Tom POV.

De volgende dag zitten Bill en ik te wachten op onze ouders. "Nog een minuut of vijf," zegt Bill en ik knik even.

"Weet je wat, ik ga vast koffie zetten," zeg ik en Bill knikt en terwijl ik in de keuken bezig ben gaat de bel, maar ik weet dat Bill de deur wel open zal doen.

Wanneer de koffie klaar is loop ik de woonkamer in en zet de koffie neer waarna ik mijn ouders een stevige knuffel geef en daarna die van Bill ook. Ik zie Bill z'n ouders tegenwoordig misschien niet heel vaak meer, maar als tiener zag ik ze wel vaak. Ik heb daarom toch best een goede band met de ouders van mijn man.

"De kinderen komen er zo ook bij hoor, maar ik dacht, zodra de kinderen er zijn gaat het natuurlijk druk worden, dus voor nu kunnen ze beter even boven blijven voor het eerste half uur," zeg ik, iets wat de kinderen ook wel gewend zijn als er bezoek komt. Ze hebben allemaal door dat het druk is als ze hier allemaal zijn en dat er dan van gesprekken voeren niet veel terecht gaat komen. Het is fijn dat ze oud genoeg zijn om dat te begrijpen.

"Nou, hoe gaat het nu met jullie?" Vraagt Bill aan mijn ouders die knikken.

"Het gaat heel goed. We hebben een huisje in Frankrijk gekocht, de Provence. Echt een leuk huisje," zegt mijn moeder.

"Wow, dus jullie gaan naar Frankrijk binnenkort?" Vraagt Bill verrast.

"Het duurt nog wel een half jaar voordat we daar terecht kunnen, maar dat hebben we er voor over," zegt mijn moeder en Bill knikt begrijpend. Ik wist dit natuurlijk al, maar ik wou dat mijn ouders het zelf konden vertellen aangezien ze toch de volgende dag zouden komen.

"Maar jullie gaan in ieder geval genieten van een heel ander leven," zegt Bill en mijn ouders knikken.

"We hebben er ook heel veel zin in," zegt mijn vader.

"Ik zie mijzelf dat ook wel doen, maar ik weet niet of we er dan echt van kunnen genieten, want de pensioenleeftijden worden ook steeds hoger. Straks mogen we pas met pensioen wanneer we al te brak zijn om nog te kunnen genieten," zegt Bill en ik neem zijn hand vast. Bill werkt dan misschien nog niet, maar ik wel deels, want er moet toch geld binnenkomen, alleen de kinderbijslag kunnen we niet van leven.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Hihi komt goed Bill
    Bill moet ook een bijbaantje langzaam gaan nemen

    4 dagen geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen