Bill POV.

Wanneer de oudste kinderen al op hun fiets zijn gestapt loop ik naar Noah toe. "Lieverd, waarom ben je nog niet klaar?" Vraag ik.

"Er gingen gisteren twee kindjes ziek naar huis, ik durf niet naar school," zegt Noah zachtjes en ik knik begrijpend en geef hem een kus op z'n wang.

"Van mij mag je dan thuis blijven. Ik snap dat het niet fijn is om dan naar school te gaan," zeg ik zachtjes en ik weet dat hij hiermee gisteren al een risico heeft gelopen, maar of hij ook ziek wordt zullen we binnen een paar dagen pas weten, maar ik hoop het niet. "Ben je bij die kindjes in de buurt geweest?" Vraag ik.

"Bij één, maar ik liep snel weg toen hij begon te hoesten," zegt Noah.

"Dat is verstandig," zeg ik en Noah slaat z'n armen om mij heen.

"Maar ik mag echt thuisblijven?" Vraagt Noah.

"Natuurlijk," zeg ik en ik denk even na hoe we dat moeten aanpakken in verband met de andere kinderen, want die moeten ook niet ziek worden. "Weet je wat, jij en ik blijven een paar dagen alleen met elkaar zodat jij niet ziek kan worden en zodra het grootste gevaar geweken is doen we weer ons ding, ja?" Stel ik voor en Noah knikt. Dan moet ook Tirza bij haar jongste broertjes en zusjes uit de buurt blijven, maar hopelijk is deze maatregel maar een paar dagen nodig.

Reacties?

Reacties (1)

 • Luckey

  Wow wel erge maatregel!

  1 maand geleden
  • syllie1992

   Dat zeker, maar ze doen ddit ook voor Noah, omdat hij die angst heeft, iets wat Tirza eigenlijk net wat minder heeft.

   1 maand geleden
  • Luckey

   Noah moet met Tirza praten misschien helpt dat ook

   1 maand geleden
  • syllie1992

   Uhu, dat zou een optie kunnen zijn:)

   1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen