Eileen 'Lene' Greengrass

'Today is only one day in all the days that will every be. But what will happen in all the other days that ever come can depend on what you do today.
It's been that way all this year. All of war is that way.' - Ernest Hemingway


› Naam
      Eileen › van het Franse aveline, 'hazelnoot'
      Lene › hoe ze door de meeste mensen aangesproken wordt, 'licht', 'fakkel', 'zonnestraal'
      Greengrass › familienaam, één van de Sacred Twenty-Eight volbloed tovenaarsfamilies

› Leeftijd
      16; ze is geboren aan de start van de lente op 20 maart

› Bloedstatus
      Volbloed

› Afdeling
      Slytherin

› Familie
      Mildred Greengrass › moeder, werkt op het Ministerie van Toverkunst in het Department for the Regulation and Control of Magical Creatures
      Charles Greengrass › vader, werkt in St. Mungo's als Healer
      Eleanor Greengrass › zus, één jaar ouder, zit ook in Slytherin ingedeeld

      Eileen is geboren in een verre aftakking van de volbloedfamilie Greengrass. Volgens de officiële familieverhalen is ze volledig volbloed - en ze heeft ook geen weet van Muggle-borns of Muggles in haar familie -, maar die verhalen stroken waarschijnlijk niet helemaal met de realiteit. Elk lid van haar gezin steunt in mindere of meerdere mate Voldemort, en dat zorgt voor een enorm intern conflict bij Lene (zie "innerlijk & verleden").

› Innerlijk & Verleden
ambitieus › intelligent › overmoed › trots, soms op het randje van hautain › maakt snel in analyses van zaken waar ze geen verstand van heeft › intern conflict m.b.t. Voldemort › geeft wel om haar medemens, is niet zo goed in dat laten merken › voor rede vatbaar › loyaal tot op het gevaarlijke af


(...)
      Eileen is een ware Slytherin in die zin dat ze oeverloos ambitieus is en een air om zich hangen heeft van pure tovenaarstrots: als ze wat in haar hoofd heeft, gaat ze ervoor, en ze steekt ook niet onder stoelen of banken dat ze de intentie heeft een groots, historisch gewaardeerde heks te worden. Haar trots balanceert soms op het randje van grootheidswaan. Ze stamt bovendien af van een lange lijn volbloedtovenaars, en haar trots vaak (net iets te) sterk naar voren. Haar trots is nochtans geen suprematie: ze heeft persoonlijk weinig problemen met Halfbloods en Muggle-borns, hoewel ze hen op één of andere manier toch als 'anders' beschouwd. Ze zal dat nooit zeggen, en 'anders' is hier geen synoniem voor 'minderwaardig', maar haar opvoeding heeft de categorisatie in bloedstatussen er zo diep ingebakken dat ze de wereld wel nog steeds door een dergelijke lens aanschouwt.
      De sorteerhoed had haar bijna bij Ravenclaw ingedeeld: Lene is uitermate intelligent, en ze weet het maar al te goed - ze haalt goede punten op school, doet er maar matig veel werk voor (ze is altijd stipt en in orde, hangt vaak in de bib rond, maar is het grootste gedeelte van de dag toch met andere dingen dan school bezig), en kan discussiëren tot vervelens toe. Vaak heeft ze gelijk, maar één van haar grootste tekortkomingen is dat ze weinig besef heeft van wat ze niet weet (of dat toch in elk geval niet gaat toegeven).
      Ondanks haar af en toe quasi hautain gedrag, is Lene geen slecht persoon. Al is ze niet de meest altruïstische vrouw die op aarde rondloopt, wenst ze andere mensen geen kwaad toe en heeft ze echt wel het beste met hen voor. Behalve bij goede vrienden zal ze niet snel hulp aanbieden, maar als indien haar om hulp vraagt en het komt haar niet ongelegen uit en/of ze vindt het geen idiote vraag, is de kans best groot dat ze een handje toe zal steken. Wat vriendschappen betreft, is ze voornamelijk iemand waarmee je kan lachen en wat kattenkwaad kan uitsteken: ze is niet impulsief en weet welke grenzen ze niet moet overschrijden, maar je kan met haar best fijne tijden beleven. Het liefst doet ze dingen, actief, en over emoties praten is niet echt haar ding.
      Lene geeft niet graag toe dat ze emoties heeft buiten "blij" of "boos", noch tegen anderen, noch tegen zichzelf. Ze is dan ook niet bepaald emotioneel ingesteld: ze is opgevoed met een overdosis trots en zelfzekerheid, en haar ware, zachtere aard verstopt ze daar wat achter. Het is zeker niet het geval dat die trots een façade is: Eileen ís trots, wat hautain en zacht vanbinnen op hetzelfde moment. Ze kiest er echter voor de eerste twee veel meer uit te dragen naar de buitenwereld toe.
      Hoewel ze de trots dus van thuis uit mee heeft, zorgt haar 'zachtere' kant voor behoorlijk wat frictie ten huize Greengrass. Haar moeder en zus zijn fervente Voldemortaanhangers, en haar vader is gematigder: hij is het niet eens met de middelen, noch met het idee dat alle Muggle-Borns en Muggles uitgeroeid moeten worden, maar hij vindt dat "we onszelf moeten beschermen en soms is er geen andere mogelijkheid". Bij Lene speelt een enorm innerlijk conflict: ze is opgevoed met het idee dat loyaliteit aan de familie de belangrijkste eigenschap van een heks was, en ze houdt met heel haar hart van haar familie. Aan de andere kant wéét ze, diep vanbinnen, dat waar haar ouders en Voldemort voor staan zodanig fout is dat zelfs zij het niet kan negeren, er geen blinddoek voor kan opzetten. Het liefst van al zou ze het naderende conflict in de Wizarding World gewoon kunnen negeren, maar ze weet best dat ze op een dag een beslissing gaat moeten maken tussen haar familie en haar instinct; tussen het enorme belang dat ze hecht aan loyaliteit en wie ze zou willen zijn.

› Uiterlijk
FC:Amelia Zadro
› +- 170 cm
› lang, bruin, golvend haar
› atletisch
› houdt van opzichtige oorbellen


› Verleden
      zie "innerlijk & verleden" - ik vond het moeilijk ze van elkaar te scheiden

› Relaties
coming

› Extra
Vakken
›

Wand
›

Posities
›

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen