Tom POV.

Wanneer we weer thuis zijn zitten Bill en ik met de zevenling rond de tafel. "Wanneer je, je keuze al zeker weet schrijf het dan op, wanneer dat nog niet het geval is laat je ons de twijfeldingen zien," zeg ik en de kinderen knikken waarna ze hun blaadjes naar ons toeschuiven en het blijkt dat de kinderen wel weten welke school ze leuk vinden.

"Mooi, dat is dan geregeld. Wij regelen jullie inschrijvingen dan wel," zegt Bill, want Bill weet net zoals mij dat, dat de enige manier is waarop we zeker weten dat het goed gaat. Niet dat er straks een kind is zonder school. Dat is een risico dat we niet moeten nemen.

"Moeten we bij jullie blijven?" Vraagt Tirza.

"Misschien wel handig, maar we roepen wel met wie we bezig gaan," zeg ik en Tirza knikt waarna ik naar het bovenste blaadje kijk. "We beginnen met Jack, de rest mag doen wat ze zelf willen," zeg ik en de kinderen knikken waarna ik naar Jack kijk. Eigenlijk degene die pas als laatste z'n keuze heeft gemaakt.

"We beginnen maar met jouw gegevens, he lieverd," zeg ik en Jack knikt terwijl hij met mij meeleest.

"Je niveau moet nu," zeg ik en daar vul ik BBL in en niet veel later kan ik het al inzenden. "Zo, dat is gebeurt. Kan jij David voor ons halen?" vraag ik en Jack knikt. David heeft het hoogste niveau van de kinderen, maar hij is ook de enige die uit zichzelf goed kan leren zonder de hulp van Bill en mij.

Reacties?

Reacties (1)

 • Luckey

  BBl is voor beroep onderwijs
  Vmbo mavo havo of vwo gaan ze doen

  Hihi slimme kinderen

  1 week geleden
  • syllie1992

   BBL is inderdaad ook voor beroepsonderwijs, maar diezelfde naam is ook onderdeel van VMBO, samen met KBL en TL (tenzij dat veramdert is)

   1 week geleden
  • Luckey


   Bij mij was het vmbo bb (is basis) kader of GL (gemengde leerweg)
   Het is zo lekker induidelijk
   Dacht alleen meteen bij bbL aan de beroep onderwijs.
   Ik kan het ook fout hebben

   1 week geleden
  • syllie1992

   Awh ja, dat snap ik. En het is ook best onduidelijk. Bij mij was het zo met BBL KBL en TL en op andere scholen is het weer anders. Dat kan soms inderdaad wat verwarrend zijn allemaal:)

   1 week geleden
  • Luckey

   Meen je niet!
   Het is echt verschillend!

   1 week geleden
  • syllie1992

   Uhu, klopt, en wie weet wat ze over 10 jaar weer bedacht hebbenxD

   1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen