Foto bij Hoofdstuk 2

Zaina moet veranderen van school, door Ray Dark...

'Hallo Jude, hoe gaat het? Waarom zijn jullie niet aan het trainen?', vraag ik aan Jude Sharp, de aanvoerder van het voetbalteam van Royale Academy.
'We hoeven waarschijnlijk niet te spelen tegen Kirkwood JR. High'. 'Waarom?'
'Dat zal de commandant wel regelen...'
Z: Waarom doe je zo geheimzinnig?
J: Het zusje van 1 van de spelers is verongelukt.
Z: Jullie spelen vals! Waarom spelen we gewoon geen eerlijke wedstrijd? Ik verlaat het team en kom nooit meer terug naar deze walgelijke school!
J: Wacht, Zaina, kom terug!

Maar Zaina is allang vertrokken.
'Jude, waarom doet ze zo raar?', vraagt David aan Jude. 'Ik heb geen idee'...

Het is 22 januari en ik ben veranderd van school. Ik loop naar het lokaal, want ik ben al 5 minuten te laat.

“Dit is Zaina, iedereen”, zegt de leraar. “Leuk om kennis te maken!”, zeg ik dan maar. Ik zat naast een hele stille en serieuze jongen. Hij keek heel de tijd naar buiten en zei niets.
De bel gaat. Ik zie iedereen naar een ander klaslokaal, en ik wist even niet meer naar welk klaslokaal ik moest gaan. Ik raakte stilaan in paniek! Opeens hoorde ik een stem: “Hallo! Kan ik je misschien helpen? Ik ben Mark Evans”. “Uhm… Ja naar welk klaslokaal moeten we de volgende les ?”. “Naar lokaal 205”. “Ah dankjewel, ik ben Zaina Swift, ik ben hier net nieuw dus daarom…”, Mark onderbrak me en zei: ”Wat maakt het uit! Ik ben Mark Evans, ik ben de aanvoerder en de keeper van ons schoolvoetbalteam!”. “Kan ik je later spreken, Mark?”. Kom straks maar naar ons clubhuis, oké?”

De dag gaat snel en zo is hij weer voorbij. Ik ga naar het clubhuis, en buiten het clubhuis hoor ik de spelers van het team trainen. Opeens komt de bal mijn kant op, en schiet ik hem direct terug van waar die kwam. Ik keek op en ik zag dat Mark de bal vasthield. “Hi Zaina, dus je bent toch gekomen!”, zegt Mark. “Ja ik had er gewoon zin in” “Zin in een potje?” “Oké, kom maar op!” Nadat ik dit antwoorde, zag ik opeens een jongen met blauw haar naar Mark rennen. Toen ik hem zag, herkende ik hem meteen: Het was Nathan!!

Nathan keek me aan en stond even stil. Ik denk dat hij me wel heeft herkend, maar niks wil zeggen… Naast hem zie ik die ene jongen die naast me zit op de bank. Hij bekijkt mij van top tot teen en zegt iets tegen Mark. Mark roept naar mij: “Schiet eens!”. Hij gooit de bal naar mij. Ik pak de bal en schot hem keihard af op het doel. Hij krijgt zelfs niet eens de kans om de reageren en de bal vliegt in het net. Ik hoor hem roepen: “Geweldig!”

Hij komt lopend aan en zegt: “Wil je bij ons in het team komen?” Ik zeg natuurlijk ja, want ik kreeg er al zin in. Hij trok me mee naar binnen (in het clubhuis) en stelde me voor. Wie me vooral opviel was een jongen die blijkbaar Kevin heette en roos haar had. Hij keek niet zo blij op mijn komst, en helemaal niet toen hij hoorde dat ik een spits was…

Reacties (2)

 • filosofie

  (flower)

  1 maand geleden
 • Samanthablaze

  Omdat er moordpogingen gaande zijn, jongens

  5 maanden geleden
  • Duendes

   Ja dat is kinda een dingetje wel

   5 maanden geleden
  • ZainaSwift

   :)

   5 maanden geleden
  • ZainaSwift

   Hoe vinden jullie het?

   5 maanden geleden
  • Samanthablaze

   Ik ben heel erg benieuwd naar de rest!

   5 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen