Margaret 'Margo' Graves
We've learned that quiet isn't always peace. - Amanda Gorman


› Naam
Margaret 'Margo' Graves

› Leeftijd
17

› Bloedstatus
volbloed of halfbloed, afhankelijk van de invulling van die termen
(al haar grootouders zijn tovenaars, maar haar grootvader langs vaders kant was een muggle-born)

› Afdeling
Gryffindor

› Innerlijk
empatisch › open › meestal jolig › emotioneel klankbord › meestal goedgehumeurd › onzeker › soms last van moodswitches › kan op slecht momenten heel erg in zichzelf terugslaan › paniekaanvallen › haat confrontaties


(...)      Margaret (ze wordt liefst ‘Margo’ of ‘Maggie’ genoemd) is een bijzonder open persoon: ze kan het met de meeste mensen wel goed vinden, en er lopen weinig mensen rond op de aarbol die ze helemaal niet kan luchten. Ze zou met zowat iedereen een praatje slaan in de gangen, op het Zwerkbalveld of op het terrein, en in het uitzonderlijke geval dat ze je echt niet mag, probeert ze je gewoon te vermijden of te doen alsof haar neus bloedt als het eerste niet lukt. Ze is er ook als de kippen bij om emotioneel klankbord te spelen voor zowat iedereen – vrienden of niet – en vult haar dagen zowat met te proberen te luisteren naar andermans problemen en te trachten hen beter te doen voelen.
      Die attitude komt echter voort uit een persoonlijke onzekerheid. Door de vele discussies en ruzies thuis in haar jeugd had ze zich tot een bijzonder stil persoon ontwikkeld, en veel vrienden had ze niet in haar eerste jaren op Hogwarts. Het is maar toen ze uit haar schulp begon te kruipen rond het derde jaar, dat ze met heel veel tijd, moeite en hulp van vrienden zich tot een socialer persoon ontwikkeld heeft. Haar onzekerheid is echter niet verdwenen: het is het verdriet dat ze gevoeld heeft van haar eenzaamheid dat geleid heeft tot haar openere persoonlijkheid; ze wil namelijk niet dat iemand anders zich zo voelt. Diep vanbinnen is die pijn echter nog niet verdwenen, en op slechte dagen heeft ze last van moodswitches. Ze kan dan opeens heel erg in zichzelf terugslaan, paniekaanvallen krijgen of last krijgen van enorme huilbuien, en dan is de immer-zo-jolige Margo niet meer te herkennen. Tenzij je haar al langer kent en weet hoe met die buien om te gaan, is ze ook niet de persoon bij wie je op dat moment in de buurt wil zijn: als ze zich niet goed voelt, is dat duidelijk merkbaar en beïnvloedt dat al snel de hele sfeer.
      Hoewel ze dus veel praat en gelukkig lijkt (en dat vaak ook is!), zal ze amper het achterste van haar tong laten zien. Ze zal wel eens zeggen dat ze ‘zich niet zo goed’ voelt of dat ze ‘geënerveerd loopt met xyz’, maar zaken dieper dan dat gaat ze enkel bij mensen die ze blindelings zou vertrouwen. Ze kropt haar echte emoties op, en kan dat lang volhouden, maar op een bepaald moment komt het eruit in de vorm van huilbuien of paniekaanvallen. Op zo’n momenten is ze liefst alleen, en ze zal er maar over praten als je het eruit sleurt. Het is zeker niet het geval dat Margo gewoon een masker voorhoudt: over het algemeen ís ze blij en gelukkig, maar slechte episodes zijn blijven een constante.
      Margo is zeer begaan met rechtvaardigheid: ze kan onrechtvaardigheden zeer persoonlijk opnemen en er heel boos om worden. Deze eigenschap clasht soms met haar allergie voor discussies en ruzies: aangezien ze geen vrienden wil verliezen, is ze soms terughoudender dan ze zou willen in te zeggen waar het op staat. Tenzij het haar écht beu is, zal ze proberen directe confrontatie te vermijden.
      Ze speelt bovendien enorm graag Quidditch. Ze is gepassioneerd door de sport en het voelt voor haar alsof ze de longen uit haar lijf kan schreeuwen zonder daarwérkelijk de longen uit haar lijf te schreeuwen. Het is echter geen pure impuls voor haar: de kunst van de sport passioneert haar ook.

› Uiterlijk
faceclaim: Maisie Williams
› klein, +- 158 cm
› halflang, bruin haar
› natuurlijke rondingen: ze is geen grasspriet


› Verleden
Margo is opgegroeid in een warm gezin en heeft een normale jeugd gehad, maar er waren vaak discussies thuis. Aangezien ze zelf gevoelig aangelegd was, kon ze daar niet goed tegen en haar oorspronkelijke terughoudendheid tegenover andere mensen kan daaraan gerelateerd worden: ze was bang voor confrontaties, ruzies, teleurstelling. Ze is daar maar zeer geleidelijk aan uitgegroeid, en hoewel ze graag thuis is, is Hogwarts voor haar een plaats van rust.
      Ze heeft behoorlijk wat verdriet en eenzaamheid gekend, en daaruit is een groot deel van haar huidig karakter voortgevloeid (zie "innerlijk").

› Familie
Ouders - heeft ze een goede relatie mee: ze ziet hen graag en vice versa, maar het is soms moeilijk in communicatie. Omdat er zoveel discussies en ruzies waren toen ze kind was, heerst er vaak nog altijd een sfeer van terughoudendheid.
Broer - is drie jaar ouder dan zijzelf, afgestudeerd, en werkt op het Ministerie van Toverkunst. Ze heeft een goede relatie met hem, en hij is haar steun en toeverlaat voor dingen waar ze met andere mensen niet over durft te praten.

› Relaties
coming

› Extra
Vakken
› Herbology
› Defense Against the Dark Arts
› Transfiguration
› Charms
› Potions
› Ancient Runes
› Care of Magical Creatures
› History of Magic
› Divination

Wand
› Cherry
› Dragon heartstring
› 12 inches
› Fairly flexible

Posities
› Captain | Gryffindor Quidditch Team
› Chaser | Gryffindor Quidditch Team


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen