Naam
Casper Ainsworth

Leeftijd
17

Bloedstatus
Pureblood

Afdeling
Slytherin

Innerlijk
Casper is erg op zichzelf, vrienden heeft hij eigenlijk nooit echt gehad sinds hij op Hogwarts is gekomen. Hij is gewend aan negatieve gevoelens en weet niet echt hoe hij moet omgaan met positievere, bang dat ze uiteindelijk weer zullen verdwijnen. Hierdoor houdt hij mensen op afstand, want dat voelt veilig. Hij heeft altijd snel een mening over anderen klaar, waarbij hij vooral voor zichzelf duidelijk stelt wat hij vervelend aan ze vindt. Empathisch vermogen heeft hij niet en “what doesn’t kill you makes you stronger” is zo’n beetje zijn lijfspreuk. Hij komt nogal bot over, heeft donkere humor en schept er plezier in om anderen te provoceren en op de zenuwen te werken – zijn manier om toch aandacht van anderen te krijgen. Wanneer hij wel geconfronteerd wordt met ‘warme gevoelens’ van vriendschap of meer, raakt hij al snel met zichzelf in de knoop en uit zich dat vaak in agressie. Diep vanbinnen hunkert hij wel naar een connectie met een ander, maar hij weet dat hij een eikel is en gelooft niet dat iemand daar echt op zit te wachten. Als hij echt om iemand geeft – maar zo ver is het nog niet echt gekomen – zal hij voor diegene voor het vuur gaan. Hoewel het voor anderen een raadsel is wat er in zijn hoofd omgaat, is Casper heel erg observerend en kent hij zijn schoolgenoten een stuk beter dan zij denken. Naar zijn afdeling toe heeft hij niet echt loyaliteit: hij geeft geen moer om zwerkbal of de afdelingscup en het zal hem een worst wezen of men door zijn toedoen punten verliest. Lessen slaat hij dan ook geregeld over, van leerkrachten trekt hij zich ook weinig aan omdat hij toch niets te verliezen heeft en hen uitdagen vindt hij vaak juist wel geinig.

Interesses
Om sport geeft Casper niet veel, hoewel hij het wel belangrijk vindt om zelf fit te blijven waar hij wel work-outs voor doet. Aangezien hij niet echt het zonnetje in huis is, verwacht ik niet dat hij vaak bij spelletjes betrokken wordt, maar strategische games en knalpoker zal hij stiekem wel leuk vinden. Muziek is belangrijk voor hem, het liefst zit hij de hele dag met een koptelefoon op zijn hoofd. Zelf speelt hij gitaar. Verder is hij gefascineerd door oude runen en draken en zou hij met de laatste in de toekomst graag werken.

Uiterlijk
• 192 cm
• Amberkleurige ogen

Familie & Verleden
Caspers moeder was voor zijn geboorte een gevangene van Azkaban die een relatie had met Caspers vader, de opzichter van de gevangenis. Zonder te weten dat ze van hem zwanger was, heeft zijn vader haar laten ontsnappen. Sindsdien zwierf ze door het land en konden ze nergens lang blijven. Toen Casper acht was, kreeg zijn moeder een nieuwe relatie. Uiteindelijk biechtte ze aan hem op dat ze voortvluchtig was, waarna de man haar verried en zijn moeder uitleverde. Voordat ze terug naar de cel kon gaan, pleegde ze zelfmoord. Dat de voorvluchtige na jaren teruggevonden was, bereikte ook Caspers vader, die toen ook hoorde dat zijn ex-geliefde een negenjarige zoon had. Daarop nam hij Casper bij zich en besloot voor hem te zorgen – daargelaten dat Azkaban nou niet echt een goede omgeving is voor een kleine jongen.

Al snel leerde Casper de perfecte patronusspreuk, maar evengoed heeft de lange aanwezigheid van dementors geestelijk zijn sporen op de jongen nagelaten, om nog maar te zwijgen over het isolement en het feit dat de grootste misdadigers binnen handbereik waren.

Casper heeft nooit iemand verteld waar hij is opgegroeid, ook niet nu de gevangenen zijn uitgebroken en zijn vader daar een dubieuze rol in heeft gespeeld. Casper mijdt contact met het thuisfront en hij weet dan ook niet of zijn vader nog in leven is of dat hij naar Voldemort is overgelopen.

Relaties
• Ouders — De relatie met zijn ouders is nogal gecompliceerd. Hij voelt zich door zijn moeder in de steek gelaten. De band met zijn vader was voor Hogwarts al moeilijk, maar dit is alleen maar stroever geworden toen Casper ouder werd en zich begon of the vragen waarom iemand in vredesnaam een kind naar een plaats als Azkaban zou brengen.

• Vrienden — Echte vrienden heeft hij niet, hoewel hij weleens met [nog in te vullen] chilt. Daarnaast was er ooit een broze vriendschap met [nog in te vullen], maar Casper heeft hem/haar weggeduwd toen het nieuwe gevoelens opriep waar hij niet echt raad mee wist. Iets waar hij stiekem spijt van heeft, maar hij durft het niet opnieuw te proberen.

• Op romantisch vlak — Zijn geaardheid is niet iets waar hij ooit bij stil heeft gestaan, hij is helemaal niet bezig met zulke gevoelens. Als iemand het zou vragen, zou hij beweren dat hij aromantisch is, maar het kan nog alle kanten op.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen