Bill POV.

Die avond zit ik dicht tegen Tom aan. Niek gaat nog altijd door mijn gedachten, gedachten die ik niet kan stoppen, maar die eigenlijk wel moeten stoppen. "Moest je wennen aan het nieuwe huis, dat je daarom een aantal maanden wat afstandelijk was?" Vraagt Tom ineens.

"Nee, ik, ik weet niet wat het was, maar het was stom, want ik houd zoveel van jou," zeg ik en dat is de waarheid. Diep van binnen zijn die gevoelens voor Brian er ook nog steeds, maar dat zijn gevoelens waar ik nooit meer wat mee ga doen.

Wanneer de bel gaat sta ik op en ik kreun even pijnlijk. "Ehm, Bill, is alles okay?" Vraagt Tom en ik knik gelijk. Ik kan hem moeilijk vertellen dat ik eerder vandaag ben bevallen van andermans baby.

Ik loop dan door naar de deur en zie Brian daar met Niek staan. "Is alles okay met hem? Hij heeft toch niet nu al last van krampen?" Vraag ik bezorgd en ik pak Niek van Brian over, maar merk dat Niek gewoon rustig is. "Wat kom je doen? Het mij nog moeilijker maken?" Vraag ik dan.

"Wacht gewoon af," fluistert Brian mij toe en ik knik even.

"Wie is dat kleintje?" Vraagt Tom.

"Dat is Niek. Een one night stand kwam opeens met hem aanzetten, maar ik heb natuurlijk geen spullen en, ik weet gewoon nog even niet wat ik met een baby aan moet," zegt Brian en ik kijk hem verrast aan.

"Dat heeft altijd tijd nodig. Hoe kan iemand nou een baby bij jou droppen zonder ook maar iets van spullen?" Vraagt Tom en ik kijk even naar de grond. "Wat zou je er van vinden als wij hem tijdelijk opvangen? Dan kan jij alles klaarmaken. Wij hebben hier nog wel spullen staan," zegt Tom.

"Okay, dit zijn vast wat spulletjes die ik wel al gekocht had," zegt Brian en hij geeft de spullen aan Tom.

"Ik, ik moet nog even wat met Brian bespreken," zeg ik dan tegen Tom en hij knikt waarna ik Niek aan Tom geef.

Wanneer Tom weer naar de woonkamer loopt, loop ik met Brian naar buiten. "Je meende het niet toen je zei dat je het nog niet kan, toch?" Vraag ik.

"Nee, natuurlijk meen ik dat niet. Ik ging de babykamer klaarmaken, ik was zelfs al bezig, maar toen zag ik jouw blik weer voor je, ook al was het mooi meegenomen dat Tom net zelf met dat aanbod kwam," zegt Brian.

"Zo is Tom. Als hij kan helpen zou hij altijd hulp aanbieden," zeg ik en Brian knikt even. "Dank je," zeg ik dan en ik druk een kus op z'n wang waarna ik hem ook nog een knuffel geef.

"Ik weet dat je bang bent dat Tom achter ons geheimpje komt, maar om ook nog jouw pijn voor hem te moeten verzwijgen, die onmogelijke opdracht wou ik niet aan jou geven," zegt Brian.

"Echt, dank je," zeg ik waarna ik naar binnenloop en de deur sluit en in de woonkamer zie ik Tom met Niek op de bank zitten, dus ik ga naast ze zitten en leg mijn hoofd op Tom z'n schouder terwijl ik naar Niek blijf kijken.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Oh god
    Dit gaat fout
    Tom gaat dingen van Bill herkennen in Niek

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen