dark blue dress • black heels • silver necklace with a P

De Selwyns waren er echter helemaal niet ieder moment. De avond viel en het begon langzaam te schemeren. Met tegenzin stond Pandora op van haar bed en kleedde zich om. Na nog een blik te werpen op haar slaapkamer, besloot Pandora naar beneden te gaan, deze veilige wereld zou ze straks weer betreden. Eerst moest ze deze avond zien te overleven. Pandora liep de vele trappen van het hoge statige pand af naar beneden. Op het moment dat ze in de hal van de begane grond stond werd er op de deur geklopt.
Perfect timing dacht Pandora. Ze opende de deur en vond daar de familie Selwyn. Pandora zei niets. Ze keek de twee mannen onderzoekend aan. Cygnus was een man met een kille uitstraling, hij leek wel van steen. Zaheer was gekleed in een wit overhemd en donkergroene trui. Pandora keek hem aan in zijn lichtgroene ogen. Hij was een knappe verschijning.
"Hallo." begroette Pandora de gasten van die avond met een dromerige stem.

Pandora hoorde voetstappen haar kant op komen.
"Oh, jullie zijn er al!" Hoorde ze de stem van haar moeder. Ze liep snel op haar hoge hakken en duwde Pandora aan de kant. "Ik zie dat jullie mijn dochter, Pandora al hebben ontmoet." Annie begroette Cygnus met één kus op zijn wang en stak haar hand uit naar Zaheer.
"Jij moet de geweldige zoon van Cygnus zijn." Pandora vond de stem van haar moeder vreselijk slijmerig. "Wat fijn om je te kunnen ontmoeten, Zaheer."
Annie knikte goedkeurend bij het zien van Zaheer. "Kom binnen, kom binnen!"
Pandora liep voor haar moeder en de gasten aan richting de eetkamer. Haar vader zat in de hoek met zijn leesbril nog op zijn neus en met een boek in zijn hand. Kort wisselden ze een veelzeggende blik uit. Pandora glimlachte. Haar vader begreep ten minste dat het gedrag van haar moeder niet normaal was.
"Daar gaan we dan." Zei William Lovegood met een gedempte stem. Hij zette zijn leesbril af, lege zijn boek aan de kant en stond op. "Hou je gedeisd, he." zei hij tegen Pandora, half serieus en half grappend. Hij tikte haar neus aan en draaide zich toen om naar de deur opening om de gasten te verwelkomen.

Hoewel haar moeder voor de rest van de avond obers en een kok had ingehuurd om de avond te verzorgen, had ze Pandora ook op het hart gedrukt dat zij het eerste glas champagne moest aanbieden aan hun gasten. Op die manier kon ze meteen contact maken met de jonge Selwyn. Pandora was niet van plan om nu al voor ophef te zorgen en deed stil wat van haar verwacht werd.
Cygnus kwam binnen en Pandora bood eerst Cygnus een glas champagne aan. Normaliter liet haar moeder haar niet drinken, maar deze dinertjes waren de enige uitzondering. Cygnus keek haar niet aan terwijl hij het glas champagne overnam en meteen het gesprek met Annie aankoopte. Pandora gaf haar moeder een glas en vervolgens haar vader. Toen ook Zaheer de ruimte betrad pakte Pandora de laatste twee glazen van de tafel en liep op Zaheer af.
"Een toost?" stelde Annie voor.
Pandora bood het glas aan Zaheer aan zonder iets te zeggen, maar zocht opnieuw zijn groene ogen op.
"Op een prachtige toekomst, werk én privé, voor de familie Selwyn én Lovegood." Bracht Annie uit. Ze liet haar glas tegen dat van Cygnus aantikken. Pandora bracht haar glas tegen dat van Zaheer aan.
Met één zwiepje van haar toverstok startte Annie de grammofoonplaat die in de hoek van de kamer stond en begon onrustige jazz muziek de ruimte te vullen . Zo te zien kon het feest beginnen.


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen