Naam
Lee Williams

Leeftijd

17

Bloedstatus
Muggle

Afdeling
Hufflepuff

Innerlijk
Lee is over het algemeen een vrolijke jongen met een positieve kijk op de wereld. Hij kletst er graag op los – om het even tegen wie – en heeft het niet zo goed door wanneer iemand daar niet op zit te wachten. Hij is eerlijk en heeft een bepaalde kinderlijke onschuld over zich. Het is een gevoelige jongen, hoewel hij zijn ware gevoelens vaak verbergt achter een dosis vrolijkheid. Hij is bereid om iedereen een kans te geven, maar als je hem echt gekwetst hebt vindt hij het moeilijk om dat los te laten en te vergeven. Hoewel hij de mensen om hem heen het gevoel geeft dat het hem niet uitmaakt wat ze van hem vinden, is hij best onzeker en wil hij graag aardig gevonden worden. Vaak doet hij zich stoerder voor dan hij is en omdat hij bang is om afgewezen te worden, zal hij soms ook dingen doen waar hij niet achter staat. Hij is een grote dierenvriend en om die reden ook vegetarisch. Lee is iemand die veel naar anderen omkijkt, hij probeert altijd de mensen die wat minder populair zijn bij dingen te betrekken en vindt het leuk om dingen te ondernemen met mensen die hij helemaal niet kent. Alleen zijn is dan ook helemaal niets voor hem. Hij is lief en romantisch en als hij iemand leuk vindt zal hij er alles aan doen om diegene zich speciaal te laten voelen. Hij is openly gay, snel verliefd en soms ietsje te wanhopig op zoek naar zijn prins op het witte paard. Hij maakt makkelijk vrienden, maar vindt het moeilijk om tijd te verdelen tussen verschillende mensen waardoor het ook weer vlug verwatert.

Interesses
Verzorging van Fabeldieren is een van zijn favoriete vakken omdat hij het heerlijk vindt om met dieren om te gaan. Daarnaast is hij avontuurlijk, waardoor hij The Forbidden Forest een hele interessante plaats vindt. Hij is dol op geheimen ontrafelen. Daarnaast heeft hij een interesse in Herbology, hij vindt met name planten met geneeskrachtige krachten interessant en heeft daar ook een bovenmaatse kennis van. Verder is hij dol op themafeestjes, verzint hij graag verhalen die hij het liefst rond het haardvuur vertelt, speelt hij zwerkbal (maar niet al te best) en is hij vooral pro-gezelligheid.

Uiterlijk
• 160 cm, smal postuur
• Groene ogen

Verleden
Lee is opgegroeid in een streng gelovig gezin. Toen hij een jaar of acht was, toonden de eerste tekenen van magie zich. Zijn ouders en de gemeenschap waarin ze leefden waren ervan overtuigd dat hij bezeten was door de duivel, waarna hij van de ene naar de andere therapie/gebedsuitdrijving werd gestuurd. Lee begreep niet zo goed wat er aan de hand was, maar hij voelde wel aan dat hij iets helemaal verkeerd deed en dat zijn ouders niet meer van hem hielden. Niets hielp om de magie in te tomen en in een soort wanhoopspoging stuurden ze hem uiteindelijk naar Hogwarts en vertelden ze hem dat hij pas terug mocht komen als hij een manier had gevonden om weer normaal te worden. Lee heeft daar nog steeds veel verdriet van, al praat hij er eigenlijk nooit over. Tijdens de vakanties blijft hij op Hogwarts of bij zijn beste vriend(in) [anyone?] Hij heeft zijn familie dus al zes jaar niet gezien. Hij heeft een jonger zusje met wie hij altijd erg close was, maar ook zij heeft niets meer van zich laten horen en zeker nu Voldemorts invloed toeneemt, maakt hij zich erge zorgen om haar.

Familie
Met zijn familie heeft hij dus al jaren geen contact. Behalve zijn ouders, heeft hij een twee jaar jonger zusje, Val (Valerie).

Relaties


Casper — Hoewel Casper een flinke reputatie heeft en een mens met een normaal stel hersens er ver bij uit de buurt blijft, heeft de jongen “iets” waardoor Lee toch nieuwsgierig naar hem is. In tegenstelling tot de mensen met wie hij optrekt, lijkt het hem geen moer uit te maken wat iemands afkomst is of op welk geslacht ze vallen. Hij lijkt Lee en Mavis’ efforts om zijn afdelingsgenoten voor schut te zetten wel te kunnen waarderen, aangezien het hen een paar keer een scheve grijns heeft opgeleverd. Veel humor lijkt hij niet te hebben als zo’n prank op hem zelf betrokken wordt; een geintje bij hem uithalen resulteerde erin dat Lee en Mavis een halve nacht ondersteboven aan een boom doorbrachten. Nadat Casper vorig jaar een woedeaanval in de eetzaal kreeg en daarna zodanig tegen Aoife uitvoer dat ze daarna dagenlang op de ziekenboeg lag, is Lee een stuk voorzichtiger rondom de jongen geworden. Tóch heeft de jongen een bepaalde blik in zijn ogen die verraadt dat er een stuk meer omgaat in Caspers hoofd dan hij laat blijken en Lee heeft het dit jaar als zijn missie gesteld om tot in dat onneembare fort door te dringen. Als hij daarmee een wig kan drijven tussen Casper en Zaheer – met wie hij steeds closer lijkt te worden – dan is dat helemaal mooi meegenomen.

Cole — vriend. Omdat Cole en Lee allebei dreuzeltelgen zijn, werden ze al vroeg het slachtoffer van Mudblood-haters. Daardoor trokken ze dichter naar elkaar toe. Beiden hebben ze van Ramon duelleer-les gekregen, waardoor ze beter hun mannetje konden staan. Het is een vriendschap die op het ene moment sterker is dan op het andere en waar ze beiden steeds opnieuw energie in moeten steken, maar als de nood erom vraagt zullen ze altijd voor elkaar klaarstaan.

Daphne — vijand. Lee is niet iemand die snel een hekel aan iemand heeft, maar Daphne bewijst dat hij zeker wel iets kan voelen wat aan haat grenst. Al vanaf het begin was hij een doelwit van haar vanwege zijn afkomst. Iets wat hij op zich nog wel kon hebben. Gemener werd ze toen hij in het derde jaar een relatie met [...] kreeg, wat, naar hij begreep, vooral door jaloezie werd gevoed. Het was niet langer alleen zijn bloed waardoor ze van hem walgde, maar ze vond zijn geaardheid net zo verwerpelijk. Lee probeerde zich er niet te veel van aan te trekken, al viel dat niet mee omdat Daphne niet de eerste was die om die reden niets van hem moest hebben. Daphne damde wel iets in toen de relatie tussen [...] en hem overging, maar haar minachting bleef altijd sluimeren en ze zocht altijd naar manieren om hem pijn te doen. Dat lukte twee jaar terug, toen ze achter Lee’s rug om met zijn vriend ging en ze Lee zelfs op een slinkse manier zover kreeg dat hij zijn vriend op heterdaad met haar betrapte.

Mavis — beste vriendin. Ze zijn al vanaf de eerste dag close met elkaar, dusdanig dat ze als een zusje voor hem is gaan voelen. Tijdens de vakanties verblijft Lee vaak bij haar familie, waardoor die ook een beetje als zijn familie is gaan voelen. Toen Ramon twee jaar geleden op sterven lag, heeft Lee erg met haar en haar ouders meegeleefd. Lee en Mavis weten elkaar altijd op te vrolijken. Ze waren vaak een van de eersten die de fopartikelen van Fred en George uitprobeerden (vaak op hun minst favoriete Slytherins) en zijn ook nu nog ambassadeurs voor hun nieuwe winkel. Samen zijn ze ook heel avontuurlijk, ieder jaar doen ze een wedstrijdje wie de meest coole nieuwe ontdekking op het terrein doet. Ook voor serieuze zaken kunnen ze altijd bij elkaar terecht. Zo is Mavis een van de weinigen over wie Lee over zijn familie heeft verteld, voor wie hij zich schaamt omdat ze in zijn ogen geen haar beter zijn dan de volbloed-Tovenaars die hem een Mudblood noemen.

Nomad —

Ramon — surrogaat broer. Nog voordat Ramon bleef zitten, leerde Lee hem kennen via Mavis. Door de vele vakanties die hij bij de familie Keegan doorbracht, begon Ramon als een broer voor hem te voelen. Dat kwam van twee kanten: toen Lee door Slytherins gepest werd, gaf Ramon hem bijles in duelleren zodat hij beter zijn mannetje leerde staan en door middel van lange gesprekken overtuigde hij Lee ervan dat er niets mis was met zijn afkomst en dat hij net zo goed was als ieder ander. Nog steeds is Ramon degene waar hij naartoe gaat als hem écht iets dwars zit waarmee anderen hem niet kunnen helpen. De jongen oogt meer volwassen als de anderen die hij kent en juist omdat hij door zijn eigen ouders is verstoten, heeft hij soms behoefte aan een soort grote broer/vaderfiguur.

Sven (onbespeeld karakter) — ex. Twee jaar geleden had Lee twee maanden lang een relatie met een ouderejaars (die nu van school af is). Hij was diepgelukkig met de jongen. Lee ontving op een avond een briefje om naar een voor hen speciale plek te komen. Toen hij daar aankwam, zag hij echter dat Daphne intiem met zijn vriend bezig was. Lee’s hart brak, wetende dat Daphne dit expres had gedaan omdat ze een hekel aan hem had. Sven probeerde zich er nog uit te lullen, maar het bleek dat hij al die tijd al vreemdging en dat zijn gevoelens niet zo serieus waren en hij Lee vooral gebruikte om zijn seksualiteit uit te vogelen.

Extra
• Hij heeft een pad, Roger.
• Hij kijkt enorm op tegen Fred en George en was gek op hun artikelen. Hij is van plan om in de toekomst in hun winkel te gaan werken. Op dit moment verdient hij samen met Mavis al een beetje bij door ambassadeur te zijn en hun artikelen op school te verkopen.
Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen