dark blue dress • black heels • silver necklace with a P
"The pleasure is all mine, Miss." Klonk de stem van Zaheer slijmerig. Pandora had de neiging om te doen alsof ze moest kotsen, maar was wel slimmer dan dat te doen in het bijzijn van haar moeder.
Cygnus en Pandora haar moeder begroetten elkaar als oude vrienden.
Met de toost van Annie werd de avond ingeluid. "Op een prachtige toekomst, werk én privé, voor de familie Selwyn én Lovegood." Glazen werden tegen elkaar geklikt, zo ook die van Pandora en Zaheer. Annie Lovegood gaf één zwiepje met haar toverstok en de grammofoonplaat vulde de kamer met jazz muziek.
Haar moeder en Cygnus leken genoeg te bespreken hebben. Pandora zag haar vader er een beetje verloren bij staan. Dit waren nooit de situaties waarin hij zich thuis voelde, dat had Pandora dan van hem geërfd. Zelf stond Pandora naast Zaheer, wie er heel goed uit zag in zijn groene trui.
"Heb je een leuke vakantie gehad?" Vroeg Zaheer aan Pandora. Ze keek hem onderzoekend aan. Op school had hij nooit naar haar omgekeken, wat ze prima vond. Het was beter om niet op te vallen bij Zaheer en zijn clique. Ze stonden erom bekend om mensen te kleineren en het leven zuur te maken. Zijn vraag beantwoorden deed ze echter niet. Hij was niet de enige die geen zin had in deze avond. Waarom praatte hij uberhaupt tegen haar?
Pandora volgde Zaheer zijn blik de ruimte rond en zag dat hij en zijn vader een blik uitwisselden. Er ging een rilling over Pandora haar rug bij het zien van de manier waarop Cygnus Zaheer aankeek.
"Heb je zin om weer terug te gaan naar Hogwarts?” Vroeg Zaheer meteen. “Hufflepuff toch? Heb je het leuk daar?”
Er ging een lichtje bij Pandora branden, zij was dus niet de enige die gedwongen werd om zich vanavond te gedragen.
Pandora rolde met haar ogen. "Kom mee." zei ze, opnieuw zonder in te gaan op zijn vraag.

Ze zou doen wat haar moeder zei, maar daarmee was het dan ook wel gezegd. Ze kon er in ieder geval voor zorgen dat deze avond nog enigszins interessant zou worden.
Pandora pakte Zaheer zijn hand vast en liep richting de gang. Haar moeder keek haar vragend aan.
"Ik wil Zaheer ons prachtige nieuwe familieportret in de gang laten zien." Legde Pandora uit met haar dromerige stem. Het kwam op deze momenten goed uit dat haar moeder haar niet heel goed kende. Iedereen die close was met Pandora wist dat dit nooit iets was wat ze zou doen.
In de gang liet Pandora Zaheers hand los. Terwijl ze langs het portet liepen zei ze kort: "Tada.." Dit was echter niet waar ze naar op weg waren.
Zonder om te kijken liep Pandora verder richting de keuken. Daar waren vele obers en twee koks bezig met het voorbereiden van het diner.
Pandora liep door naar de achterkant van de keuken en draaide zich vervolgens om naar Zaheer.
"Wat een toneelstuk, he?" zei Pandora, half tegen zichzelf, half tegen Zaheer. In één teug dronk ze haar glas champagne leeg en pakte de fles champagne die op het aanrecht stond. "Ik heb trouwens een prima leuke zomer gehad, nee ik zit in Ravenclaw. Jij in Gryffindor toch?" zei ze, niet wetende of Zaheer haar gevoel voor humor zou waarderen. "en ik heb heel veel zin om terug te gaan naar het kasteel." beantwoorde Pandora al zijn vragen in één keer. "Wil jij ook nog een glas?" vroeg ze aan Zaheer, terwijl ze haar glas voor de tweede keer in schonk.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen