Tom POV.

Wanneer het van alle kinderen is ingezonden zetten Bill en ik ons weer op de bank. "Dat was nog best een gedoe," zegt Bill met een zucht en ik knik instemmend.

"Dat krijg je als ze alle zeven tegelijk moeten, maar het jaar waarin ze van de middelbare school afkomen zal niet voor ze allemaal gelijk zijn omdat niet elk niveau even lang duurt," zeg ik en Bill knikt.

"Gelukkig maar," zegt Bill en ik lach even, ook al verwacht ik dat ze tegen die tijd amper nog ons hulp nodig hebben met inschrijvingen voor een beroepsopleiding. "Waar is de tijd heen gegaan, he Tom?" Vraagt Bill en ik knik. Ze groeien snel op. Jaren die voor ons een eeuwigheid leken te duren toen ze we oud waren is bij onze eigen kinderen voorbijgevlogen.Een paar weken later moeten de kinderen al toelatingstoetsen doen om te tonen dat ze het niveau echt aankunnen. "Jullie kunnen het he," zeg ik tegen Jack, Tirza en Andy, aangezien zij vandaag aan de beurt zijn. De andere vier moeten morgen.

"Ik weet het niet papa," zegt Jack, ook al kan er bij hem niks misgaan, want lager kan hij niet. Als hij de test echt heel goed maakt zou hij zelfs nog iets hoger kunnen komen, maar daar ga ik niet vanuit. Het is gewoon Jack z'n ding niet en dat is helemaal niet erg. Als het niet in je zit als persoon dan zit het er niet in en dat moet je dan gewoon accepteren.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Ze kunnen dit !! Alle 7

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen