Foto bij O22

Aleesha Harris

Zondag, de dag van de race. De voorbereiding was begonnen en nog een kleine 2 uur tot de start van de race hier in Monza. Georganiseerd liep iedereen rond de auto en rond de pitmuur. Voor ons betekende het meestal maar weinig, de pers in de gaten houden en voor de rest hadden we nu niet zoveel te doen. ‘Ready?’ ‘Yes definitely. Have the feeling it is going to be an amazing day for us.’ ‘I hope so Aleesha, would be great to see one of the guys on the podium.’ Charlotte en ik besluiten nog even naar het motorhome te gaan en een leuke Instagram post te maken en nog even wat te eten. Ik stuurde snel Lando en Carlos een berichtje voor succes en loop dan naar het motorhome. Onderweg kom ik Max nog tegen en snel wens ik hem succes met de race. Bij ons motorhome zie ik net Lando naar buiten lopen in zijn volle focus. Hij geeft mij nog een high five en loopt dan naar de pitbox waar hij zich verder klaar gaat maken. Ook Carlos komt in volle concentratie aanlopen en ik schenk hem nog snel een lach en mime good luck naar hem. Hij schenkt mij een lach en knipoog en loopt dan met Caco samen naar de pitbox. ‘Got your a chicken sandwich, let’s sit in the sun?’ ‘Isn’t that bloody hot? We’re British, you know?’ ‘Yeah true story, let’s go sit under that umbrella than.’

Anderhalf uur later zijn we er helemaal klaar voor en hebben we ons met heel wat anderen in de pitbox bij de schermen een plekje gegeven. Iedereen staat er klaar voor en ik zie dat alle crews naar de zijkanten lopen en de coureurs aan hun opwarmende beginnen. ‘Let’s go.’ ‘Wrong word Aleesha, vamos!’ Ik moet lachen om Caco en doe gezellig met hem mee. Als we de auto’s weer terug horen komen richten we onze blikken stil naar de schermen. Zowel Carlos als Lando komen goed weg bij de start en hebben Bottas al achter zich zitten. De eerste uitvaller is niet veel later Vettel met remproblemen. Als Magnussen vervolgens ook nog stil valt is de tweede uitvaller bekend. Hamilton en Giovinazzi gaan beiden naar binnen terwijl de pitlane gesloten is. ‘That must be a time penalty. Otherwise something is wrong.’ ‘Totally agree.’ We kijken allemaal geconcentreerd naar het scherm waar we de tekentjes zien verschijnen dat beiden under investigation zijn. Wanneer de safety car uit beeld is gaat het gas er weer op en kunnen we weer genieten van de verdere race. Niet veel later schiet Leclerc ineens vol in de muur. ‘Oh my what the hell happened there?’ Charlotte heeft haar hand voor haar mond geslagen en ik ook sta er geschrokken naar te kijken. Gelukkig klimt Charles niet veel later zelf uit de auto. Opgelucht haal ik adem en niet veel later verschijnen de rode vlaggen in het scherm.

De auto’s staan in de pitstraat en zowel Lando als Carlos stappen de auto’s uit. Lando richt zijn blik even op mij en steekt vragend zijn duim op. Ik steek mijn duim even op als teken dat alles met Charles oké is en Lando knikt dan en richt zich weer op zijn concentratie. Op het scherm zien we verschijnen dat Lando under investigation is. ‘What the hell, why?’ ‘They think he held everyone up in the pits to win some time over Carlos.’ Ik rol met mijn ogen en schud dan mijn hoofd na de uitleg van Caco ‘Seriously? Let them do some useful things. Luckily Hamilton has a penalty.’ ‘Yeah let’s hope there is not going to be one of them on the podium.’ Besluit Charlotte en we kijken weer naar het scherm waar nu te zien is dat Lando geen penalty krijgt. Niet veel later maakt iedereen zich weer op voor een standing start. Iedereen komt goed weg en na een aantal ronden ligt Carlos op P2 achter Pierre. ‘VAMOS!’ Iedereen begint te juichen en we springen allemaal op en neer van blijdschap.

De laatste 15 ronden waren spannend en hoopten we dat Lando nog voorbij Stroll zou komen. Helaas was het voor Lando met hand en tand verdedigen voor Bottas. Carlos daarentegen was hard in gevecht tegen Pierre voor de 1e plaats. Helaas lukte dat net niet. Met zijn allen staan we te juichen en feest te vieren want we hadden een auto op het podium. Zodra de podium ceremonie achter de rug is komt Carlos met een grote prosecco fles en de beker terug naar de box en we vieren met zijn allen feest en maken foto’s welke we gelijk op de socials plaatsen. ‘Lando don’t!’ Lando wil met de fles op de grond tikken zodat hij ermee kan gaan rondspuiten, maar de fles breekt echter en Lando haalt, omdat het Lando is, zijn hand open. De medic komt gelijk aangelopen met een doek welke hij bij Lando op zijn hand drukt. Ik rol met mijn ogen en loop dan op de jongen af. ‘All drama?’ Vraag ik aan de medic als ik bij ze ben. ‘It’s okay, no deep pieces of glass in his hand, just some shavings.’ De medic verbind Lando zijn hand waarna ik even met mijn hoofd schud. ‘What?’ ‘Nothing, just come we have some press to handle.’

‘Enough with all this partying, I’m going to bed. Goodnight all!’ We hadden met het hele team een kleine afterparty gehad in het hotel en nu was ik toch echt kapot en klaar om naar bed te gaan. ‘Wait for us.’ Lando, Carlos en Caco lopen mij achterna. ‘Why? Afraid you can’t find the way to your room?’ ‘Yes we need you miss handsome.’ We lopen naar de liften en gaan naar boven. ‘I’m curious, are you going to sleep with that trophy?’ ‘Hell yes I am.’ Carlos knuffelt zijn beker nog eens om zijn woorden kracht bij te zetten. Als we op de juiste verdieping zijn lopen we naar onze kamers toe. ‘Goodnight guys!’ ‘Have fun with your PlayStation!’ ‘How do you know?’ Ik trek even mijn wenkbrauwen op. ‘Even after all those years you still need to ask that?’ ‘Nah sorry, goodnight cutie.’ Lando rent nog even naar mij toe, drukt een kus op mijn wang en gaat dan zijn kamer in. Caco is inmiddels ook zijn kamer al in en alleen Carlos staat nog voor zijn kamerdeur die recht tegenover de mijne is. Ik twijfel geen moment en loop op hem af en druk een kus op zijn lippen. ‘I wanted to celebrate it with you, but that wasn’t an option back there.’ ‘I know, it will come out eventually. Congrats mister handsome.’ ‘Thank you love.’ Ik geef Carlos nog snel een kus op zijn lippen en blijf dan even dromerig naar hem staren. ‘Guys you’re in a hallway, go in one of your rooms or go to sleep.’ ‘Yes dad sorry.’ Caco zijn hoofd verschijnt even om de hoek en kijkt ons bestraffend aan voor hij weer net zo snel verdwijnt. ‘Allright I go to bed.’ ‘Me too, good night sweetie.’ ‘Good night Carlos.’ Ik druk nog een keer mijn lippen op de zijne en ga daarna snel mijn kamer in.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen