Naam
Tilly James

Leeftijd
18

Bloedstatus
Pureblood

Afdeling
Hufflepuff

Innerlijk
Tilly is een erg introverte meid. Ze kan goed alleen zijn en voelt zich vaak in grotere groepen niet erg op haar gemak, en ze zal dan ook snel stil vallen. Ze is het type dat je een beetje meer moet leren kennen, want er zit veel meer achter dan je op het eerste gezicht denkt. Toch zijn er niet heel veel mensen die daar de moeite voor hebben genomen. Ze is dan ook het type dat liever enkele goede vrienden heeft dan heel veel oppervlakkige.

Als ze je eenmaal goed kent en mag, gaat ze voor je door het vuur. Ze trekt zich andermans problemen dan vaak aan en kan niet tegen onrecht: het zijn de enige momenten dat ze ergens fel op reageert. Dit heeft haar af en toe wel eens in lastige situaties gebracht. Ze lijkt over zich heen te laten lopen, maar kan op unieke manier toch voor zichzelf en haar standpunten opkomen.
Uiterlijk
Pikzwart haar en hazelnootbruine ogen. Ze straalt iets onschuldigs uit, maar de blik in haar ogen verraadt tegelijk ook dat ze leed heeft gekend.

Verleden
Ze woonde altijd in een dreuzeldorp, waar ze eigenlijk haar magie niet mocht tonen. Echter werd ze op jonge leeftijd flink gepest door een paar veel oudere dreuzeljongens. Toen haar vader eerst redelijk naar de ouders van deze jongens is gestapt, werd hij flink door hen uitgelachen en zelfs fysiek mishandeld. Uit zelfverdediging heeft hij hen toen vervloekt, wat door het ministerie als een ernstig misdrijf werd gezien. Hij heeft daarvoor een tijdje in Azkaban gezeten. Daar is hij weer uitgekomen, maar sindsdien wordt hij nergens meer aangenomen voor een baan en is hij zijn goede status binnen het ministerie kwijt. Omdat haar moeder al op jonge leeftijd overleden was, waren ze vanaf dat moment dus behoorlijk arm.
Haar moeder leeft niet meer.


Familie
Zie hierboven: haar vader is een enorme goedzak die nooit moedwillig kwaad zou doen, maar die toch in Azkaban heeft gezeten. Toen Tilly tien was, werd haar moeder plotseling onwel in de supermarkt. Ze is toen door omstanders direct naar het dreuzelziekenhuis gebracht. Artsen wisten niet precies wat het was maar omdat het leek op een hartaandoening, hebben ze haar geopereerd. Het bleek echter om een vrij bekende magische ziekte te gaan die met wat magie eenvoudig te verhelpen was, maar daarvoor was het al te laat; de medicatie had het proces versterkt en binnen enkele uren overleed ze.

Deze gebeurtenissen hebben voor haar erg versterkt dat ze niet tegen onrecht kan en vooral ook dat ze het heel erg oneerlijk vindt dat tovenaars zich schuil moeten houden voor dreuzels en altijd hun ware aard moeten verbergen.

Relaties
- Is heel close met Rosalie
- Ook met Noah en Jordyn kan zij goed opschieten

Extra
Ze heeft een kat, een Maine Coon, die heet Lexi:

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen