Tom POV.

"Bill, ik snap dat het allemaal niet makkelijk is, maar het komt goed met Niek. Met wat geluk komt zijn eerstvolgende aanval pas over meer dan een jaar," zeg ik.

"En als het misgaat wordt hij maar twee," zegt Bill zachtjes.

"Je komt met Niek bij mij wonen," zeg ik dan toch en Bill kijkt mij verbaasd aan.

"Echt?" Vraagt hij.

"Natuurlijk," zeg ik, want Bill heeft een supportsystem nodig en hij kan dat misschien ook van z'n vaders krijgen, maar ik betwijfel of Bill al z'n gevoelens met z'n vaders heeft gedeeld.

"Dank je Tom," zegt Bill en ik knik even waarna de dokter naar ons toekomt.

"Jullie mogen naar jullie dochter," zegt de dokter dan.

"Is ze okay?" Vraagt Bill.

"Ja, de pijn is weer weg," zegt de dokter en we knikken en ik kijk even naar Niek die nog steeds huilt.

"Kom," zeg ik en ik til Niek op en gelijk begint hij harder te huilen, want even was ik vergeten dat ik een vreemde voor hem ben. "Sorry," zeg ik en Bill pakt het over.

"Het is okay, laten we naar onze dochter gaan," zegt Bill en ik knik even waarna ik samen met Bill de ziekenhuiskamer inloop. "Hey lieverd," zegt Bill en hij zet Niek weer terug zodat hij Chloé kan knuffelen.

"Papa, de juf dacht dat jullie mij pijn deden," zegt Chloé en Bill kijkt onze dochter met grote ogen aan.

"Maar ze weten van jouw buikpijn," zegt Bill waarna hij ineens dubbelklapt van de pijn en ik leg gelijk mijn arm om Bill heen.

"Lieverd, jouw broertje blijft bij je, papa en ik moeten even weg," zeg ik tegen Chloé.

"Maar door hem zijn jullie uit elkaar," zegt Chloé verdrietig.

"Dat is niet zo lieverd, okay?" Zeg ik en ik geef haar een kus waarna ik Bill mee neem en uiteindelijk wordt er een echo gemaakt.

"Alles ziet er nog goed uit. Het kindje groeit goed, precies zoals het moet," zegt ze. "Kan het zijn dat je de laatste tijd onder veel stress staat?" Vraagt ze en gelijk zie ik Bill wegkijken. Ja, het is de juiste beslissing geweest om toch te besluiten hem bij mij te laten intrekken, want ik zorg er dan wel voor dat hij niet te veel stress meer gaat hebben. Het is niet goed als hij zich alleen maar zorgen maakt om wat er met Niek kan gebeuren, want het grootste deel van de tijd heeft hij net zoals Chloé nergens last van.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Vind Tom wel snel veranderen van gedachte maar wil beter voor zijn kind ook

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen