Bill POV.

Wanneer mijn telefoon gaat neem ik op. "Hallo, Patrick en Mary hebben ruzie gehad. Zouden we een gesprek kunnen hebben?" Vraagt hun juf.

"Ehm, ja, ik kom er gelijk aan," zeg ik waarna ik bijna gelijk vertrek.Eenmaal op de school aangekomen loop ik naar binnen totdat ik bij het lokaal aankom. "Papa!" Roept Mary en ze geeft mij gelijk een knuffel.

"Hey lieverd," zeg ik en ik hurk voor haar neer en druk een kus op d'r wang waarna ik naar Patrick kijk die nors voor zich uit kijkt. "Waarover hadden jullie ruzie?" Vraag ik dan aan Mary.

"Ik maakte tekening voor papa Tom, maar Patrick zei dat papa daar niet blij van zou worden en scheurde het," zegt Mary en ik zie weer tranen bij haar ontstaan.

"Patrick, kom eens hier," zeg ik en Patrick komt mijn kant uitgelopen. "Papa Tom had een tekening van Mary wel leuk gevonden. Dat weet ik zeker," zeg ik tegen Patrick, die dan weg kijkt en ik besef dat het Patrick misschien meer raakt om Tom zo te zien dan dat ik door heb gehad.

"Papa Tom wordt daar niet beter door papa," zegt Patrick en ik wrijf over z'n wangetje.

"Maar papa Tom vind het wel fijn als jullie laten zien dat jullie van hem houden," zeg ik en Patrick knikt langzaam waarna ik hem tegen mij aantrek. Ik zal vanaf nu nog wat beter op de kinderen gaan letten.

"Het is misschien beter als één van de twee naar de nadere kleuterklas gaat," zegt de juf dan.

"Dat is niet nodig. Het is al opgelost," zeg ik. Dat ze af en toe ruzie hebben is normaal, zeker wanneer emoties het overnemen. Ik wil ze door één zo'n ruzie nog niet uit elkaar halen op school. Pas als het vaker zou gebeuren zou ik daarover nadenken.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Die juf is ook best gemeen
    Meteen uit elkaar trekken
    Ben met Bill eens

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen