Bill POV.

De volgende ochtend komt Mark naast mij zitten. "Papa, hoe worden baby's precies gemaakt?" Vraagt hij dan en ook al had ik deze vraag al zien aankomen, ik slik toch even.

"Ehm, heeft Thomas al iets verteld over hoe Leentje is verwekt?" Vraag ik voorzichtig.

"Ja, z'n stiefvader gebruikte z'n piemel om in z'n kont te gaan en het deed heel veel pijn," zegt Mark en ik knik langzaam.

"Dat is dus niet hoe het hoort. Ja, het is hoe een baby'tje gemaakt kan worden, maar normaal doe je dat wanneer je verliefd op iemand bent. En dan doe je het lief en voorzichtig waardoor die ander de pijn niet hoeft te voelen en dan heb je een zaadcel die bij de eicel komt en die nestelt zich dan in de baarmoeder en dan heeft er een bevruchting plaatsgevonden," zeg ik, ook al ben ik hier niet het handigst in om het uit te leggen.

"Kan dat nu al bij Thomas en mij?" Vraagt Mark nieuwsgierig en ik kuch even.

"Nee, de zaadcellen worden eigenlijk pas geactiveerd tijdens de puberteit, in normale omstandigheden dan toch. Ik raad je sowieso aan te wachten tot je een jaar of zestien bent en dan heb je dingen als condooms om ervoor te zorgen dat er geen kindje komt wanneer je daar nog niet aan toe bent," zeg ik waarna Mark knikt. "En nu klaarmaken voor school jij," zeg ik tegen hem.

"Moet ik weer naar school?" Vraagt hij zielig.

"Ja, je kan niet eeuwig thuisblijven," zeg ik.

"Maar Thomas wel," zegt Mark.

"Hij heeft een goede reden om nog even niet naar school te gaan. Over twee weken gaat hij ook weer, kom," zeg ik en ik moedig Mark toch wat aan om zich klaar te maken, anders komt er echt niks van.

Reacties?

Reacties (1)

 • Luckey

  Hahaha
  Mark je wacht met kindjes maken hoor
  Nu naar school anders kan je geen goede baan vinden

  3 weken geleden
  • syllie1992

   Hahah, ja, Mark kan inderdaad maar beter wachten daarmeexDSchool is voor nu inderdaad belangrijker zodat wnnr ie later wel een gezin heeft, hij goed voor z'n gezin kan zorgem:)

   3 weken geleden
  • Luckey

   Ja dat moeten ze erin knallen
   Want hij is maar een kind
   En moet aan andere dingen denken als baby krijgen

   3 weken geleden
  • syllie1992

   Uhu, klopt. Tom en Bill zullen goed op hem letten:)

   3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen