dark blue dress • black heels • silver necklace with a P
Zaheer zijn hand voelde warm aan, terwijl Pandora hem mee leidde naar de gang. Haar moeder had niks tegen op haar voorstel om Zaheer hun nieuwe familieportret te laten zien. Natuurlijk niet, het was haar paradepaardje van het huis op dit moment.
Tada..” Was het enige wat Pandora zei toen ze langs het schilderij in de gang liep. Ze was niet helemaal zeker of Zaheer nu even bleef staan of niet, zij vervolgende haar weg naar de keuken zonder om te kijken.
De vele obers en koks leken niet op of om te kijken naar de twee nieuwkomers, waarschijnlijk waren ze druk genoeg met het voorbereiden van de maaltijd. Wetende dat hun opdrachtgever geen fouten tolereerde.

Pandora adte haar glas. "Ik heb trouwens een prima leuke zomer gehad, nee ik zit in Ravenclaw. Jij in Gryffindor toch?" Ze wist niet zeker of ze Zaheer nu hoorde grinniken. “En ik heb heel veel zin om terug te gaan naar het kasteel."
“Ik weet dat ik bekend sta om mijn dapperheid, dus ik snap wel dat je denkt dat ik in Gryffindor zit.” zei hij vervolgens, en grijnsde breed. “En rood staat me trouwens ook erg goed.”
Pandora nam Zaheer langzaam in zich op, haar ogen gleden van zijn knappe gezicht tot zijn schoenen en weer terug om zijn groene ogen te ontmoeten.
"Ja, waarschijnlijk." Zei ze, alsof ze een algemeen bekend feit bevestigde.
Pandora werd op school vaak aangezien voor Hufflepuffer. Dat begreep ze ook wel. Naast haar beste vriend Ashley, zaten haar favoriete personen op Hogwarts bij die afdeling. Ze dacht aan Novalie en Julian, het was fantastisch dat ze hen bijna weer zou zien.

Pandora schonk haar zelf nog een glas champagne in.
"Wil jij ook nog een glas?" vroeg ze vervolgens aan Zaheer.
"De fles in voldoende." Hij nam de fles van haar over en nam een flinke teug van de peperdure champagne.
Ze kon niet anders doen dan zacht giechelen. Ze had niet verwacht dat Zaheer dat als reactie zou geven. Hij zag er niet uit alsof hij wist hoe hij het leuk moest hebben. "Mijn moeder vindt jou zo geweldig, ze zou dit eens moeten zien." Opnieuw, wist ze niet of ze dat tegen Zaheer zei of tegen haarzelf. Haar moeder moest eens weten. De perfecte schoonzoon dronk direct uit de fles... Ze zou waarschijnlijk een gilletje slaan van verbazing.

"Dus hoe vaak wordt jij verplicht aanwezig te zijn bij etentjes zoals deze?” Vroeg hij. Tot haar verbazing keek Zaheer haar recht in haar ogen aan. Er waren maar weinig mensen die comfortabel waren. Ash zei vaak tegen haar dat ze mensen niet zo direct moest aankijken, dat dat mensen ongemakkelijk maakte.
Pandora verbrak hun oogcontact dan ook niet. "Vaak... heel vaak, eigenlijk." vertelde ze Zaheer. "Maar deze zomer spant de kroon, ik denk dat ik deze zomer elke week 2 keer een nieuwe jurk aan heb gehad.. snap je?" Ze nam een slok van haar champagne. "Er is eigenlijk nooit iemand van onze leeftijd, dus speel ik vaak drankspelletjes met mezelf. Weet je wel? Drink elke keer als iemand geforceerd lacht... drink als een grap niet landt... oh en drink wanneer het woord netwerken valt..." legde Pandora zichzelf uit, terwijl ze in zichzelf grinnikte. "die doet het altijd goed..." Aan het einde van de avond was het meestal moeilijk om heelhuids alle trappen op te lopen met haar hoge hakken, maar het was heerlijk om vervolgens in slaap te vallen tegen Ashley aan. "Op die manier houd je het een beetje interessant... en verassend... En jij?" vroeg ze vervolgens heel direct aan Zaheer, nieuwsgierig naar zijn ervaringen met deze soort avonden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen