Gelukkig zijn mijn vier uur met Celese een stuk aangenamer dan die met Luna: na een uurtje glimlachen, lopen en poseren, besluit mijn begeleidster dat mijn uitstraling wel goed genoeg is, zeker aangezien ik niet charmant hoef te zijn, en de rest van de tijd besteden we aan het kijken van een aantal recente modeshows. De echte uitdaging blijkt echter daarna te komen, als ik en Ada opnieuw naar het correctiecentrum worden geëscorteerd om ook ons uiterlijk voor te bereiden op de show van vanavond.

Doordat mijn voorbereidingsteam hun werk voor de openingsceremonie grondig gedaan heeft, zijn ze al snel klaar met het basiswerk, en wordt het grootste gedeelte van het epileren en harsen me deze keer bespaard. Ik voel me daardoor echter niet minder naakt en kwetsbaar, want hoewel er geen ‘drastische maatregelen’ genomen hoeven te worden, zoals ze het zelf noemen, wordt het nog steeds van me verwacht dat ik al mijn kleren uittrek.

Lars fluit als ik mijn shirt uittrek. “Weet je, Blue van District 8 was over die Flynn aan het opscheppen, maar wij hebben het ook lang zo slecht nog niet. Ik denk dat ik gewoon terug op ga scheppen, als ik haar en de rest van dat voorbereidingsteam weer zie,” zegt hij met een knipoog, waardoor ik het bloed naar mijn wangen voel stijgen en meteen weer mijn shirt aan wil trekken, maar Lars heeft hem al van me aangepakt. “Die trainingen hebben je meer dan goed gedaan, jongen. Hard gewerkt?”

Ik knik en schuifel ongemakkelijk een klein stukje naar achteren, maar Ivma duwt me zachtjes terug. Ik weet heus wel dat die paar dagen echt niet veel gedaan kunnen hebben voor mijn postuur en spieren, maar ik heb zo het vermoeden dat Lars probeert me iets beter te laten voelen over het feit dat ik in Spelen zit waar ik dan misschien wel een zeven waard mag zijn, maar ruim de helft van de jongens op een of andere manier hoger weet te scoren. Het is niet erg effectief, helaas, want het maakt alleen maar dat ik hier graag weg wil.

“Zo te zien wel,” antwoord Nitsuj op Lars, als hij mijn hand vastpakt om mijn nagels bij te vijlen. Mijn knokkels zijn nog steeds een beetje geschaafd en beurs en mijn handen zijn ruw van het klimmen, hoewel het niet echt pijn meer doet. “Lieve hemel, het lijkt wel alsof je een muur geslagen hebt.” Nitsuj klakt met zijn tong, terwijl ik probeer niet al te schuldbewust te kijken.

“Ik heb een paar best, ehm, intense dagen gehad,” verdedig ik mezelf. “Veel getraind bij man-tot-man en het klimonderdeel.” Het is niet de volledige waarheid, maar het lijkt mijn voorbereidingsteam in ieder geval tevreden te stellen voor nu, waardoor ze rustig aan de slag gaan met mijn handen weer grotendeels oplappen. “Is dit wel echt nodig?” vraag ik, als Ivma een groene zalf op mijn knokkels smeert. “Misschien krijg ik wel weer handschoenen aan, en dan is er sowieso niets van te zien.”

“Oh, zeker wel,” zegt Ivma meteen. “Ik weet niet precies wat je outfit wordt, maar dit is niet alleen om je huid weer helemaal mooi te maken. Het is een nieuwe ontwikkeling op medisch terrein hier in het Capitool: een zalf die het genezingsproces van oppervlakkige wonden enorm kan versnellen. Extreem handig, uiteraard, maar het grootste voordeel is misschien wel dat je huid er heerlijk zacht van wordt.”

“Oh. Dat is mooi?” zeg ik, en aan de knikkende gezichten te zien was dat het juiste antwoord, maar het idee dat een dergelijk geneesmiddel de districten niet gebruikt omdat mensen zoals zij het graag als handcrème gebruiken, zit me niet lekker. Maar ik zeg er niets over, en laat de gedachte zo snel mogelijk weer los. Het interesseert me niet wat er in onze - nee, mijn vaders - kliniek gebruikt wordt.

Even werkt het drietal door, terwijl ze rustig praten over hoeveel zin ze hebben in vanavond, en hun speculaties over wat de andere tributen en Caesar zullen dragen met me delen, maar dat legt Lars een hand op mijn schouder en kijkt me peilend aan. “Sorry als dit onbeleefd is, maar ik moet het toch even vragen,” zegt hij, op een toon die niets goeds voorspelt. “Ik las een heel overtuigend artikel op TributesDaily, maar de moet je bronnen natuurlijk waar mogelijk controleren, dus ik dacht, ik kan het het beste gewoon direct aan jou vragen: zijn de geruchten over jou en Daniel waar?”

Mijn ongemakkelijkheid over het naakt zijn lijkt ineens niets meer. Het voelt alsof ik in het oog van een storm sta, in gespannen stilte, voordat ieder moment om me heen een hel uit kan breken. “Welke geruchten?” vraag ik, maar mijn stem is hoger dan de bedoeling was, terwijl mijn hart veel sneller bonkt dan zou mogen, zo luid dat het niet anders kan dan dat mijn voorbereidingsteam het ook hoort. Gedachten cirkelen zich om me heen, in plaats van dat ze rustig voorbij drijven, en er is er niet één die hier zou mogen zijn. Er is niets, vertel ik mezelf en mijn gedachten, roddels hebben geen echte macht. Er is geen reden om in paniek te raken. Je weet niet eens waar dit over gaat.

Maar het probleem is dat ik dat wel weet, en dat dat bevestigd wordt als Lars een vlugge blik met Nitsuj, die gebaart dat hij door moet gaan. “Oh, waarschijnlijk niet dan,” zegt Lars snel. “Roddelpers, hè, altijd hetzelfde liedje. Je gaat één keer na een feestje en de volgende morgen lees je op een website dat je zogezegd een ‘wilde nacht’ gehad hebt met een vriend van je. Geen zorgen jongen, het gebeurt de beste van ons.” Hij lacht en maakt een wuivend gebaar, terwijl hij zijn arm om Nitsuj heen slaat.

“In jullie geval was het daadwerkelijk waar, sufkoppen,” mompelt Ivma, terwijl ze me snel een stukje bij de twee grinnikende mannen wegtrekt. “Trek je maar niets aan van hen, ze maken het allemaal weer veel dramatischer dan het is. Het artikel waar ze het over hebben stelde eigenlijk niet zoveel voor: een paar foto’s van jullie tweeën, en de suggestie dat er iets speelt tussen jou en Daniel. Er is over bijna iedere tribuut wel zo’n artikel geschreven, kijk maar.” Ze trekt haar telefoon uit het borstzakje van haar tuinbroek, klinkt op een paar knoppen en laat me dan het forum van TributesDaily zien, waar de gekste koppen voorbij komen: van theorieën over hoe Aderyn mogelijk een ondode is - waar ik me zonder ze te lezen volledig bij aansluit-, tot diepgaande analyses over Parveens achtergrond en kansen, en van een totaal uit de hand gelopen discussie tussen #TeamMalex en #TeamFlalex, wat dat ook mag betekenen, tot speculatieve teksten over Florians relatie met Samuel.

Ik kan een grinnik niet onderdrukken, als mijn blik op dat laatste valt. “Florian en Samuel?”

“Ik weet het, het is bizar,” lacht Ivma, terwijl ze haar telefoon weer wegstopt. “Heel schattig, maar bizar. In de wandelgangen heb ik wat gefluister opgevangen over dat die twee misschien samenwerken, en tja, op het internet verandert een bondgenootschap al snel in speculaties over geheime romances. Het lijkt zelfs te gebeuren als twee tributen elkaar duidelijk haten.” Ze haalt haar schouders op. “Ik las gisteren een bericht op het forum dat beweerde dat zowel May als Flynn eigenlijk niets met Alex wil, maar dat ze hem gebruiken om de ander jaloers te maken en dat ze eigenlijk gewoon elkaar willen. Geloof me, een groot deel op deze site geeft best veel interessante informatie over de tributen, maar als je het forum bekijkt, kom je eigenlijk alleen maar roddels tegen.”

“Dat zal het dan wel zijn,” zeg ik snel, voordat ze verder kan ratelen. “Ik bedoel, Day en ik hebben een officieel bondgenootschap. Dat zal vast de reden zijn dat, nou ja-” Ik zucht, niet goed in staat om de juiste woorden te vinden. “We hebben niet- Ik ben niet- We zijn alleen bondgenoten, de rest zijn allemaal leugens.”

“Lars had het niet moeten vragen, maar hij is gewoon veel te nieuwsgierig.” Ze zucht en kijkt naar haar twee collega’s, die inmiddels elkaars armen stevig om elkaar heen geslagen hebben en heel erg druk bezig te zijn met hun zoen, waarna ze nogmaals zucht en in haar handen klapt. “Mannen, bewaar dat nou voor thuis. We zijn aan het werk hier, hup.”

Lars laat zijn partner los en stapt met een schaapachtige grijns een stukje achteruit. “Jullie leken druk bezig,” zegt hij verontschuldigend, waarna hij weer in zijn make-up doos begint te rommelen. “Dus ik dacht dat we pauze hadden.”

“We gaan alweer bezig,” vult Nitsuj hem aan, terwijl hij nog snel een blik met zijn collega uitwisselt. “We willen natuurlijk niet dat onze tribuut het koud krijgt.”

“De zon die het koud krijgt?” Lars kijkt op, en barst in gegrinnik uit voordat hij verder kan praten. “Bijzonder.”

“Ik heb het al koud,” protesteer ik zachtjes, maar ik weet dat het niet bijster veel zin heeft, want beide mannen hebben inmiddels volledig de slappe lach. Ik grijp die kans echter om snel een badjas aan te schieten - als het goed is zijn we sowieso bijna klaar.

Ivma legt de laatste hand aan mijn haar, waar ze met de nodige tegenzin van haar en haar collega’s de glitters uit gewassen heeft - op aandringen van mijn zus, waar ik haar voor zal moeten bedanken -, en geeft me een schouderklopje. “Ik weet niet wat Julius voor je ontworpen heeft, maar het is vast stralend. Ons motto is ‘dress to impress’, weet je nog? Je ziet er super uit, dus je gaat het publiek vast helemaal inpakken tijdens de interviews.”

“Ja, bedankt,” mompel ik. Maar terwijl ik me richting de volgende kamer begeef, duizelt het me van roddels, leugens waarheden en een storm van donkere gedachten, die me telkens weer terugbrengen naar één paar grijsgroene ogen.

Reacties (4)

 • Incidium

  TributesDaily! Love it. Arme Chris tho. Chris en Day, een 'wilde nacht'? Leuke gedachte:D
  Oh mijn god May en Flynn pff ik houd normaliter van de love triangle fixen door het midden ervan eruit te gooien, maar dit is wel heel bizar.
  Bijzonder dat er niks op de fora staat over Fladey. Dat betekent dat Florian het allemaal zelf aanwakkert met zijn interview, wat een power move, love it.
  Die pun was verschrikkelijk en ik haat je

  1 week geleden
  • Samanthablaze

   Dat zou een hele extreme enemies to lovers zijn. Maar hé, mensen shippen alles
   Ik geloof dat er op dit punt ook nog niet super veel gebeurd is tussen hen dat er niet op duidt dat ze elkaar haten, maar er is probably wel wat, want let's face it, dit is het Capitool en iedereen wordt geshipt met iedereen
   Ik kon die kans niet laten liggen

   1 week geleden
  • Incidium

   vgm probeerde adey florian te kussen in de lift waar may en alex bij waren? Idk, May en Alex waren wel druk bezig met ahum iets anders

   1 week geleden
  • Samanthablaze

   Woah dat was een ding? Dan gaan daar vast wel geruchten over. En die maakt Florian dan in één keer allemaal erger

   1 week geleden
 • Duendes

  Random besefmoment trouwens maar #TeamFlalex is echt wel een gemiste kans qua shipnaam want ze hadden kunnen zijn van "nee #TeamMalex is niets, kijk maar naar de naam #TeamFlex is zeker wel beter want duhu zieke flex op jullie" maar in plaats daarvan viel de keuze op Flalex wat klinkt als de combinatie dus vla en een soort wasmiddel oeps

  1 week geleden
  • Samanthablaze

   Oh absoluut maar Flalex is de TQG shipnaam
   Alynn had ook gekund maar dat klinkt als een voornaamxD

   1 week geleden
 • Megaeraaa

  Lieve hemel, het lijkt wel alsof je een muur geslagen hebt
  nee hoor, alleen maar gestampt

  Oh nee, die paniek! Och arme Chris!

  en van een totaal uit de hand gelopen discussie tussen #TeamMalex en #TeamFlalex
  dit zie ik zo voor mexD
  De TributesDayly is geweldig! (Buiten dat het Chris traumas bezorgt)

  1 week geleden
  • Samanthablaze

   Nee ik heb gecheckt en hij heeft ook een keer gestompt. Met zijn vuist
   Ja toch. Niets beter dan een prachtige stomme site waarop mensen roddelen

   1 week geleden
 • Duendes

  Ohmygosh Chris die zo awkward wordt van de complimenten over zijn uiterlijk is zo genieten hij is daar echt like shut up ga weg ik wil een badjas ughhh awh baby

  Het interesseert me niet wat er in onze - nee, mijn vaders - kliniek gebruikt wordt.

  Deze is echt wel kinda sad oef als zijn vader hem er niet zo in gedwongen had dan had hij dit echt best wel leuk kunnen vinden, maar nu is een trauma waar hij zich gewoon niet van los kan koppelen awh

  OHNO NEE NIET TRIBUTESDAILY DIT PAKT NIET GOED UIT OEPS OHNO arme Chris awh zoveel stress
  “In jullie geval was het daadwerkelijk waar, sufkoppen,” mompelt Ivma

  LOVE DIT OHMYGOSH wat heerlijkxDIvma is een Queen en ik ga echt stuk om alle topics die alleen nu al genoemd worden op TributesDaily het is zo genieten

  "Bijzonder."

  Ik zou willen dat mijn humor beter is dan dit maar ik had precies hetzelfde gezegd en geniet ervan oepsxD

  Maar gosh arme Chris awh dit is geen goede start van interviews oeps dit wordt nog een zware avond zo awh arme schat

  2 weken geleden
  • Samanthablaze

   I mean Chris is ook niet helemaal blind, hij weet dat er knappere tributen zijn en dat de complimenten meer een soort comfort zijnxD
   Klopt, hij koppelt dat alles nu meteen aan zijn vader en zet zich daar tegenaf en het maakt niemand blij
   TributesDaily is een oneindige bron van mogelijkheden en ik geniet er zo erg van. Like sure, er zijn formele interviews, maar als je gaat kijken naar wat fans enzo zeggen wordt het pas echt wild
   I know
   Oh true hij heeft nog heel veel voor de boeg

   2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen