Bill POV.

"Papa, ik wil blauw, geel en rood papier!" Roept Patrick.

"Ik zal even kijken of ik dat kan vinden," zeg ik waarna ik de bak met knutselspullen pak en daar doorheen begin te spitten. "Aah, kijk, hier lieverd," zeg ik en ik leg de juiste kleuren papier voor hem neer, ook al snap ik niet precies wat hij allemaal aan het doen is. Bij Mary is het duidelijk, zij maakt een tekening, in hoeverre je er iets in kan herkennen, maar Patrick, ik weet niet wat hij maakt.

"Kijk papa, dit is onze familie," zegt Patrick, waarna duidelijk wordt dat de gele kleur voor Tom en mij staat, de blauw kleur voor de jongens en de rode kleur voor de meiden. Het is alleen dat hij het als propjes heeft gemaakt waardoor het niet heel mooi oogt.

"Kom eens lieverd. Geef mij eens zo'n wit vel," zeg ik en dat is wat Patrick dan doet waarna ik de propjes op het papier wat samenvoeg totdat er echte personen ontstaan. "Dit is beter, toch lieverd?" Vraag ik en Patrick knikt even.

"Ik vind knutselen niet zo leuk," bekent hij dan en ik lach even.

"Dat hoeft ook niet. Daarom heb ik jou even geholpen," zeg ik, want Mary probeert echt moeite te doen en bij Patrick, ja, hij wou het wel, maar omdat hij het niet leuk vind stak hij er weinig tijd in. "Ben jij ook klaar Mary?" Vraag ik dan en ze knikt waarna ik met de kinderen naar beneden loop.

"Papa, papa, kijk wat we gemaakt hebben!?" Roept Mary, die al naar Tom toe rent terwijl Patrick mijn tempo aan blijft houden.

"Ben je okay?" Vraag ik en Patrick knikt even, maar ik begin hem inmiddels wat beter door te krijgen. Hij voelt zich er duidelijk niet prettig bij om z'n andere vader te zien zoals hij nu is. "Ik ben bij je, ja?" Zeg ik daarom en Patrick knikt langzaam, maar wanneer we bij Tom staan begint Patrick ineens te huilen en ik neem hem gelijk in mijn armen. Het is zo stom van mij dat ik zelden heb nagedacht over hoe dit de kinderen zou kunnen beïnvloeden, ook al lijkt Patrick degene te zijn die er het meest moeilijk mee heeft.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Ahw arme Patrick komt goed!
    Papa Tom word de oude uiteindelijk

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen