meteen opgemerkt en de blik van zijn zoon spraken boekdelen. Cygnus was niet blij. Hoe konden ze nou ooit hun eer als Selwyns hoog houden als zijn zoon niet eens zijn best leek te doen? Zonder nog iets te zeggen draaide Cygnus zich om en maakte aanstalten om weg te gaan. Stilletjes verliet Zaheer achter zijn vader de villa en trok de deur in het slot.
      Midden in een keurige straat in een van de netste wijken van Londen woonden de Lovegoods. Aangekomen bij nummer 59 wist Zaheer precies wat er ging gebeuren. Wanneer er namelijk mensen bij waren was Cygnus de liefdevolle vader en zijn charmante zelf die veel leek te geven om zijn zoon en het beste met hem voor leek te hebben, maar in realiteit was niets minder waar. Zaheer wist immers beter en speelde het spelletje foutloos mee. Hij zette zijn charmantste glimlach op en belde aan. Showtime.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen