Bill POV.

Wanneer Tom ook heeft opgehangen leg ik mijn hand op z'n schouder. "Geen leuk gesprek?" Vraag ik aan Tom en ik zie hoe hij in z'n lip bijt. "Tomi?" Vraag ik en hij kijkt mij even aan.

"Ik, ehm, pff," zegt hij.

"Hey, wat is er nu?" Vraag ik en ik hoor Tom slikken. "Ik dacht dat jouw ouders vriendelijk waren," zeg ik, want zo is dat op mij altijd over gekomen. Niet dat Tom en ik veel met elkaar hebben gesproken over onze ouders, maar toch.

"Ik heb ze verteld over mijn geadopteerde kind," zegt Tom zachtjes.

"En ze reageerde niet goed?" Vraag ik.

"Volgens hen had ik gelijk door moeten hebben dat Myrthe smoesjes vertelde en dat ik had kunnen voorkomen dat Conny ter adoptie zou worden afgestaan," zegt Tom zachtjes.

"Maar toen ze vertrok en je haar een hele tijd niet zag, het is logisch dat je niks kon zien, want een buik had ze niet en als ze goed kan liegen," zeg ik.

"Dat is het hem juist, ik had meer moeite moeten doen. Het liep altijd zo goed tussen ons, als ze haar gedrag dan ineens verandert ten opzichte van mij, ik heb niks gedaan om toen de waarheid al te achterhalen," zegt Tom.

"Je was 15 ofzo Tom, dingen die je nu misschien wel had gedaan, zo dacht je een paar jaar terug nog niet. Laat je ouders jou nu niet opnieuw een schuldgevoel aanpraten, want dat is niet nodig," zeg ik en ik streel liefdevol over z'n rug.

Reacties?

Reacties (1)

 • Luckey

  En nog wat
  Tom heeft contact gezocht en der gezocht maar niet gelukt
  Wat moest die nog meer doen op die leeftijd!
  Die ouders hebben ook niet geholpen anders!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen