Tom POV.

Bill pakt de folder van het adoptiebureau, die ik in de kast had opgeborgen. "Hier, het telefoonnummer," zegt Bill en ik knik even waarna ik begin te bellen.

Ik leg eerst alles uit en noem Myrthe d'r naam. "We kunnen u helaas niks meedelen daarover," zegt de vrouw.

"Maar ze heeft het kind afgestaan zonder dat ik het wist. Ik ben de vader en was er nooit mee akkoord gegaan. Mag ik op z'n minst weten of het een zoon of een dochter is? En een voornaam?" Vraag ik, ook al weet ik dat, dat weten het misschien alleen nog maar pijnlijker maakt.

"Één momentje, we komen zo bij u terug," zegt de vrouw.

"Okay," zeg ik waarna ik geduldig afwacht.

"We mogen een uitzondering maken voor u. Het is een meisje met de naam Conny," zegt de vrouw.

"Okay, bedankt voor de informatie," zeg ik zachtjes waarna ik ophang. "Een dochter met de naam Conny," zeg ik zachtjes tegen Bill en hij knikt even.

"Is dat echt alles dat je voor elkaar kan krijgen?" Vraagt Bill.

"Ik denk het. Die mensen hebben niet voor niks voor een gesloten adoptie gekozen. Die zitten ook niet te wachten op iemand die alsnog haar komen opeisen," zeg ik zachtjes en ondanks dat ik haar wel in mijn leven wil weet ik dat ik het eigenlijk niet zou kunnen maken.

Bill legt dan z'n armen om mij heen en geeft mij een kusje. "Je mag verdrietig zijn schat, zelfs al maak je deze keuze nu," zegt Bill zachtjes en ik knik langzaam.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Ahw
    In elk geval heeft zijn kind nu een naam
    Dat zal tom al wat meer rust kunnen geven

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen