Naam
Roman Keegan

Leeftijd
19

Bloedstatus
Halfblood

Afdeling
Ravenclaw

Innerlijk
Ramon is een jaar ouder dan zijn klasgenoten doordat hij zijn vierde jaar eens opnieuw heeft gedaan nadat hij geveld was door een mysterieuze ziekte en driekwart jaar in het ziekenhuis lag. Eigenlijk werd hij toen opgegeven, hoewel hij er toch weer bovenop is gekomen. Deze gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat hij zich niet zo snel druk maakt om kleine dingen en de beruchte ‘tienerdrama’s’. Hij is nuchter en bemoeit zich niet ongevraagd met anderen. Als mensen ergens mee zitten kunnen ze wel altijd bij hem terecht en zal hij zo goed mogelijk mee proberen te denken.
Ramon is een fanatieke Quidditch-speler (chaser). Voor zijn ziekte was hij er altijd op gebrand om aanvoerder te worden, maar daarna heeft hij die kans onbenut gelaten voor het geval een van zijn afdelingsgenoten zich in Quidditch wil professionaliseren. Zelf wil hij graag naar de schouwersopleiding, waar hij zich op het internationale component wil richten. Hij is begaan met anderen. Voor zwakkeren zal hij het opnemen, maar hij leert hen liever zichzelf te verdedigen of van zich af te bijten dan dat ze zich achter anderen verschuilen.
Ramon is direct, maar kiest soms ook juist voor een minder directe benadering bij onzekere medeleerlingen. Hij kan zich goed in anderen verplaatsen, al vult hij soms daardoor ook te veel voor hen in. Complexe personen intrigeren hem; hij probeert de beweegredenen van anderen altijd te doorgronden en voelt zich niet geïntimideerd door welk gedrag dan ook. Het is moeilijk om hem van de wijs te brengen.
Ramon houdt van gezelligheid, hoewel hij tijdens feestjes liever aan de zijkant staat te ouwehoeren dan dat hij aan het dansen is. Toch heeft hij af en toe ook wel de behoefte om zich af te zonderen en even lekker alleen te zijn. Als zijn hoofd vol voelt, gaat hij (vaak ’s nachts) naar het dak om naar de sterren te kijken.

Interesses
Quidditch is natuurlijk belangrijk voor hem. Hij is nog steeds heel fanatiek, maar wil niet meer doorbreken. Verder vindt hij een hoop dingen leuk, van gezelschapsspellen tot detectives lezen.

Uiterlijk
• 185 cm
• Bruine ogen

Familie & Verleden
Ga ik nog even over nadenken, maar ik denk niet dat hier iets bijzonders uit voortkomt.

Relaties
MAVIS — Doordat Roman en Mavis amper een jaar schelen en verder geen andere broertjes of zusjes hebben, zijn ze altijd veel samen opgetrokken. Maar pas sinds Roman het vierde jaar overdeed, neigt hun relatie echt naar een vriendschap. Roman staat altijd voor zijn zusje klaar en ze kan met alles bij hem terecht, maar zelf zou hij niet zo snel zijn hart bij haar luchten. Hij vindt het moeilijk om zwaktes tegenover haar toe te geven en is sowieso wel geneigd om dingen zelf op te lossen en geen hulp te vragen. Wel is hij erg beschermend tegenover haar. Zijn zelfbeheersing verliest hij niet snel, maar als iemand haar iets aandoet kon hij alle redelijkheid laten varen.

LEE — Vanaf de eerste dag was Lee dikke maatjes met zijn zusje. Omdat de jongen thuis niet meer welkom was en Romans ouders erg met hem begaan waren, verbleef hij in de vakanties bij hen. Veel ging Roman toen niet met hem om. Toen hij echter in het ziekenhuis kwam te liggen en hij aan de lopende band brieven en bloemen van Lee ontving, terwijl hij verder bijzonder weinig hoorde van wat hij dacht dat zijn vrienden waren, schatte hij de jongen meer op waarde. Ze hebben toen actief contact gehouden per brief en toen hij terug op school kwam, is Lee een van zijn beste vrienden geworden. Of eigenlijk meer dan dat hij – hij voelt als een jonger broertje waar hij behoorlijk beschermend over kan zijn. Tegelijkertijd is Lee ook een van de weinigen die hem over dingen aan het praten krijgt waarover hij tegen anderen zou zwijgen, vooral omdat hij erg vasthoudend kan zijn en Roman die puppy-blik van hem moeilijk kan weerstaan.

NOMAD — Nomad was iemand die niet veel aansluiting had bij zijn afdelingsgenoten toen Roman het vierde jaar overdeed. Roman vond hem wat volwassener overkomen dan de anderen, wat ervoor gezorgd heeft dat de jongens naar elkaar toe trokken. Hun band is de afgelopen drie jaar behoorlijk sterk geworden, al is Nomad nog steeds niet iemand die het achterste van zijn tong laat zien. Over zijn familie vertelt hij nooit wat en hij reageert nukkig als Roman er toch voorzichtig naar vraagt, waardoor hij dat tegenwoordig maar laat. Nomads geslotenheid is iets waar hij zich geregeld zorgen om maakt, juist omdat hij het gevoel heeft dat hij een last op zijn schouders meetorst en iedere vorm van hulp weigert.

BLYTHE — Blythe is zijn beste vriendin, degene bij wie hij altijd terecht kan. Hoewel hij zich vaak toch wel een beetje opgelaten voelt bij meisjes in de buurt – zeker door Daphnes stalkgedrag – voelt hij zich bij haar altijd ontspannen en kan hij dingen aan haar kwijt waarmee hij niet naar Nomad of Lee zou stappen.

DAPHNE — Aan het einde van zijn derde jaar – toen de andere personages in de tweede zaten – heeft Roman een paar dates met Daphne gehad en met haar gezoend. Eigenlijk vond hij haar nooit echt een leuke dame, maar hij merkte dat zijn vrienden ook meiden gingen daten en hij wilde niet achterblijven. Dat Daphne hem wel zag zitten wist hij allang, waardoor hij haar een kans besloot te geven. Op zich was ze niet vervelend, maar hij kreeg verder ook geen gevoelens voor haar. Toen hij in het ziekenhuis lag, kwam hij tot het besef dat hij waardevolle tijd verspilde door steeds maar te proberen erbij te horen. De nauwelijks noemenswaardige romance met Daphne brak hij dan ook af. Helaas is Daphne niet de persoon die een “nee” aanneemt; op verscheidene feestjes heeft ze hem evengoed geprobeerd te zoenen en inmiddels hebben zijn afwijzingen ervoor gezorgd dat ze een hekel aan hem heeft gekregen. Roman doet zijn best om zijn irritatie voor zich te houden en te doen alsof zijn neus bloedt, maar hij is haar in de jaren die volgden absoluut niet leuker gaan vinden en hoopt stiekem dat ze nog eens een verdwaalde beuker tegen haar hoofd krijgt.

MOSH — Met Mosh heeft het nooit echt geboterd, waarschijnlijk omdat ze een beetje haantjesgedrag naar elkaar vertonen. Lang bleef het bij wat stekelige opmerkingen over en weer, totdat Mosh zijn zusje in bed probeerde te krijgen met behulp van een love potion. Hoewel Roman niet snel zijn zelfbeheersing verliest, was er tijdens dat feestje drie man nodig om hem van Mosh af te trekken.

RAFAËL— Roman is nog niet zo lang met Rafaël bevriend en de vriendschap gaat ook niet zo diep, maar doordat ze allebei best nonchalant zijn en zich niet snel van de wijs laten brengen, kunnen ze het wel met elkaar vinden. Beiden zijn geïnteresseerd in Zwerkbal en ze kunnen ook gerust een boterbiertje met elkaar doen. Hoewel Roman niet iemand is die zelf geintjes uithaalt, is hij er wel graag toeschouwer van en is hij blij met de manier waarop het voor een luchtigere sfeer op school zorgt.

JEMIMA — Jemima is iemand die hij soms laat in de avond tegenkomt, als hij buiten zijn hoofd wil leegmaken. Ze kunnen dan urenlang met elkaar praten en helemaal de tijd vergeten. Op zulke momenten vraagt hij zich vaak af waarom ze niet vaker met elkaar optrekken, maar om de een of andere reden weet hij niet zo goed hoe hij dat zou moeten vormgeven.

KYRA — Kyra zou Roman nog niet tot zijn vriendenkring rekenen, maar hij mag het meisje wel. Na zijn herstel was zij degene die hem hielp om het Zwerkballen weer op te pakken en daarnaast sparren ze samen graag, waarbij ze aardig aan elkaar gewaagd zijn.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen