Vrijwel meteen werd de deur geopend door een blond meisje van zijn leeftijd. Hij herkende haar vaag uit de gangen van Hogwarts. "Hallo." begroette Pandora hen met een dromerige stem. Ezra had gelijk, ze is echt een weirdo dacht Zaheer grimmig, terwijl hij haar een warme glimlach schonk en zijn hand uitstak om zich proper voor te stellen. Op dat moment hoorde hij de stem van een vrouw vanuit de gang naderen. “Oh, jullie zijn er al!” Meteen daarna werd Pandora aan de kant geduwd en verscheen mevrouw Lovegood in de deuropening. Zaheer kon in één opslag zien dat mevrouw Lovegood een prachtige vrouw was en begreep daarmee ook meteen waarom zijn vader haar zo hoog had staan. "Ik zie dat jullie mijn dochter, Pandora al hebben ontmoet." Ging Annie opgetogen verder terwijl ze Cygnus met één kus op zijn wang begroette. "Jij moet de geweldige zoon van Cygnus zijn." Richtte ze zich vervolgens op Zaheer waarna ze haar hand uitstak. "Wat fijn om je te kunnen ontmoeten, Zaheer." Hoffelijk schudde hij haar hand. “The pleasure is all mine, Miss.”
Annie knikte goedkeurend. "Kom binnen, kom binnen!"
      het huis van de familie Lovegood was statig en smaakvol ingericht. Zaheer kon zien dat hier met veel aandacht over nagedacht was. Via de hal kwamen ze in de eetkamer terecht, waar meneer Lovegood zojuist opgestaan was vanuit zijn stoel en zijn boek en leesbril weglegde.
      Na kennis gemaakt te hebben ging Pandora rond met glazen champagne. Ze hadden blijkbaar iets te vieren. Zaheer’s maag draaide zich echter alleen al om bij de gedachten aan alcohol. Hij had de afgelopen dagen iets te diep in het glaasje gekeken, maar zijn onderbuikgevoel vertelde hem dat het zonder alcohol een hele lange avond zou worden, waardoor hij het glas dankbaar van Pandora overnam. “Een toost?” stelde mevrouw Lovegood voor. "Op een prachtige toekomst, werk én privé, voor de familie Selwyn én Lovegood." Terwijl ze haar glas tegen dat van Cygnus aantikte. Op dat zelfde moment bracht Pandora haar glas tegen dat van Zaheer aan, waarbij zijn ogen die van haar vonden. Niet dat hij bijgelovig was, maar hij kon zeven jaar lang slechte seks zich niet echt veroorloven. Met één zwiepje van haar toverstok startte mevrouw Lovegood de grammofoonplaat die in de hoek van de kamer stond, waarna de kamer zich vulde met zachte jazz muziek. Dat was de start dat de avond kon beginnen. Ietwat verloren nipte Zaheer van zijn champagne. Het liefst had hij het glas meteen achterover gegooid, gevolgd met de rest van de fles, maar hij wist dat zijn vader dat niet zou waarderen. “Heb je een leuke vakantie gehad?” Vroeg hij Pandora om het ijs te doen breken. Hij hoopte maar dat ze snel aan tafel konden, zodat het gesprek minder geforceerd zou lopen. Waarom deed zijn vader hem dit aan? Weirdo Pandora stond namelijk niet echt hoog op zijn lijstje als hij een keuze had met wie hij zijn tijd zou moeten spenderen. Hij had zijn vrienden daarom ook nog maar niets verteld over dit etentje en dat was hij eigenlijk ook niet van plan om nog te doen. Hij had een reputatie hoog te houden en Pandora was nou niet iemand die bovenaan de sociale ladder stond. Ongemerkt liet hij zijn blik over haar heen gaan. Als ze wat meer op haar moeder had geleken had Pandora het ver kunnen schoppen in deze wereld. Zonde, eigenlijk want de dame in kwestie had zeer zeker potentie. Zijn blik kruiste die van zijn vader die hem aanspoorde om beter zijn best te doen. Daar had Cygnus geen woorden voor nodig, zijn blik zei echter al genoeg. “Heb je zin om weer terug te gaan naar Hogwarts?” Vroeg Zaheer dan ook maar verder. “Hufflepuff toch? Heb je het leuk daar?”.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen