Naam
Daphne Saunders

Leeftijd
18

Bloedstatus
Pureblood

Afdeling
Slytherin

Innerlijk
Erg geliefd is Daphne niet – en dat vindt ze niet erg. Ze vindt het wel prettig om anderen niet te dichtbij te laten komen en de pijn en de angst die diep vanbinnen in haar heersen angstvallig verborgen te houden. Anderen ziet ze daardoor liever als vermaak; hetzij door hen te kleineren, hen belachelijk te maken of door er een hete nacht mee te beleven. Door zo’n (negatieve) stempel op het leven van anderen te drukken, ervaart ze een gevoel voor macht die de onmacht die ze thuis voelt te compenseren. Zelfs haar beste (en enige) vriendin weet niet hoe gespannen de sfeer thuis is en hoe moeizaam de relatie met haar ouders is. In plaats van daarbij stil te staan, is ze soms obsessief bezig met haar leeftijdsgenoten. Zo heeft ze een hardnekkige crush op Roman en kan ze het niet verkroppen dat hij haar niet moet, en heeft ze een ongegronde haat voor Lee ontwikkeld, die ze de schuld geeft van Romans desinteresse. Tot nu toe heeft ze het geluk dat Roman ook geen interesse in andere meiden heeft getoond, maar het is onvermijdelijk dat er een haast krankzinnige jaloezie naar boven zal komen als dit wel eens zou gebeuren.
Daphne is door haar ouders ontzettend vertroeteld waardoor ze het niet gewend is om haar zin niet te krijgen. Ze heeft daardoor ook problemen met autoriteit en heeft een hevige aversie ontwikkeld tegen iedereen die haar vertelt wat ze moet doen. Samenwerkingsopdrachten zijn dan ook een ramp wanneer ze wordt ingedeeld met iemand die niet zomaar over zich heen laat walsen.
Daphne komt zelfverzekerd over, heeft altijd wel haar woordje klaar en is niet bang om haar mening over dingen te spuien. Ze is berekenend en heeft altijd haar oren openstaan voor de laatste roddels. Ze is dol op geheimen, chantage is haar niet vreemd en ze schroomt er ook niet voor om haar lichaam te gebruiken om dingen gedaan te krijgen.

Interesses
Daphne vindt het fijn om er verzorgd uit te zien. Aan het schooluniform heeft ze een hekel, waardoor ze zo vaak mogelijk haar eigen kleding draagt. Hoewel ze graag met make-up experimenteert, vindt ze uren voor haar spiegel staan toch ook zonde van haar tijd. Ze is lid van de duelleerclub en schrijft columns voor een tovenaarsblad. Verder houdt ze erg van feesten, jongens, en maakt ze er een spelletje van om samen met Prudence het zelfvertrouwen van andere meiden aan diggelen te slaan.

Uiterlijk
• 180 cm
• Zeeblauwe ogen

Familie & Verleden
Daphne is als enig kind opgegroeid en kreeg altijd alles wat haar hartje begeerde. Ze heeft daardoor een gelukkig jeugd gehad, waarbij ze genoeg bezoek van andere volbloed tovenaarsgezinnen kregen om zich niet eenzaam te voelen. Tijdens haar eerste jaar op Hogwarts kwam ze erachter dat haar ouders haar leven lang iets voor haar verzwegen hebben: dat ze een broer had die vlak na zijn geboorte is overleden – eigenhandig gedood door haar ouders op orders van Heer Voldemort.
Dit veranderde alles. Het toen nog zo spontane meisje verdween en er kwam een verbitterd meisje voor terug die zich bedrogen voelde door haar ouders. Sindsdien heerst er thuis een grimmige sfeer; ten dele doordat haar ouders Voldemort nog stééds loyaal zijn, ondanks de dood van hun zoon. Daphne gruwelt van zowel haar ouders als Voldemort, maar durft dit niet te laten merken, bang dat haar ouders haar ook zonder gewetenswroeging zullen ombrengen.

Relaties

PRUDENCE — Daphne en Prudence zijn twee handen op één buik. Waar de een gaat, gaat de ander. Ze lopen als een soort Siamese tweeling door de school en doen praktisch alles samen. Toch gaat hun vriendschap niet zo diep als je zou verwachten. Daphne laat nooit iets los over haar thuissituatie en Prudence vraagt er ook nooit naar. Beiden zijn tevreden met hoe oppervlakkig hun relatie is. Dat ze beiden een leven buiten Hogwarts hebben, negeren ze en alles draait vooral om fun. Samen lol trappen ten koste van anderen, jongens om hun vinger winden en lekker party’en, dat zijn de dingen die hun vriendschap kenmerken. Juist door die oppervlakkigheid botsen ze nauwelijks met elkaar en vinden ze de aanwezigheid van de ander in hun leven heel vanzelfsprekend. Een leven zónder elkaar kunnen ze zich dan ook niet voorstellen, waardoor ze beiden misschien ook niet beseffen hoeveel ze daadwerkelijk om elkaar geven en dat ze misschien tóch ook op een dieper niveau wat voor elkaar zouden kunnen betekenen, als ze die stap werkelijk zouden durven nemen…

ROMAN — Voor Daphne was het liefde op het eerste gezicht. Voor Roman… niet. Hoewel het als een klein crushje begon in het eerste jaar, is het uitgegroeid tot een flinke obsessie. In het derde jaar hebben ze een paar dates gehad en één keer gezoend. Daarna werd Roman ziek en verdween hij een lange tijd van school. Bij zijn terugkomst had hij spontaan geen interesse meer in haar, hoeveel pogingen ze ook deed om hem te versieren. Hoewel haar gevoelens voor Roman niet weg zijn, heeft ze die inmiddels onder een flinke berg haat begraven.
Aangezien hij sinds zijn ziekbed heel close is met Lee en de jongen een hekel aan haar heeft, geeft ze die de schuld van Romans desinteresse. Inmiddels is ze ervan overtuigd dat Lee hem heeft aangestoken met het flikkervirus, want ze heeft Roman vanaf dat moment met geen enkele meid meer gezien. En zeg nou zelf, de enige reden om iemand zo geweldig als Daphne af te wijzen is doordat je op mannen valt, toch?

LEE — Jongens hebben maar één nut voor Daphne en dat is haar een hete nacht bezorgen. Als ze dan niet op meiden blijken te vallen… tja, dan zijn ze psychisch dus niet in orde. En als ze dan ook hyper en irritant zijn en het begrip sarcasme níét kennen, dan haal je algauw het bloed onder Daphnes nagels vandaan. Van treiterende opmerkingen trok de jongen zich niet zo veel aan, waardoor Daphne al snel harder werd en de niet zo vriendelijke spreuken op hem uitoefende. Zelf bleek hij nogal een kluns, dus dat maakt alles nog net even leuker. Helaas bleek hij hardnekkig en begon hij met zijn beste vriendinnen nogal kinderachtige geintjes uit te halen, met de fopartikelen waar ze toch al zo’n gruwelijke hekel aan had. Wat begon als irritatie, groeit uit tot een heuse haat, zéker als Lee opeens dikke maatjes met Roman wordt en Roman op dat moment doet alsof hij haar niet kent. Wraak gegarandeerd. Wanneer Lee een jaar later zelf een relatie krijgt, is het natuurlijk Daphnes doel om dat te dwarsbomen. En met succes.

ZOYA — Daphne is niet iemand die snel onder de indruk is van anderen, maar Zoya is een uitzondering. Haar kille, berekenende blik kan haar heuse buikpijn bezorgen. Daar komt nog bij dat Daphne niet zo gecharmeerd is van Voldemort als van haar wordt verwacht en ze is als de dood dat Zoya daar doorheen prikt. Ze houdt zich dus het liefst bij het meisje vandaan. Zoya is de enige die Daphne weleens met hangende schouders of een neergeslagen blik ziet en vindt de macht die ze over het meisje heeft maar al te mooi.

MOSH — Met Mosh’ zwak voor mooie dames en ietwat dubieuze sociaal-morele grenzen, gebruikt Daphne Mosh’ charmes maar al te graag om uit te halen naar de meiden waar ze wat op tegen heeft. Los daarvan kan ze zijn aanwezigheid sowieso wel waarderen, net als zij is hij een echte party animal, het is altijd gezellig met hem en hij stelt haar nooit teleur in bed.

CASPER — Daphne houdt best van jongens met een donker randje, maar afdelingsgenoten die zonder waarschuwing anderen ongeneselijk blind maken is dan wel weer een beetje too much. Ergens vindt ze de jongen best aantrekkelijk, maar zijn psycho-gehalte is iets te hoog om er echt werk van te maken, al kan ze een uitdagende opmerking af en toe niet laten. Maar mocht hij eens happen, dan zou Daphne misschien wel de eerste zijn die terugkrabbelt, want die gozer is wel érg onberekenbaar.

MAVIS — Daphne heeft de gewoonte om wanneer ze een hekel aan iemand heeft, ook maar gewoon de vrienden van diegenen dwars te zitten. Zeker Mavis – die samen met Lee de pranks uithaalt waar ze flink geïrriteerd door raakt. Dat ze ook nog het zusje van Roman is, maakt haar een extra doelwit. Ze heeft twee jaar geleden Mosh aangemoedigd om achter haar aan te gaan, haar in bed te krijgen en haar vervolgens te laten stikken. Dit is helaas finaal mislukt doordat Mavis hem afwimpelde, waarop ze hem een love potion heeft aangesmeerd om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Mavis werd op tijd gered en haar broer vloog Mosh toen aan, maar Daphne is heerlijk buiten schot gebleven.

MADDIE — Daphne blaakt niet echt uit in originaliteit: een jaar nadat ze het geintje met Mavis probeerden, zette ze Mosh aan om het nog eens te proberen bij Lee’s andere vriendin, Mavis. Met behulp van een beetje alcohol om over haar schroom heen te komen, bleek Maddie best een gemakkelijke prooi tijdens het eindejaarsbal. Behalve dat het meisje heartbroken achterbleef, heeft Daphne er ook nog een leuke souvenir aan overgehouden die in het nieuwe jaar vást eens van pas gaat komen…

NOVALIE — Novalie is nog een goede vriendin van Lee, hoewel ze dit meisje een stuk beter te pruimen vindt dan de andere twee. Ze voelt bij haar niet echt de nood om haar te “breken”, zoals ze bij Maddie en Mavis wel had. In plaats van Mosh op haar af te sturen, flirt Daphne zelf af en toe met haar. Ze heeft geen gevoelens voor het meisje, maar vindt haar ongemak wel vermakelijk en doet eerder poeslief dan vervelend tegen haar, stiekem hopend dat het meisje eens zal geloven dat Daphne echt niet zo erg is als Lee zegt en dit een wig zal drijven tussen hun vriendschap.

NOMAD — Als beste vriend van Roman, heeft Daphne haar best gedaan om aardig gevonden te worden door Nomad, hopend dat dat een ingang naar haar crush was. Inmiddels heeft ze die hoop wel een beetje opgegeven, maar ze kan het evengoed prima met de jongen vinden. Wanneer hij meer naar de Slytherins toetrekt, zal ze hem dan ook met open armen ontvangen.

JORDYN — In het eerste jaar waren Daphne en Jordyn goed met elkaar bevriend. Toen ze in de jaren daarna veranderde in de cold-hearted bitch die ze nu is, is ze Jordyn kwijtgeraakt. Jordyn was absoluut geen fan van haar pestgedrag en heeft dat ook tegen haar gezegd, maar Daphne voelt zich evengoed door haar vroegere vriendin aan de kant geschoven en koestert nog wrok tegen haar.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen