Foto bij 143 - It's not the same

[Maud P.O.V.]
“Oh my god, Maud! Is that a bitemark?!”
Je werpt een blik naar je enkel en kruist dan snel je voeten, waardoor de tandafdrukken die Bill heeft achtergelaten niet meer te zien zijn. Vanuit je ooghoeken zie je hoe Bill betrapt zijn ogen neerslaat, terwijl de rest je afwachtend aankijkt. Je zucht en pakt je kop koffie van de tafel.
“I just wanted to make sure that Bill didn’t feel the need to, uh, help himself again,” leg je ongeïnteresseerd uit. Vince trekt verontwaardigd zijn wenkbrauwen op, wat er voor zorgt dat je in de lach schiet. “Oh, come on. As if it’s a secret that we have sex.”
“There is a huge difference between just having sex and this,” vindt Vince. “I didn’t know you guys were into-“
“We did,” kapt Sophia hem af en je werpt haar een dankbare blik toe, maar kennelijk iets te vroeg. “Big deal, Vince. If you weren’t snoring that loud, you would have heard them, too.”
De slok koffie die je net genomen hebt, proest je over de tafel en Roos weet uiteindelijk tussen haar lachen door uit te brengen: “Let’s just eat and get you all out of here. We have a busy day ahead.”

De dagen tot de crematie van je oma schieten aan je voorbij. Hoewel Sophia en Roos de afleiding vast goed bedoelden, was het laatste waar je nu op zat te wachten om diehard aan de slag te gaan met weddingplannen. Aan de andere kant zien jullie elkaar nu al zo weinig in het echt en scheelt het je uiteindelijk misschien nog wel een extra reisje naar Nederland. Ze hebben er kennelijk voor gekozen om van hun bruiloft een destination wedding te maken en, hoewel ze je ervan verzekeren dat ze je dat al vanaf het begin af aan geprobeerd hebben uit te leggen, kan je je daar niks meer van herinneren. Hoe dan ook wordt er nu van je verwacht dat je nog een keer een weekend terug komt om samen met ze de venue te bezoeken. Het idee alleen al om die hele reis voor een weekend te maken vermoeid je, maar je besluit er maar niks van te zeggen. Als je zo de verhalen aanhoort van hoe ze over ieder klein dingetje al meningsverschillen hebben, is het laatste wat je wil ze ook nog een reden geven om boos op jou te worden. Dus in plaats daarvan stem je ermee in om het laatste weekend van maart terug te komen, wetende dat je 30 en 31 maart toch vrij bent in verband met Memorial Day. Wel heb je ze laten beloven dat je jouw fitting voor de jurk die je van ze moet dragen ook dat weekend kan doen, zodat je daar niet nog een keer voor op en neer hoeft. Bill heeft zich redelijk rustig en op de achtergrond gehouden de afgelopen dagen, maar nu jullie weer terug bij je moeder zijn, kan hij het niet laten om te klagen over de manier waarop Sophia en Roos dit hebben aangepakt. Als hij merkt dat jij er niet naar wil luisteren, projecteert hij zijn klaagzang op je moeder.
“Don’t you think it is ridiculous that they’re expecting her to focus on cakes and dress now, days before gran’s cremation?” briest hij. Een kleine glimlach verschijnt op je gezicht als je hoort hoe hij je oma ‘gran’ noemt, maar je blijft stug naar je laptop staren. Je zou toch echt het laatste resultaat van je deadlines moeten terug krijgen voor middernacht, en het is inmiddels al bijna elf uur. Door alles wat er de afgelopen tijd gebeurd is, zou je het bijna zijn vergeten, maar toen je moeder ernaar vroeg, realiseerde je je ineens hoe hard de afgelopen weken voorbij gevlogen zijn. Het is voor het eerst sinds de deadlines dat je überhaupt je schoolmail hebt geopend en tot je grote opluchting heb je tot nu toe alleen maar voldoendes terug. Sommige zijn magere 5.5’en, maar andere zijn ruime 8’en. In principe maakt het niet uit of je dit laatste vak hebt gehaald als het gaat om beginnen aan je afstudeerstage, maar je wil zelf toch wel graag weten of je nog een herkansing moet doen of niet.
“I don’t know,” zucht je moeder. “Maybe they were just trying to distract her?”
Bill moppert iets terug, maar je hebt de focus niet om mee te krijgen wat hij zegt: er komt net een mailtje binnen met het laatste resultaat!

Reacties (2)

 • Pineapple20

  Ze zal ze vast wel door zijn 😌
  ❤️❤️

  3 weken geleden
 • Luckey

  Oh laat die goed zijn!!
  Beetje goed nieuws is ook wel goed

  3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen